ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Lituània

Informes país

Els productes catalans exportats a Lituània que tenen millor acollida són principalment la maquinària, la carn de porc i les begudes. Tots ells hi arriben a través de les més de 1.000 empreses catalanes que exploten al país.

Oportunitats de negoci a Lituània

Per volum de negoci, els principals sectors de l'economia lituana són la logística de mercaderies, les infraestructures i la construcció, l’energia i l’alimentació. Per altra banda, els sectors amb un major creixement de volum de negoci són la cosmètica, la indústria farmacèutica i els serveis de mobilitat.

Lituània importa principalment energia, química i plàstics, logística de mercaderies i  maquinària i béns d’equip. Els seus principals proveïdors són Polònia, Alemanya, Rússia i Letònia.

 

Aquestes són una de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Lituània: 

  •  El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial. Actualment hi ha més de 200 empreses de tecnologies financeres operant a Lituània, cosa que el converteix en el segon centre de tecnologies financeres més gran d'Europa per nombre d'empreses amb llicència. En 2016, el Banc de Lituània va llançar el seu pla d'acció per atraure les empreses emergents financeres, amb un enfocament especial en el sector de pagaments i transferències utilitzant tecnologia de cadena de blocs. Això va resultar en un augment important en el nombre d'empreses de tecnologies financeres, especialment les de pagaments i transferències, que representen el 43 %. 

 

Consulta totes les dades sobre Lituània i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Lituània (document pdf)