ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suècia

Informes país

Les exportacions de Catalunya a Suècia s’han mantingut en els 584 milions d’euros el 2020 tot i la crisi de la Covid-19. Els productes més exportats són els vehicles, la maquinària i els aparells de regulació i control. Hi ha més de 1.600 empreses catalanes que exporten al país suec.

Oportunitats de negoci a Suècia

Els principals sectors per volum de negoci a Suècia són les infraestructures i la construcció, l’automoció, la salut i els serveis sanitaris i les TIC i la digitalització de la indústria, mentre que els secors amb major creixement de volum de negoci són les TIC i la digitalització de la indústria, la cultura, els residus i la salut animal.

Suècia importa principalment productes relacionats amb les TIC i la digitalització de la indústria, automoció, logística de mercaderies i electrònica i material elèctric. Els seus principals proveïdors són Alemanya, Països Baixos, Noruega i Dinamarca.

 

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Suècia: 

  • Indústria automotriu molt dinàmica. Suècia, amb una sòlida herència en la fabricació de vehicles, ofereix un entorn guanyador per a les empreses automotrius en producció, desenvolupament de programari, sistemes de seguretat, subministrament de components, proves o R+D. Suècia assumeix un paper actiu en la resolució dels desafiaments que enfronta el sector del transport i participa en la creació de solucions intel·ligents per al futur.
  • Suècia, la plataforma de llançament a l'era digital. Un centre global de tecnologia i empreses emergents: Estocolm té una de les escenes d'empreses emergents tecnològiques amb més creixement mundial. Aquest èxit enforteix el mercat, que destaca per l'esperit emprenedor i la cultura de col·laboració. 
  • Entre els líders del Nord d'Europa en les ciències de la vida. Juntament amb una indústria tecnològica de classe mundial, l'ecosistema suec de les ciències de la vida sobresurt en el desenvolupament de fàrmacs, eines biotecnològiques, diagnòstics i MedTech, incloses les solucions d'atenció mèdica digital. Les universitats i els hospitals orientats a les ciències de la vida es troben en tot el país, de nord a sud.

 

Consulta totes les dades sobre Suècia i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Suècia (document pdf)