• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Argentina

Informes país

L'Argentina és un país que presenta un creixement destacat i unes oportunitats de negoci en l'àmbit de l'electrònica i l'electricitat, l’energia i recursos, les TIC i transformació digital i les infraestructures i construcció.

Les exportacions catalanes a Argentina han assolit els 361,4 milions d’euros el 2017, un 23,7% més que l’any anterior i la xifra més alta de tota la sèrie històrica. Les empreses catalanes exporten principalment a l'Argentina productes com maquinària (16,6% del total), llibres i publicacions (15%) i aparells i material elèctric (13,2%).

Oportunitats de negoci a Argentina

Oportunitats per a empreses catalanes a l'Argentina

 

Electrònica i electricitat

L’Argentina és el tercer productor de liti més gran del món, amb una explotació de 30.000 tones anuals. Nombroses empreses han començat a instal·lar-se a les zones amb recursos del país per posicionar-se en aquest mercat. Es tracta d’un metall molt valuós, ja que s’utilitza per a la fabricació de bateries, productes electrònics, telèfons mòbils i vehicles elèctrics, entre altres.

Energia i recursos

Per fer front als principals reptes energètics que afronta l'Argentina, el nou Govern ha fet una aposta clara per la  promoció i implementació d'una indústria d'energies renovables al país. S'ha fixat com a objectiu que el total de l'energia generada que provingui de fonts renovables passi del 2% al 25% l'any 2025.

Infraestructures i construcció

El Pla de Mobilitat Sostenible apunta a un transport públic amb millor connectivitat, previsibilitat, seguretat i sostenibilitat. A la Xarxa de Rodalies Regionals es fan actualment 1,4 milions de viatges diaris, i la seva ampliació beneficiarà 10 milions de persones. La  megaobra, que connectarà diverses línies de rodalies que arriben a la Ciutat de Buenos Aires, estarà licitada sota el model de participació publicoprivada.

TIC i transformació digital

El nou govern argentí està decidit a dur a terme una modernització de l'estat amb un nou Pla Digital (expedient electrònic i signatura digital, tràmits a distància, etc.). Serveis digitals a tots els nivells de l'Estat, connectivitat per a tots els ajuntaments, govern obert i gestió de resultats de la funció pública són algunes de les iniciatives que representen una oportunitat per a les empreses catalanes.

Presentacions