• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Sud-àfrica

Informes país

La regió de Sud-àfrica presenta clares oportunitats de negoci en els sectors del transport, l'energia i els recursos, la logística i el packaging, entre d'altres.

Catalunya exporta principalment a Sud-àfrica aparells i material elèctric (12,3%), vehicles (10,2%) i maquinària (9,6%) el 2017. Les exportacions catalanes representen el 26,1% de les exportacions de l’Estat espanyol a Sud-àfrica.

Oportunitats de negoci a Sud-àfrica

Oportunitats per a empreses catalanes a Sud-àfrica

 

Altres indústries del transport

Sud-àfrica aglutina una tercera part de les línies ferroviàries del continent i es troba en un moment de plena renovació de la seva infraestructura de transport. A través del 'Pla 2012-2030 d'Inversions en el sector ferroviari', es pretén adquirir material valorat en més de 40.000 milions d’euros, així com obres de senyalització i d'infraestructures. 

Energia i recursos

Per fer front als principals reptes energètics que afronta Sud-àfrica, el govern ha apostat clarament per la promoció i implementació d’una indústria d’energies renovables al país. Després d'una frenada important del REIPPP (Programa de renovables) durant el 2015-17, el nou govern de Ramaphosa s’ha fixat com a objectiu que, el 2030, el 30% del total de l’energia generada provingui de fonts renovables. 

Logística, comerç electrònic i distribució

Sud-àfrica és coneguda com la porta d'entrada a l'Àfrica austral. Es tracta d'un mercat on les cadenes de gran distribució juguen un paper cada vegada més important, algunes d'elles amb una forta presència en altres mercats africans. Els sectors d'alimentació i begudes, i el gurmet en particular, mostren un gran creixement a Sud-àfrica i representen grans oportunitats per als productes d'importació.

Paper, cartró i packaging

A Sud-àfrica, la indústria de l’embalatge representa el 3,7% del PIB nacional i també hi ha empreses estrangeres treballant-hi. Tot i així, hi ha un creixement en el consum de béns i la necessitat d’una evolució per atendre la gran demanda d’alta qualitat. Amb l’aparició de nous hàbits de consum i un augment del nivell adquisitiu al país, existeix una alta demanda d’envasos d’alta qualitat i valor afegit. 

 

Presentacions