ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Letònia

Informes país

Les exportacions catalanes a Letònia segueixen una tendència creixent i assoleixen els 72 milions d’euros el 2020, un 11,6% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta principalment a Letònia begudes, fruita i fruits secs i maquinària.

Oportunitats de negoci a Letònia

A Letònia els principals sectors per volum de negoci són les infraestructures i la construcció, la logística de mercaderies, la transformació del metall i l’energia. Pel que fa als sectors per creixement destaquen la biotecnologia, l’electrònica i el material elèctric, els esports i la química i els plàstics.

Pel que fa a les importacions, Lituània, Alemanya, Polònia i Estònia són els principals proveïdors de Letònia, que hi venen majoritàriament productes relacionats amb l'automoció, TIC i digitalització de la indústria, energia i transformació del metall i altres materials.

 

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Letònia: 

  • La indústria farmacèutica letona: passat, present i futur. Letònia ha tingut i seguirà tenint una sòlida base d'R+D i fabricació de productes farmacèutics. El govern situa la indústria farmacèutica a la llista de sectors prioritaris essencials per al desenvolupament econòmic del país.
  • Letònia ofereix a les empreses de TIC molts avantatges per establir-s'hi. El sector de TIC de Letònia proporciona avantatges competitius als inversors, principalment per la disponibilitat de professionals altament qualificats i una combinació de cultura de treball occidental amb la proximitat del mercat rus. Com a part de la seva pertinença a la UE, Letònia ofereix als seus inversors potencials una gran varietat de beneficis, des del lliure comerç de mercaderies i subscripcions de telèfons mòbils sense aranzels itinerants fins a accessos considerables als inversors estructurals finançats per la UE per al desenvolupament del negoci

 

Consulta totes les dades sobre Letònia i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Letònia (document pdf)