• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Canadà

Informes país

Canadà ofereix un bon escenari per establir negocis amb les empreses catalanes. El mercat canadenc destaca en sectors com l’energia i els recursos, la química i els plàstics, el turisme i l’oci i la logística, el comerç electrònic i la distribució.

Les exportacions catalanes han crescut un 15,9% l’any 2017 i se situen en els 286,7 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta principalment al Canadà productes químics (25,6%), productes farmacèutics (10,9%) i maquinària (8,9%).

Oportunitats de negoci a Canadà

Oportunitats per a empreses catalanes a Canadà

 

Alimentació i gurmet

El pressupost del Govern federal del Canadà per al 2017 inclou 70 milions de dòlars canadencs repartits en sis anys destinats a la investigació, ciència i innovació agrícoles. També ha destinat 2.000 milions de dòlars a millores de les infraestructures rurals. A més, el nou acord comercial CETA eliminarà els aranzels d'un gran nombre d'ingredients de transformació agroalimentària. 

Educació, formació i serveis editorials

El suport del Canada Book Fund permet als editors invertir en la publicació de nous treballs d'autors canadencs i garantir que aquests llibres tinguin una bona posició competitiva en comparació amb els títols importats que dominen el mercat nacional. Es tracta d’una de les eines més eficaces que el govern proporciona als editors de llibres i ha demostrat el seu valor any rere any.

Energia i recursos

El sector de les tecnologies netes al Canadà és molt rellevant, ja que comprèn 750 empreses i 55.000 llocs de treball. El Govern canadenc s'ha compromès a duplicar la inversió en R+D d'aquest sector durant els pròxims cinc anys i ha previst més de mil milions de dòlars canadencs en 4 anys per donar suport a les tecnologies netes.

Indústria 4.0. i impressió 3D

El Govern del Canadà ha destinat 125 milions de dòlars per posar en marxa una estratègia nacional en R+D referent a la intel·ligència artificial i 100 milions de dòlars per crear un clúster d'Intel·ligència artificial. El 88% de les empreses canadenques tenen cadenes d'aprovisionament globals que mouen milions de tones de parts de productes per terra, mar i aire.

Infraestructures i construcció

L’administració vol invertir fortament en la millora de la rapidesa i l’eficiència dels sistemes de transport. Es preveu un pla d'infraestructures de 187.000 milions de dòlars per als pròxims 12 anys i un dels principals focus serà els sistemes de transport.

Maquinària i béns d’equip

L’acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà (CETA) és el principal avantatge que presenta el país ara mateix per a les empreses catalanes, ja que implicarà la desaparició gradual del 99% dels antics aranzels. Segons les últimes dades, des que el tractat ha estat implantat, un 20% més d'empreses europees han exportat al Canadà.

Salut i equipaments mèdics

El pressupost públic del 2018 aposta per l’atracció de talent, la recerca i la innovació en l'àmbit científic i universitari amb 925 milions de dòlars. S'estableix també un triple consell per donar suport a la recerca interdisciplinària internacional, disruptiva i d'alt risc amb 275 milions durant 5 anys.

Smart cities

El Govern del Canadà destinarà 300 milions de dòlars en 11 anys per al desenvolupament de les ciutats intel·ligents i la seva promoció. Aquest any s'ha llançat el repte Smart Cities Challenge, que té un premi de 50 milions de dòlars obert a tot tipus de comunitats.

TIC i transformació digital

El sector de les TIC representa el 4,4 % del PIB del Canadà, compta amb 39.000 empreses i crea gairebé 600.000 llocs de treball directes. El Govern canadenc preveu una inversió de 2.100 milions de dòlars canadencs en R+D per als pròxims anys.