• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci als Estats Units

Informes país

Com a primera economia del món, els Estats Units presenten un bon marc de negoci per les empreses catalanes, especialment en els sectors de la salut digital, la indústria 4.0, els continguts digitals, les smart cities i el tèxtil i la moda, entre d'altres.

Les exportacions catalanes als Estats Units s'han situat als 2.529,6 milions d'euros l’últim any, la xifra més alta de la sèrie històrica, i representen el 19,8% de les exportacions de l'Estat espanyol al territori.

Entre els principals productes que Catalunya exporta als Estats Units hi ha la maquinària (11,8%), els productes farmacèutics (10,6%) i els combustibles (10,4%).

Oportunitats de negoci als Estats Units

Oportunitats per a les empreses catalanes als Estats Units

 

Automoció i moto

Als Estats Units el cotxe representa el 86% del transport individual, però la digitalització està obrint tendències que revolucionen el sistema de transport per fer-lo més ecològic, eficient i segur. Les autoritats de San Francisco i Los Angeles, així com el mateix govern federal dels EUA, ja estan prioritzant les inversions en la xarxa de transports i la inclusió de solucions de mobilitat intel·ligents i sostenibles.

 

Continguts digitals i audiovisuals

Tant els organismes multilaterals (Banc Mundial i BID) com les agències de les Nacions Unides i d'altres de bilaterals entenen la importància de la comunicació corporativa per promoure els resultats dels projectes que financen, i creen i utilitzen les millors estratègies de comunicació (ús de diferents plataformes i enfocaments de creació).

Indústria 4.0 i impressió 3D

La indústria 4.0 dels Estats Units creixerà aproximadament un 12,9% durant el període 2016-2023, i el segment Internet of Things d’aquesta indústria creixerà un 14%. Els sectors on els inversors i els emprenedors estan apostant són la intel·ligència artificial, Connected Home, Healthcare, VR/AR.

Maquinària i béns d’equip

Les vendes de maquinària per produir envasos i embalatges als Estats Units van assolir els 7.760 milions de dòlars el 2016 i s’espera que el 2022 les vendes arribin als 8.800 milions de dòlars. Cada cop hi ha més demanda d’envasos i embalatges de productes reciclables i lleugers, especialment per a aliments i begudes.

Mobile & gaming

Estats Units és la primera potència mundial del sector Mobile & Gaming, que ha tingut un creixement important en els darrers anys. Els nous reptes es troben en els videojocs fets per a mòbil o tauleta, que no es venen físicament, i entre els quals triomfen sobretot els jocs socials i els jocs d’esports.

Salut i equipaments mèdics

10 companyies top en medical devices tenen presència a l’estat de Massachusetts, que ha apostat recentment per impulsar el sector de la salut digital i on es comptabilitzen més de 400 companyies del sector les quals ofereixen oportunitats de col·laboració. En aquest sentit, són moltes les institucions privades, educatives o de recerca que destinen esforços per a l’obtenció mitjançant tècniques d’impressió 3D de teixits formats per cèl·lules artificials, tolerables per al cos i adaptables al seu entorn.

Smart cities

A nivell d'Estats Units es pot anticipar l'adopció i implementació d'iniciatives d'smart city en els propers 6 10 anys, on hi ha una clara intervenció del sector privat. Entenent el concepte d'smart cities com la integració de tecnologia dins de la planificació urbana, s'estima que el mercat arribarà als 6.500 milions d'USD el 2020. L'any 2019, organitzat per Fira de Barcelona, s'ha celebrat la primera edició de Smart City Expo als Estats Units (Atlanta).

Tèxtil i moda

Als Estats Units, les noves tendències del sector de la moda català, sobretot pel que fa a la roba informal, de bany i els accessoris, es presenten com una oportunitat interessant per a les empreses catalanes que treballen en aquest sector.

TIC i transformació digital

El sud de Florida s'ha convertit en un hub tecnològic on s’estan establint empreses europees que busquen un clima d'oportunitats en sectors com el fintech i la ciberseguretat. El Fons d’Inversió de Silicon Valley ha triat Miami com la seva primera localització a la Costa Est dels Estats Units. Aquest fons de 400 milions de dòlars ha finançat empreses com Credit Karma (fintech) i Twilio. D’altra banda, Nova York també s’erigeix com un hub digital punter Actualment,

Vins, caves i begudes

Estats Units és el país líder en consum de vi, seguit de França i Itàlia, consumint 31.000 miliers d'hl anuals. L’oficina d’ACCIÓ a Miami lidera Catalan Wines USA, i ha donat suport a 64 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EEUU.

Wellness & beauty

Les marques de cosmètica i productes de bellesa prèmium lideren el creixement del mercat més gran del món per a aquests productes, amb una xifra de negoci de 90.000 milions d'USD. Hi ha un fort augment de la demanda de productes naturals o plant-based per al tractament de la pell, i un sorgiment de noves plataformes e-commerce.