• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci als Estats Units

Informes país

Com a primera economia del món, els Estats Units presenten un bon marc de negoci per les empreses catalanes, especialment en els sectors de la biotecnologia, els continguts digitals, la indústria 4.0, la salut, les smart cities i el tèxtil i la moda, entre d'altres.

Les exportacions catalanes als Estats Units han augmentat un 21,2% l’últim any, la xifra més alta de la sèrie històrica, i representen el 21% de les exportacions de l'Estat espanyol al territori.

Entre els principals productes que Catalunya exporta als Estats Units hi ha la maquinària (14%), els combustibles (13,2%) i els productes farmacèutics (11%).

Oportunitats de negoci als Estats Units

Oportunitats per a les empreses catalanes als Estats Units

 

Automoció i moto

Als Estats Units el cotxe representa el 86% del transport individual, però la digitalització està obrint tendències que revolucionen el sistema de transport per fer-lo més ecològic, eficient i segur. Les autoritats de San Francisco i Los Angeles, així com el mateix govern federal dels EUA, ja estan prioritzant les inversions en la xarxa de transports i la inclusió de solucions de mobilitat intel·ligents i sostenibles.

Biotecnologia

17 de les 20 companyies biofarmacèutiques més importants del món i les 10 companyies top en medical devices tenen presència a l’estat de Massachusetts, que ha apostat recentment per impulsar el sector de la salut digital.

Continguts digitals i audiovisuals

La indústria de mitjans de comunicació i entreteniment dels Estats Units suma un mercat de 703.000 milions de dòlars (un terç de la indústria mundial). S'espera que la indústria nord-americana arribi als 804 mil milions de dòlars l'any 2021.

Energia i recursos

El sector de tractament d'aigües i sanejament als Estats Units és un dels que més recursos mou per part dels principals organismes multilaterals. En els últims cinc anys, el Banc Mundial hi ha invertit 40.000 milions de dòlars i el Banc Interamericà de Desenvolupament hi ha destinat 8.000 milions. Hi ha oportunitats tant en el camp de la consultoria com en el de la construcció, entre d'altres.

Indústria 4.0 i impressió 3D

La indústria 4.0 dels Estats Units creixerà aproximadament un 12,9% durant el període 2016-2023, i el segment Internet of Things d’aquesta indústria creixerà un 14%. Els sectors on els inversors i els emprenedors estan apostant són la intel·ligència artificial, Connected Home, Healthcare, VR/AR.

Infraestructures i construcció

Tant el Banc Mundial com el Banc Interamericà de Desenvolupament presenten oportunitats per a enginyeries, constructores i empreses d'arquitectura, tant en projectes d'edificació com d'obra civil (carreteres, ports, aeroports, ferrocarril, etc.).

Maquinària i béns d’equip

Les vendes de maquinària per produir envasos i embalatges als Estats Units van assolir els 7.760 milions de dòlars el 2016 i s’espera que el 2022 les vendes arribin als 8.800 milions de dòlars. Cada cop hi ha més demanda d’envasos i embalatges de productes reciclables i lleugers, especialment per a aliments i begudes.

Mobile & gaming

Estats Units és la primera potència mundial del sector Mobile & Gaming, que ha tingut un creixement important en els darrers anys. Els nous reptes es troben en els videojocs fets per a mòbil o tauleta, que no es venen físicament, i entre els quals triomfen sobretot els jocs socials i els jocs d’esports.

Química i plàstics

Estats Units representa el 19% de la producció química mundial. El sector químic ocupa 800.000 llocs de treball als Estats Units i representa el 12% de les exportacions americanes.

Salut i equipaments mèdics

El sector de salut i serveis socials és un dels sectors que genera més demanda d’expertesa internacional, tant en la gestió de projectes com en treballs de consultoria. El Banc Mundial i el Banc Interamericà de Desenvolupament tenen importants iniciatives en àmbits variats, com ara l'enfortiment dels sistemes de salut, l'atenció primària, la infraestructura sanitària o el control de malalties contagioses.

Smart cities

La ciutat de Nova York ha llançat un programa anomenat NYCx que convida emprenedors locals i globals, startups, empreses i comunitats a transformar la ciutat amb idees innovadores i noves tecnologies. NYCx obrirà espais urbans per provar noves tecnologies.

Tèxtil i moda

A l’estat de Florida, les noves tendències del sector moda, sobretot informal, bany i roba per anar de creuer es presenten com una oportunitat interessant per a les empreses catalanes que treballen en aquest sector.

TIC i transformació digital

A l’estat de Massachusetts hi ha grans oportunitats per a l’aplicació de les TIC en sectors com el big data, el fintech i l’Internet de les coses. Massachusetts és un dels estats americans amb més potencial en IoT perquè que ja disposa de totes les peces clau per al desenvolupament d’aquest sector.

Vins, caves i begudes

Estats Units és el país líder en consum de vi, seguit de França i Itàlia. L’oficina d’ACCIÓ a Miami lidera Catalan Wines USA, i ha donat suport a 64 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EEUU.

Wellness & beauty

La demanda de serveis de benestar va a l’alça als Estats Units. Durant els últims anys ha crescut la preocupació pel cos i van en augment els centres esportius, així com els espais on s'ofereixen serveis de benestar i bellesa que també es perceben com una necessitat per millorar la salut.

Presentacions