• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Alemanya

Informes país

A més de ser un país rellevant dins la Unió Europea, Alemanya és una economia industrial reforçada pels sectors de l’automoció, les infraestructures i la construcció, la química o la indústria de la maquinària.

Les exportacions catalanes a Alemanya han experimentat un increment continuat des de fa anys, assolint els 7.956,7 milions d'euros el 2017 (la xifra més alta de la sèrie històrica). Catalunya exporta principalment vehicles (41,2%), aparells i material elèctric (7%) i plàstics (6%).

Oportunitats de negoci a Alemanya

Oportunitats per a empreses catalanes a Alemanya

 

Alimentació i productes gurmet

Tot i que Alemanya és el primer productor de carn porcina de la UE, la demanda interna i l'externa fan que el país compri producte fresc especejat a l'exterior.

A banda, Alemanya és el primer consumidor a la Unió Europea de productes agroalimentaris amb certificació de cultiu o producció ecològica. El sector BIO es constitueix com un subcanal dins del canal minorista massiu (supermercats i hipermercats), alhora que trobem cadenes especialitzades en aquests productes.

Automoció i moto

Com a país líder a Europa en la fabricació de cotxes, amb marques com Porsche, Mercedes, BMW, Audi i VW que hi tenen la seva seu central, Alemanya és al capdavant de la cursa del cotxe del futur, que serà elèctric i autònom.

Biotecnologia

Alemanya és capdavantera dins del sector biotecnològic, amb més de 600 empreses dedicades al sector. Amb la presència de clústers, un sistema universitari excel·lent, nombrosos centres de recerca, importants empreses i multitud de startups. Aquest desenvolupament es dona en el marc de l’AK BioRegio, un programa que té l'objectiu de promocionar i coordinar les diferents iniciatives locals i regionals del sector.

Indústria 4.0 i Impressió 3D

Alemanya és el bressol de la indústria 4.0, amb algunes fàbriques pioneres i exemplars com la de Siemens a Amberg. L'Agenda Digital del Govern alemany, amb una inversió de 173 milions d'euros el 2017, va ser la primera a l’àmbit europeu en afrontar els reptes derivats de la digitalització a la indústria. 

Tèxtil i moda

Els productes tèxtils tècnics representen una part important del creixement que s'ha generat en el sector tèxtil, conjuntament amb la roba de treball.

TIC i transformació digital

Els mercats d'Alemanya, Àustria i Suïssa són la seu d'alguns dels principals fabricants de PLC i maquinària industrial. Destaquen les seves enginyeries i les empreses integradores, que són líders a Europa. Les empreses catalanes proveïdores de solucions de programari, especialment basades en Cloud i software as a service, que siguin innovadores i flexibles trobaran oportunitats interessants en aquest mercat.

Vins, caves i begudes

Alemanya és un dels principals importadors de vins i fa quinze anys que el seu consum creix de forma continuada. Actualment, ja és el quart mercat mundial en consum de vins i el primer en consum d'escumosos.

Presentacions