ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El finançament alternatiu desperta gran interès a la Catalunya Central

Una cinquantena d’empresaris i emprenedors s’han reunit aquest dimecres a Manresa per conèixer quins altres mètodes de finançament no bancari existeixen a l’actualitat, uns sistemes que cada vegada van més a l’alça

28/01/2015 10:22
El finançament alternatiu desperta gran interès a la Catalunya Central
  • Una cinquantena d’empresaris i emprenedors s’han reunit aquest dimecres a Manresa per conèixer quins altres mètodes de finançament no bancari existeixen a l’actualitat, uns sistemes que cada vegada van més a l’alça.

Manresa, 28 de gener de 2015.– La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana – ha organitzat aquest dimecres a a Manresa la sessió “Finançament alternatiu” dirigida a pimes i emprenedors.

Durant la jornada s’han presentat els diferents instruments de finançament no bancari que tenen al seu abast per aconseguir liquiditat o recursos propis com el capital risc, els business angels, el venture capital, el crowdfunding o el crowlending. En aquest sentit, s’ha aprofundit en el crowlending, un instrument de deute.

La representant d’ACCIÓ, Sandra Font, ha posat de manifest les claus per obtenir una bona planificació financera i quins són els instruments més adients en funció de la fase en què es troba l’empresa (fase llavor, arrencada o creixement). A més, ha donat a conèixer el Catàleg de Finançament Alternatiu, editat per ACCIÓ, en què es recullen més de 50 proveïdors a Catalunya, tant de deute com de capital.

La consultora INNIO, de la seva banda, ha presentat diferents opcions de finançament alternatiu amb què treballa a l'hora d'engegar tant noves empreses com el llançament de nous productes i serveis al mercat. La plataforma de crowdlending LoanBook Capital, per la seva banda, ha comentat el funcionament d’aquesta eina de finançament directe d’inversors a pimes, sense intermediaris, i ha donat exemples d’empreses que ja han utilitzat aquest sistema amb èxit.

A més de donar a conèixer el finançament alternatiu, l’objectiu de la jornada també ha estat el d’aportar més informació i coneixements als emprenedors i pimes de la Catalunya Central a l’hora de prendre les seves decisions en la cerca de finançament. L’endeutament de les pimes catalanes està molt per sobre del de la mitjana europea. En aquest sentit, ACCIÓ treballa per reduir aquesta dependència i impulsar la competitivitat de les empreses. L’agència posa a la disposició de les companyies catalanes un servei d’assessorament financer per acompanyar-les en aquesta presa de decisions.

El finançament alternatiu desperta gran interès a la Catalunya Central