ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Corea del Sud

El més ferotge dels tigres asiàtics

Oportunitats de negoci a Corea del Sud i a l'Extrem Orient

Energia i recursos

Corea del Sud

Energia i recursos


Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica

Corea de Sud va promulgar la primera llei d'hidrogen del món per assegurar-ne les bases a llarg termini. L'Estratègia d'Energia 2020 vol impulsar el paper que les energies netes (solar i eòlica) tenen en el mix energètic.

Desplegar més opcions de Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica

La fortalesa de la indústria rau en l'aplicació en vehicles elèctrics de pila de combustible. Les àrees d'oportunitat es troben en el sector de l'exploració i la producció industrial (la producció, l'emmagatzematge i la distribució).
Les empreses sud-coreanes estan fent inversions proactives i s'espera que l'hidrogen representi el 18 % de la demanda mundial d'energia el 2050.

També són d'interès l'emmagatzematge de l'energia i les xarxes intel·ligents.

Les possibles àrees on hi haurà més possibilitats per a l'empresa catalana són la fabricació de productes finals, equips o components per a panells solars i els equips d'energia eòlica, així com les parts que puguin usar-se en la indústria de l'hidrogen.

Amagar més opcions de Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica
Alimentació

Corea del Sud

Alimentació


Aliments alternatius/intoleràncies al gluten i la lactosa

Seguint la tendència mundial, el concepte d'alimentació vegana i de dieta saludable s'està estenent àmpliament a Corea del Sud. Per tant, les grans empreses de la indústria alimentària sud-coreana se centren en l'expansió en aquest mercat.

Desplegar més opcions de Aliments alternatius/intoleràncies al gluten i la lactosa

En comparació amb l'interès creixent i la població vegana, hi ha menys varietat d'aliments alternatius i aliments sense gluten/lactosa. Només uns quants grans productors d'aliments vegans dels EUA i Europa venen els seus productes a Corea del Sud. Per tant, considerem que hi ha una oportunitat de negoci internacional perquè les empreses catalanes entrin al mercat sud-coreà. Segons l'associació Korea Vegan, hi ha més de 2.500.000 de vegans, una xifra 10 vegades més gran que la de 2008.

Amagar més opcions de Aliments alternatius/intoleràncies al gluten i la lactosa
Tèxtil i moda

Corea del Sud

Tèxtil i moda


Cuir vegà, material sostenible i roba d'exterior, activa i fàcil de portar

Últimament els clients estan més conscienciats amb la moda ecològica i sostenible per al medi ambient. Com que el consum ètic és tendència, els consumidors prefereixen comprar roba fabricada amb materials sostenibles.

Desplegar més opcions de Cuir vegà, material sostenible i roba d'exterior, activa i fàcil de portar

Les marques de moda ràpida també aposten per la moda sostenible, atès que els consumidors estan oberts a provar roba nova feta amb matèries primeres orgàniques o reciclades. El mercat de la roba activa de les generacions més joves sembla tenir més possibilitats ara per ara. Els fabricants de teixits ecològics o marques de roba sostenible de Catalunya poden entrar al mercat sud-coreà.

Amagar més opcions de Cuir vegà, material sostenible i roba d'exterior, activa i fàcil de portar
Moble i hàbitat

Corea del Sud

Moble i hàbitat


Productes de disseny interior d'automuntatge

Possibilitats per a productes de decoració i interiorisme de disseny (mobles i llar) amb augment de l'interès dels consumidors en productes d'automuntatge.

Desplegar més opcions de Productes de disseny interior d'automuntatge

Els productes europeus de la llar són atractius per al mercat coreà, especialment els de Barcelona, que s’associa amb Gaudí i una ciutat del disseny. La pandèmia ha fet que els consumidors inverteixin més en productes per a decorar les seves llars, des de productes luxosos (mobles i estris de cuina) fins a productes per a fer servir amb nens i en família.

Amagar més opcions de Productes de disseny interior d'automuntatge

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Corea del Sud: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial