ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Suïssa

Un país capdavanter en consum i tecnologia

La situació geopolítica de Suïssa, la seva neutralitat i importància econòmica, amb una renda per càpita de gairebé el doble de la mitjana europea, fa que el país tingui un pes indubtable en l’escenari internacional. L’activitat financera és una de les més importants en l’economia suïssa (genera el 13 % del PIB). El país compta també amb multinacionals capdavanteres en camps com la química, l’alimentació, les assegurances o la maquinària.

Oportunitats de negoci a Suïssa i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Suïssa

TIC i transformació digital


Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis

El sector suís de les TIC és el sisè sector econòmic més gran de Suïssa. Les empreses suïsses gasten cada any uns 5.000 milions de francs (aproximadament 4.200 milions d’euros) en programari empresarial. El programari s’exporta i s’importa a Suïssa.

Desplegar més opcions de Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis

Més de 200.000 persones treballen al sector informàtic suís. Malgrat aquest elevat nombre d'empleats, la Secretaria d'Estat espera una escassetat creixent de treballadors qualificats d’aquest sector. A causa de l'escassetat prevista de treballadors qualificats en el sector de les tecnologies de la informació, Suïssa dependrà d'altres països. Les solucions de programari a mida són especialment demandades, sobretot per l’ampli sector financer i dels serveis, que és molt important per a l’economia suïssa. La seguretat informàtica també és cada vegada més important; és d'esperar que els programes de compliment de seguretat ocupin els departaments informàtics de la majoria de les empreses en els propers anys.

Amagar més opcions de Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis
Indústria farmacèutica

Suïssa

Indústria farmacèutica


Indústria farmacèutica a Suïssa

Més d’una tercera part de les exportacions suïsses provenen de la indústria farmacèutica, factor que la converteix en un dels principals contribuents a l’economia suïssa.

Desplegar més opcions de Indústria farmacèutica a Suïssa

La proximitat a institucions de recerca ofereix un entorn ideal per a la investigació i la innovació especialitzada. El sofisticat sistema sanitari de Suïssa també ofereix condicions ideals com a mercat de proves i vendes en el qual es poden llançar productes. Gràcies al reconeixement internacional dels seus alts estàndards de qualitat, Suïssa és adequada per ser una prova estratègica de mercat i introduir-hi nous serveis mèdics i productes.

Amagar més opcions de Indústria farmacèutica a Suïssa
Wellness & Beauty

Suïssa

Wellness & Beauty


Productes per a la cura de la pell en auge

El mercat de cosmètics a Suïssa creix cada any i els productes de cura personal són la categoria en la qual gasten més diners els clients suïssos.

Desplegar més opcions de Productes per a la cura de la pell en auge

Probablement a causa de la pandèmia per la covid-19, les vendes de productes per a la cura de la pell van augmentar un 145% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. La tendència més clara és: menys maquillatge i més cura. Les categories que han despuntat són les "DIY", especialment en el comerç al detall en línia, els productes per a les ungles, per a la cura dels peus i de depilació. Aquest últim va registrar un creixement de la facturació del 230 per cent, la cura dels peus va superar l'abast amb un 255 per cent.

Amagar més opcions de Productes per a la cura de la pell en auge
Energia i recursos

Suïssa

Energia i recursos


Desenvolupament generalitzat de les energies renovables

Actualment, Suïssa ocupa el lloc 25 de 29 a escala europea per a la producció d’energia eòlica i solar per any i habitant. Hi ha oportunitats a llarg termini corresponents per desenvolupar el potencial de mercat existent.

Desplegar més opcions de Desenvolupament generalitzat de les energies renovables

"Segons l'enquesta del Ministeri suís de l’energia presentada a principis de 2013 sobre la ""importància econòmica de les energies renovables a Suïssa"", les empreses suïsses, amb les seves 22.800 posicions a temps complet, van assolir un valor afegit brut de 4.800 milions de francs, també gràcies a les exportacions. Això correspon al 0,9% del producte interior brut (PIB).
Sorgeixen grans oportunitats en totes les àrees de les energies renovables i, sobretot, en les àrees de les xarxes intel·ligents (dos terços de la xarxa elèctrica suïssa està obsoleta), la fotovoltaica (l’addició anual de sistemes fotovoltaics s’ha de duplicar, com a mínim), la renovació d’edificis amb eficiència energètica i la mobilitat electrònica."

Amagar més opcions de Desenvolupament generalitzat de les energies renovables

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?