ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

El pol químic més gran del sud d'Europa

Oportunitats de negoci vinculades al sector de la química i els plàstics

Marroc

Marroc

Química i plàstics


El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química

El Marroc és clarament un país importador de plàstics. El Marroc es limita a les indústries de transformació de plàstics en articles de cautxú i/o plàstic.

Desplegar més opcions de El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química

El mercat es divideix en els sectors de la construcció, l'agricultura, l'embalatge i els components tècnics. Les perspectives del sector passaran per adoptar mesures relatives a la transformació verda del país, amb l'objectiu d'adaptar-se a les exigències i a les tendències socioeconòmiques del seu principal soci comercial, Europa. Com a reptes futurs hi ha l'augment de la inversió en el desenvolupament tècnic de la indústria del plàstic, el desenvolupament de la part automobilística de la indústria del plàstic, la creació d'una indústria del reciclatge de plàstic i el desenvolupament de les indústries de manteniment industrial de motlles, instruments, formacions tècniques, màquines, etc.

Amagar més opcions de El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química
Turquia

Turquia

Química i plàstics


Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?

Turquia, una economia molt dinàmica en el sector químic i plàstic, depèn molt de la importació. Tot i que és el 16è productor químic més important del món, importa un 70 % de les matèries primeres. Vosaltres en podeu ser un dels proveïdors!

Desplegar més opcions de Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?

Hi ha oportunitats per a empreses catalanes a totes les subcategories, en què la qualitat té importància màxima, ja que la majoria dels clients del sector exporten els productes finals a països europeus i tant necessiten matèries primeres com especialitats químiques certificades. Químics orgànics i inorgànics, químics per al sector plàstic, farmacèutic i cosmètic, i dels detergents; també per a la construcció, l'agricultura i ramaderia. Aquests són alguns dels sectors més actius del mercat turc. La preocupació per produir productes que compleixin les noves normatives mediambientals europees fa que els productors turcs sentin cada dia més la necessitat d'abastir-se d'ingredients químics ecològics.

Amagar més opcions de Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?
Kazakhstan

Kazakhstan

Química i plàstics


El sector químic: segon en les importacions del Kazahstan

El volum de mercat químic del Kazahstan es valora en 3.500 milions de dòlars. Tot i que la producció nacional creix any rere any, l'any anterior la quota dels productes químics importats va ser superior al 93 %.

Desplegar més opcions de El sector químic: segon en les importacions del Kazahstan

Per més que en l'última dècada el Kazahstan hagi llançat la producció de químics (polipropilè, sodi càustic, àcid clorhídric, xampús, cosmètics, etc.) pròpia, el país encara depèn molt de productes químics importats. La quota de la producció nacional dels químics industrials és del 65,4 %: per al sector agrari, 22,1 %; petroquímica, 11,5 %; química fina i altres especialitats, només el 0,9 %. El país necessita grans volums de sodi calcinat i càustic, fertilitzants potàssics, urea i cianur de sodi. Els principals consumidors de productes químics són el sector miner, metal·lúrgic, agrícola, farmacèutic i de la construcció, entre d'altres.

Amagar més opcions de El sector químic: segon en les importacions del Kazahstan
Sud-àfrica

Sud-àfrica

Química i plàstics


Oportunitats en el sector químic a Sud-àfrica, el mercat més madur d'ÀFRICA

Sud-àfrica presenta nombroses oportunitats de negoci en el sector químic. El país està obert a solucions, materials i tecnologia innovadora per millorar l'excel·lència operativa que permeti a les empreses químiques continuar tenint èxit.

Desplegar més opcions de Oportunitats en el sector químic a Sud-àfrica, el mercat més madur d'ÀFRICA

El sector químic sud-africà està valorat en aproximadament 25.000 milions de dòlars. És un sector clau de l'economia. Representa el 6 % del PIB i un 25 % de la producció industrial del país i és el més desenvolupat a l'Àfrica.
Les empreses catalanes poden ser competitives en els sectors més nínxol (materials biodegradables; additius per a formulació; química bàsica; especialitats químiques; fertilitzants; plàstics en la seva forma primària; per al tractament d'aigües; cautxú sintètic i derivats) i que busquin producte amb valor afegit. No és un mercat per competir amb commodities.

Amagar més opcions de Oportunitats en el sector químic a Sud-àfrica, el mercat més madur d'ÀFRICA

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector de la química i els plàstics: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial