ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Bèlgica

El centre administratiu d'Europa

Oportunitats de negoci a Bèlgica i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Bèlgica

TIC i transformació digital


Estratègia Digital Europa: oportunitats de finançament d'R+D i licitacions

Pilar estratègic de la UE per a la dècada de 2030. La implementació de l'Estratègia de Desenvolupament i Transformació Digital a Europa ofereix grans oportunitats de contractes públics i finançament per a la R+D en tots els nivells.

Desplegar més opcions de Estratègia Digital Europa: oportunitats de finançament d'R+D i licitacions

Eixos d'oportunitats principals:

  1. Tecnologia al servei de les persones (fomentant les competències digitals, millorant la connectivitat, augmentant la ciberseguretat, regulant la intel·ligència artificial i desenvolupant les capacitats en supercomputació).
  2. Economia digital competitiva (accés i ús de les dades, desenvolupament i creació de startups i petites empreses, competència justa entre empreses i responsabilitat de les plataformes digitals).
  3. Societat oberta, democràtica i sostenible (utilització de la tecnologia per a facilitar la transició verda, reducció de les emissions del sector digital, control de les dades per part dels ciutadans i lluita contra la desinformació). Seu de multinacionals com Mastercard i SWIFT.
Amagar més opcions de Estratègia Digital Europa: oportunitats de finançament d'R+D i licitacions
Audiovisual

Bèlgica

Audiovisual


Principal destinació de les productores audiovisuals i de videojocs

El refugi fiscal per al sector audiovisual existeix des de 1992, i ha fet que Bèlgica es converteixi en un dels països per excel·lència per a instal·lar-s'hi com a empresa del sector o per a fer-hi producció audiovisual. La inversió pot arribar a un màxim de 500.000 € (xifra doblada arran de la COVID-19) per a una empresa de més de 4 anys; un màxim de 100.000 € de deducció per a un inversor particular, i, per una entitat fiscal inversora, la deducció d'impostos pot arribar a un 30-45%.

Amagar més opcions de Principal destinació de les productores audiovisuals i de videojocs
Alimentació

Bèlgica

Alimentació


Primer importador europeu de caves. Mercat privilegiat per a productes gurmet

Com que es tracta d'un país amb un poder adquisitiu elevat que cerca productes de qualitat, biològics i sostenibles, una empresa catalana pot saber ràpidament que, si el seu producte té èxit a Bèlgica, segurament també pot triomfar al nord d'Europa. Això no obstant, cal tenir en compte que el consumidor belga és exigent i es fixa més en la qualitat que en el preu. Per aquesta raó, és important que l'empresa catalana del sector gurmet pugui demostrar la seva capacitat per a oferir un producte d'alta qualitat.

Amagar més opcions de Primer importador europeu de caves. Mercat privilegiat per a productes gurmet
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Bèlgica

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Bèlgica: país pioner en la automoció del futur

Fins ara, el concepte de cotxe d'empresa era intocable, a causa de la important pressió fiscal del món laboral (2a a Europa després de Dinamarca). Però ara ja no és el cas i les autoritats públiques aposten cada vegada més per ajudes als treballadors per a fer servir el transport públic i la bicicleta, i inverteixen cada cop més a promoure una mobilitat sostenible. La inversió en la tecnologia dels carburants verds és exponencial. A Flandes, hi ha la possibilitat d'obtenir primes per la compra de vehicles elèctrics o d'hidrogen. També hi ha convocatòries de subvencions per a projectes de recerca i innovació d'acord amb el segon pilar del programa de treball Mobility de l'HEU (13 M).

Amagar més opcions de Bèlgica: país pioner en la automoció del futur

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Bèlgica: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial