ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Bèlgica

El centre administratiu d'Europa

Oportunitats de negoci a Bèlgica i a l'Europa occidental

Química i plàstics

Bèlgica

Química i plàstics


Sector tractor a Bèlgica amb transició cap a química verda

La química i els plàstics són un sector important a Bèlgica, 80.000 M€ el 2018 i un creixement del 4,23 % entre el 2019 i el 2023. Moltes oportunitats de convocatòries de subvencions europees del Pacte Verd per a la Reconversió del Sector Químic.

Desplegar més opcions de Sector tractor a Bèlgica amb transició cap a química verda

El sector químic a la Unió Europea: Alemanya i França són els productors més importants d’Europa, seguits d’Itàlia, els Països Baixos, Espanya i Bèlgica.
Catalunya exporta a Bèlgica plàstics (19,9 %) el 2021 i importa principalment de Bèlgica plàstics (20,2 %) i productes químics orgànics (10,5 %).
El sector, molt important al país, aposta per una reconversió en línia amb els criteris de sostenibilitat i reducció d'impacte ambiental del Green Deal Europeu pel que demana recerca i innovació per adaptar-se a les exigències de l'estratègia belga i europea.

Amagar més opcions de Sector tractor a Bèlgica amb transició cap a química verda
Audiovisual

Bèlgica

Audiovisual


Creixement de les tecnologies innovadores en audiovisual i comunicació

El sector de la comunicació i l'audiovisual ha disposat d'un terreny històricament favorable a Bèlgica, país orientat principalment als serveis i en especial també per l'alta demanda de l'ecosistema institucional europeu. L'aposta dels últims anys s'ha orientat a les propostes més innovadores en aquest sector utilitzant tecnologies immersives i de realitat augmentada i virtual. Estan creixent el nombre de centres, fires, expositors i espais de creació en aquesta línia.

Amagar més opcions de Creixement de les tecnologies innovadores en audiovisual i comunicació
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Bèlgica

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Estratègia transversal en 'smart city' i oportunitats de fons europeus

Brussel·les és la seu de la plataforma EIP-SCC Marketplace amb una mitjana de 1.500 oportunitats de negoci al sector. Oportunitats de finançament per a RDI (CPI). Oportunitats de consultoria amb contractes públics europeus.

Desplegar més opcions de Estratègia transversal en 'smart city' i oportunitats de fons europeus

Les tres regions de Bèlgica tenen un gran dèficit en el sector. Les ciutats requereixen aplicar la dinàmica d'smart cities. Necessiten proveïdores tecnològiques per cobrir les necessitats del sector. Convocatòries de subvencions del pilar dos del programa de treball "Climate, energy and mobility" de l'HEU (14 M) i Digital Europe. (CPI) Oportunitats de licitacions a les institucions per a consultoria d'estratègia i oportunitats als països beneficiaris de fons europeus amb licitacions en múltiples subsectors dins les smart cities (sostenibilitat, mobilitat, energia, social, etc.).

Amagar més opcions de Estratègia transversal en 'smart city' i oportunitats de fons europeus
Alimentació

Bèlgica

Alimentació


Gran importador de productes alimentaris i mercat gurmet privilegiat

Bèlgica és un gran importador de productes alimentaris (1er en cava) i té un perfil ideal per a moltes empreses catalanes que inicien el seu procés d'internacionalització. Un producte amb èxit a Bèlgica pot obrir el camí a altres del nord d'Europa.

Desplegar més opcions de Gran importador de productes alimentaris i mercat gurmet privilegiat

Es tracta d'un país amb un poder adquisitiu elevat que cerca productes de qualitat, amb alta sensibilitat pels biològics i sostenibles; una empresa catalana pot saber ràpidament que, si el seu producte té èxit a Bèlgica, segurament també pot triomfar al nord d'Europa. Això no obstant, cal tenir en compte que el consumidor belga és exigent i es fixa més en la qualitat que en el preu, i es para molta atenció a l'origen, a la proximitat del producte o per exemple a la responsabilitat social del productor. Per aquesta raó, és important que l'empresa catalana del sector gurmet pugui demostrar la seva capacitat per oferir un producte d'alta qualitat i ben diferenciat.

Amagar més opcions de Gran importador de productes alimentaris i mercat gurmet privilegiat

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Bèlgica: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial