ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Ruanda

El país creix en inversió estrangera

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Ruanda

Oportunitats de negoci a Ruanda i a l'Àfrica subsahariana

TIC i transformació digital

Ruanda

TIC i transformació digital


Ruanda: l'oasi dels drons a l'Àfrica

Ruanda és un dels països del continent africà amb una política de braços oberts en l'adopció de noves tecnologies i en particular dels drons.

Desplegar més opcions de Ruanda: l'oasi dels drons a l'Àfrica

El govern de Ruanda ha situat la tecnologia al centre del desenvolupament del país de cara a convertir-lo en una economia de renda mitjana el 2050. Una de les tecnologies per donar solucions anomenades de “leapfrogging” són els drons. Ja sigui per distribuir medicaments a les zones rurals de difícil accés, per monitoritzar les infraestructures o per millorar la mobilitat, Ruanda facilita a les empreses innovadores de drons l’aterratge a un mercat petit però amb la seguretat jurídica i el potencial per ser la base per a l’expansió a la resta del continent.

Amagar més opcions de Ruanda: l'oasi dels drons a l'Àfrica
Indústria farmacèutica

Ruanda

Indústria farmacèutica


Oportunitats per a fàrmacs genèrics

Ruanda és aplaudida per oferir un accés universal a l'assistència sanitària: més del 84 % de la població que té accés a una assegurança mèdica i a la salut pública. Aquesta oportunitat ha augmentat la demanda de fàrmacs.

Desplegar més opcions de Oportunitats per a fàrmacs genèrics

L'augment de la demanda de fàrmacs ofereix oportunitats: a la fabricació local, a inversors particulars privats o en col·laboració amb el Govern. Els plans per transformar el sector farmacèutic de baix rendiment, en comparació amb les mitjanes internacionals i regionals, són encoratjadors. Actualment, la producció local de fàrmacs és molt baixa. Tanmateix, noves entrades al mercat canviaran el panorama. Tot i que les importacions superen les exportacions amb escreix, una taxa de creixement anual composta del 14 %, fins al 2024, en l'exportació de medicaments traça el camí que ha de seguir el sector farmacèutic ruandès: És previsible que s’inverteixi en la fabricació de medicaments farmacèutics o en el subministrament d'equips de maquinària.

Amagar més opcions de Oportunitats per a fàrmacs genèrics
Energia i recursos

Sud-àfrica

Energia i recursos


Oportunitats per a l'autoconsum a Sud-àfrica a causa de la crisi energètica

Oportunitats per a empreses que tinguin solucions o productes innovadors o molt coneixement del sector per potenciar l'autoconsum a Sud-àfrica.

Desplegar més opcions de Oportunitats per a l'autoconsum a Sud-àfrica a causa de la crisi energètica

Sud-àfrica està patint la pitjor crisi energètica de la seva història, amb talls de llum diaris que arriben fins les 10 hores al dia. Això provoca un augment sense precedents de les importacions en tota la cadena de valor de l'autoconsum. Des de generadors elèctrics de dièsel o benzina, panells solars, inversors, bateries, UPS, etc. Hi ha oportunitats per a les empreses catalanes que puguin aportar qualsevol producte o servei per aquesta situació.

Amagar més opcions de Oportunitats per a l'autoconsum a Sud-àfrica a causa de la crisi energètica
Cosmètica, benestar i economia silver

Kènia

Cosmètica, benestar i economia silver


Creixement sostingut de la cosmètica a Kenya

Les classes mitjanes urbanes, així com la població jove treballadora, són un motor clau de l’anomenada “premiumisation” en la recerca de productes específics per al tractament de la pell i dels cabells.

Desplegar més opcions de Creixement sostingut de la cosmètica a Kenya

Botigues especialitzades, farmàcies, centres de bellesa i alguns supermercats de gamma alta venen al detall una gran varietat de marques internacionals de primera qualitat, però també marques de fabricants locals que s’han posicionat en el mercat. Això obre la porta a les empreses catalanes del sector cosmètic, ja sigui per a l’exportació de productes acabats o per al subministrament d’inputs, formulació o coneixement als fabricants locals.

Amagar més opcions de Creixement sostingut de la cosmètica a Kenya

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial