ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Austràlia

L'economia amb les previsions de creixement més optimistes

Austràlia acumula 26 anys de creixement econòmic anual consecutiu. Dins del grup privilegiat de les economies més avançades, se situa en primera posició pel que fa a les previsions econòmiques dels propers cinc anys: el PIB augmentarà un 2,9 % anual de mitjana.

Oportunitats de negoci a Austràlia, al sud-est asiàtic i a Oceania

Infraestructures i construcció

Austràlia

Infraestructures i construcció


Enginyeries, fabricants de material per a la construcció modular

Les grans constructores espanyoles estan desenvolupant molts projectes d’infraestructura i construcció a Austràlia, fet que suposa una bona oportunitat per a les enginyeries catalanes.

Desplegar més opcions de Enginyeries, fabricants de material per a la construcció modular

"Els governs de les principals ciutats estan invertint en la construcció de vies ràpides de connexió entre els suburbis i els centres de les ciutats. Projectes com el Westconnex i el Western Harbour Tunnel and Beaches Link a la ciutat de Sydney en són exemples.
Austràlia disposa de 9,9 milions d'habitatges amb una proporció d'un 73% de cases i un 27% de pisos, dels quals només el 13,2% estarien en alta densitat. El preu de l'habitatge a les ciutats continua elevat i s'estima que el valor d'aquests 10 milions d'habitatges superarà els 6,5 trilions de dòlars australians, 4 vegades el producte interior brut del país. El model de construcció modular permet abaratir els preus i té bones oportunitats en el mercat."

Amagar més opcions de Enginyeries, fabricants de material per a la construcció modular
TIC i transformació digital

Austràlia

TIC i transformació digital


Fintech + ciberseguretat

El resultat de combinar un país amb un fort sistema bancari i un efervescent ecosistema d'start-ups és l'emergència d’un dels ecosistemes fintech més potents del món.

Desplegar més opcions de Fintech + ciberseguretat

"Aquesta situació privilegiada ha estat facilitada per la inversió dels quatre grans bancs australians, que alimenta la constant creació i adquisició d’aquest tipus d’empreses. La innovació d’aquestes start-ups genera nous productes i serveis especialitzats en pagaments, préstecs, inversió i crea valor afegit per a les actuals entitats financeres. Pel que fa a la ciberseguretat, la demanda està dominada per la necessitat creixent de les empreses de protegir-se dels atacs cibernètics. Empreses de sectors tant diferents com les finances, la salut, la defensa o l’alimentació han de subcontractar serveis de seguretat i més del 75% del mercat està controlat per empreses estrangeres que operen des d’Austràlia.
"

Amagar més opcions de Fintech + ciberseguretat
Economia circular

Austràlia

Economia circular


Reciclatge i recuperació de residus

El Govern federal australià ha anunciat un finançament de 190 milions de dòlars per crear una nova infraestructura de reciclatge al país, ja que busca desviar més de deu milions de tones de residus de l’abocador i crear 10.000 llocs de treball.

Desplegar més opcions de Reciclatge i recuperació de residus

El pla, anomenat «Fons de modernització per al reciclatge» (Recycling Modernisation Fund), requereix un finançament coincident dels estats i els territoris. El Govern federal espera atraure 600 milions de dòlars d’inversió privada, cosa que aportarà al pla una xifra total d’aproximadament 1.000 milions de AUD. En aquesta línia, el Govern de Victòria (amb capital Melbourne), és el primer dels 6 estats que ja ha obert un pla d’inversions per al sector, al qual ha dotat de 300 milions de AUD per als propers 10 anys.

Amagar més opcions de Reciclatge i recuperació de residus
Indústria farmacèutica

Austràlia

Indústria farmacèutica


Suplements vitamínics i alimentaris

La COVID-19 ha fet augmentar el consum de vitamines que milloren els nivells d’immunitat. Austràlia és una bona plataforma per a la indústria farmacèutica catalana per arribar als mercats asiàtics, gràcies a la seva dinàmica indústria de suplements.

Desplegar més opcions de Suplements vitamínics i alimentaris

La creixent demanda de complements vitamínics a Àsia ha impulsat el creixement de les exportacions australianes, fins a representar un 48,8% del total de la producció local, gràcies a la proximitat a la regió, la feblesa del dòlar australià, els acords de lliure comerç i la bona reputació dels productes australians (normativa i control de producció molt estrictes). Existeix una bona oportunitat per a les empreses catalanes per acabar el procés de fabricació a Austràlia i obtenir la certificació de producció local per poder introduir els productes al mercat asiàtic.

Amagar més opcions de Suplements vitamínics i alimentaris

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Austràlia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial