L’empresa supera els 70.000 usuaris individuals el 2023, que creen el seu avatar al web de Union Avatars i després el traslladen a la plataforma virtual que desitgen
- Per dur a terme aquest projecte, Union Avatars compta amb el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ a través del fons de coinversió ‘deeptech’.
- La companyia treballa amb l’Oficina Exterior de Comerç i Inversió de Catalunya a Nova York per obrir la seva primera filial als Estats Units al llarg de 2024.
L’empresa catalana Union Avatars ja ha facilitat avatars per al món virtual a més de 320 companyies i desenvolupadors de diferents sectors econòmics. De fet, més de 70.000 clients ja han creat el seu propi usuari virtual i l’han pogut traslladar al món virtual que desitgen. L’empresa exporta el seu producte a 10 països de quatre continents diferents, amb els Estats Units com a mercat majoritari.
El projecte d’Union Avatars compta amb el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, que ha concedit un ajut econòmic de 250.000 euros procedents del fons de coinversió deeptech, i que ha comptat amb el suport privat de GoHub. És la quarta companyia que accedeix a aquesta nova línia d’acompanyament d’ACCIÓ, posada en marxa durant el 2023 i destinada a startups que desenvolupen un model de negoci amb una base altament tecnològica.
El co-fundador i CEO de Union Avatars, Cai Felip, explica que “treballem per fer accessible el món virtual per a tothom qui vulgui crear-se un perfil, únicament amb un selfie pot generar-se el seu personatge i traslladar-lo al metavers”. Felip afegeix que “poder accedir al fons de conversió d’ACCIÓ ens permetrà potenciar i enfortir el nostre software, ampliar el públic objectiu, i treballar cada vegada amb més empreses i corporacions de sectors diferents”.
Union Avatars ha desenvolupat un software capaç de dissenyar un avatar de cos sencer d’una persona a partir de la captació d’una imatge que pot fer-se amb qualsevol dispositiu electrònic. El programa de l’empresa és capaç de detectar i reproduir les característiques facials de cada usuari i crear el seu bessó digital per projectar-lo en espais de realitat immersiva.
Des de la seva posada en marxa, Union Avatars treballa amb més de 320 companyies i desenvolupadores que tenen plataformes de realitat immersiva, especialment en l’àmbit del metavers, les plataformes 3D i els videojocs. Entre d’altres, multinacionals com Accenture o Vodafone. En l’últim any, l’empresa ha signat projectes amb empreses destacades del sector de la moda, oferint els seus avatars per a les presentacions de les noves col·lecions de Teresa Helbig o Claro Couture, a més de formar part de l'acceleradora Mango Startup Studio.
Union Avatars és una startup catalana creada l’any 2020 i establerta a Barcelona. A dia d’avui, compta amb 9 treballadors i ofereix servei a clients dels Estats Units, França, Itàlia, el Regne Unit, Alemanya, l’Índia, Japó i Austràlia, a més del conjunt de l’Estat. De cara a 2024, l’empresa treballa conjuntament amb l’Oficina Exterior de Comerç i Inversió de Catalunya a Nova York (Estats Units) per obrir la seva primera filial a l’estranger. L’any 2021, la companyia va accedir al fons Startup Capital d’ACCIÓ, per valor de 71.000 euros, que van permetre’ls tirar endavant el projecte en les fases més inicials. L’any 2022, Union Avatars va poder presentar la seva tecnologia a l’estand d’ACCIÓ al MWC i 4YFN. Un congrés que engega una nova edició aquest dilluns a Fira de Barcelona, al recinte firal de Gran Via 2, a l’Hospitalet de Llobregat.
Sobre el fons de coinversió ‘deeptech’
La línia de coinversió deeptech d’ACCIÓ es dirigeix a aquelles empreses emergents amb una base tecnològica i científica sòlida. Requereixen talent de l’àmbit STEM i responen a reptes globals. Per la seva naturalesa, les deeptech acostumen a treballar en projectes d’elevat risc tecnològic i de mercat, fet que implica unes necessitats financeres en etapes inicials més complexes que les d’altres empreses convencionals.
En aquest sentit, la línia ofereix una combinació d’un ajut no reemborsable i d’un altre en forma de préstec a deu anys per finançar el creixement d’aquestes empreses emergents. La línia ofereix imports màxims de fins a 250.000 euros per empresa que se sumen a la inversió privada que hagin rebut provinent de fons de capital risc i business angels. La línia disposa d’un pressupost total de 2,5 milions d’euros, que s’anirà desplegant en més operacions.
El programa de l’empresa permet detectar i reproduir les característiques facials de cada usuari, crear el seu bessó digital i projectar-lo en espais de realitat immersiva