ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

El packaging es reinventa

Oportunitats de negoci vinculades al sector del paper, el cartró i el packaging

Regne Unit

Regne Unit

Paper, cartró i packaging


'Bye bye' plàstic al Regne Unit

La indústria dels envasos i l'embalatge del Regne Unit factura 12.000 milions d'euros i dona feina a unes 85.000 persones, o un 3 % de la força industrial. És un sector clau en un país d’elevat consum i de referència mundial en el comerç electrònic.

Desplegar més opcions de 'Bye bye' plàstic al Regne Unit

En tractar-se d’un sector dominat per la indústria tradicional, el seu pes en l’economia implica una oportunitat per a les empreses que ofereixin solucions innovadores que donin resposta a les noves exigències d'un consumidor cada cop més conscienciat. El consumidor britànic és representatiu de la tendència global cap a la reducció del plàstic i la introducció de solucions d’embalatge sostenibles. Sectors com la venda al detall, la restauració i el comerç electrònic es veuen forçats a donar resposta a aquestes preocupacions.

Amagar més opcions de 'Bye bye' plàstic al Regne Unit
Corea del Sud

Corea del Sud

Paper, cartró i packaging


Oportunitats en l'embalatge verd (biodegradable, biomassa)

El Govern sud-coreà insta la indústria a utilitzar materials d’embalatge més ecològics, i més empreses se centren en la gestió de factors ASG per satisfer les creixents expectatives dels clients en matèria de protecció del medi ambient.

Desplegar més opcions de Oportunitats en l'embalatge verd (biodegradable, biomassa)

En els darrers 5 anys, el mercat dels envasos ha crescut ràpidament. La pressió tant del Govern com dels clients fa que la indústria canviï ràpidament i faci servir menys envasos tant amb finalitats industrials com comercials. També les empreses, especialment de béns de consum, utilitzen menys plàstics i adopten més materials ecològics a causa de la demanda dels clients i de la regulació més estricta del Govern. Els nous materials ecològics per als envasos i les solucions per a utilitzar menys materials d’embalatge són iniciatives molt prometedores per al mercat.

Amagar més opcions de Oportunitats en l'embalatge verd (biodegradable, biomassa)
Països Baixos

Països Baixos

Paper, cartró i packaging


Alternatives al plàstic dels envasos i embalatges

Als Països Baixos es fa un esforç significatiu per reduir l'ús de plàstics (a partir de l'1 de juliol de 2021 es va introduir un dipòsit a les ampolles de plàstic i les empreses hauran de reutilitzar i reciclar de cara al 2021).

Desplegar més opcions de Alternatives al plàstic dels envasos i embalatges

Tot i que els plàstics ofereixen una bona solució tècnica i quan es reciclen es poden utilitzar una vegada i una altra, la tendència comuna és reduir-ne l'ús. Per això, es busquen alternatives als plàstics que siguin sostenibles (biodegradables o fàcils de reciclar i maneres d'utilitzar menys envasos) però que tinguin les mateixes possibilitats tècniques.

Amagar més opcions de Alternatives al plàstic dels envasos i embalatges
Itàlia

Itàlia

Paper, cartró i packaging


Embalatges farmacèutics i cosmètics

Itàlia es un referent del sector, especialment a la regió industrial de l'Emília-Romanya, seu de diverses multinacionals del sector de l'embalatge.

Desplegar més opcions de Embalatges farmacèutics i cosmètics

Després d'un 2020 aturat per la pandèmia, durant el 2021 la indústria italiana de l'embalatge va tornar a créixer. Per als fabricants italians d'envasadores automàtiques, el 2021 va finalitzar amb una facturació rècord de 8.200 milions i un augment del 5 % en comparació amb el 2020. El repte continua sent proporcionar envasos cada vegada més sostenibles i fàcilment reciclables, fabricats amb nous materials i tecnologies. Hi ha una sensibilitat més gran del públic, que empeny les empreses italianes més rellevants cap a un mercat sempre més sostenible.

Amagar més opcions de Embalatges farmacèutics i cosmètics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector del paper, el cartró i el packaging: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial