ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Vins i caves de qualitat

Oportunitats de negoci vinculades al sector dels vins, els caves i les begudes

Estats Units

Estats Units

Vins, caves i begudes


Vols vendre el teu vi als Estats Units?

Els EUA és el mercat vitivinícola més gran del món amb la població més gran de bevedors de vi habituals i la segona de vi importat (per valor).

Desplegar més opcions de Vols vendre el teu vi als Estats Units?

El mercat és d'uns 329 milions de caixes anuals de vi d'un valor d'uns 33.000 milions de dòlars. Es preveu que creixi fins als 35.000 milions de dòlars el 2025. Des d'ACCIÓ s'organitza el programa Catalan Wines USA, que, des del 2010, ha donat suport a més de 80 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EUA. El 65 % dels cellers que participen en el Catalan Wines USA repeteixen en edicions següents. Gairebé la meitat dels cellers participants han tancat acords de distribució amb professionals nord-americans.

Amagar més opcions de Vols vendre el teu vi als Estats Units?
Letònia

Letònia

Vins, caves i begudes


Els letons prefereixen prendre cervesa i vi

El 4,8 % del pressupost de famílies letones es destina a begudes alcohòliques: 11 litres cada any. Mentre la gent de 50 anys en endavant s'estima més les begudes destil·lades, la gent més jove sol consumir cervesa, vins i escumosos.

Desplegar més opcions de Els letons prefereixen prendre cervesa i vi

En els primers cinc mesos de l'any en curs, el consum de begudes alcohòliques a Letònia va créixer un 6,5 % respecte de l'any anterior, cosa que equival a més de 18 litres d'alcohol per persona. D'altra banda, es registra un cert descens de l'interès en còctels i altres barreges a base de destil·lats, mentre que el consum de vins i escumosos augmenta. El consum més important es registra en licors i whisky. A més, Letònia és el país transitari de vins i escumosos de la UE cap a Rússia més gran: només entre agost i octubre de 2022, va assolir un de 367.000 hL. És una bona oportunitat per als cellers i proveïdors catalans.

Amagar més opcions de Els letons prefereixen prendre cervesa i vi
Alemanya

Alemanya

Vins, caves i begudes


Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Alemanya és un dels principals importadors de vi, el primer mercat en consum de vins escumosos i en exportacions espanyoles en valor i el segon en volum.

Desplegar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Mentre que altres zones productores com Itàlia, França o algunes zones d'Espanya han aconseguit un posicionament de marca important, els vins catalans encara no són prou coneguts a Alemanya. Per compensar-ho, destaca la importància que pren el canal de venda en línia entre els consumidors alemanys: Internet ofereix una gran oportunitat tant per impulsar un major coneixement dels vins i caves catalans com per facilitar-ne la compra per part dels consumidors alemanys. Alemanya compta, a més, amb una de les fires més importants del sector: Prowein.

Amagar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves
Azerbaidjan

Azerbaidjan

Vins, caves i begudes


Oportunitat neta i provada per als cellers catalans a l'Azerbaidjan

Hi ha oportunitats per a vins i licors procedents de Catalunya que poden competir en preu amb els francesos o italians, ara com ara més ben posicionats al mercat àzeri.

Desplegar més opcions de Oportunitat neta i provada per als cellers catalans a l'Azerbaidjan

El vi i els licors són entre els productes d'importació més ben valorats al país, distribuïts en botigues especialitzades per a una minoria urbana de poder adquisitiu mitjà-alt que valora la qualitat per damunt del preu i coneix i reconeix el producte espanyol i la qualitat de productes com els vins, però que té dificultats per trobar-ne oferta. El mercat de productes gurmet a l'Azerbaidjan presenta perspectives de creixement positives a termini mitjà i llarg.

Amagar més opcions de Oportunitat neta i provada per als cellers catalans a l'Azerbaidjan

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector dels vins, els caves i les begudes: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial