ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Qatar

Més que petroli i gas

Oportunitats de negoci a Qatar, a l'Orient Mitjà i al nord d'Àfrica

Salut i serveis sanitaris

Qatar

Salut i serveis sanitaris


Qatar té un sistema d'atenció sanitària classificat en el top 5 del món

El sector salut a Qatar ocupa el quart lloc en el món, el qual s'espera que adquireixi importància, ja que el turisme mèdic serà un dels principals impulsors de l'estratègia de diversificació econòmica del país.

Desplegar més opcions de Qatar té un sistema d'atenció sanitària classificat en el top 5 del món

En conseqüència, la indústria de l'atenció sanitària ha experimentat alts nivells de creixement i s'estima que arriben als 12 mil milions de dòlars el 2024. A més, el creixement de la inversió en el sector va lligat a la Visió Nacional de Qatar (QNV) 2030, amb l'objectiu de desenvolupar una població sana, físicament i mentalment. Això va acompanyat amb la millora dels serveis sanitaris existents amb inversions en infraestructures, instal·lacions i tecnologies d'atenció sanitària més avançades.

Amagar més opcions de Qatar té un sistema d'atenció sanitària classificat en el top 5 del món
Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Qatar

Turisme, cultura, oci, esports i restauració


Qatar: el nou Hub del turisme esportiu

El paisatge econòmic continua florint més enllà de la Copa del Món 2022. A més dels beneficis econòmics de l'augment del turisme, els futurs tornejos esportius tindran un impacte positiu en la indústria esportiva de Qatar.

Desplegar més opcions de Qatar: el nou Hub del turisme esportiu

La Copa del Món va posar un focus d'atenció al país i podria atreure més atenció internacional als equips i a les lligues esportives locals, la qual cosa va portar a una major inversió en el sector i va ajudar a desenvolupar la pròxima generació d'atletes qatarians.
L'ampli desenvolupament de les infraestructures, l'impuls per a la indústria turística i el potencial creixement del sector esportiu tindran un impacte positiu a Qatar i a la regió durant els pròxims anys.
Hi ha oportunitats per a les empreses que puguin oferir processos i tecnologies d'innovació esportiva.

Amagar més opcions de Qatar: el nou Hub del turisme esportiu
Energia i recursos

Qatar

Energia i recursos


Cap a un desenvolupament sostenible

Qatar té com a objectiu satisfer el 20 % de la seva demanda d'energia procedent de les energies renovables i es va comprometre a reduir les seves emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en un 25 % per al 2030.

Desplegar més opcions de Cap a un desenvolupament sostenible

Per satisfer la creixent demanda, Qatar està invertint molt en el seu sistema energètic. Però al mateix temps el govern està empenyent els ciutadans i les empreses a adoptar un enfocament més sostenible dels recursos escassos com l'energia i l'aigua. Hi haurà algunes oportunitats de negoci en àrees com solucions en tecnologies de transmissió i distribució, integració d'energies renovables i sistemes avançats de tractament de l'aigua.

Amagar més opcions de Cap a un desenvolupament sostenible
Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Emirats Àrabs Units

Turisme, cultura, oci, esports i restauració


Contribueix amb 43.300 milions de dòlars o un 12,1 % al PIB dels EAU

Es preveu que el sector turístic augmenti en un 4,9 % a l'any fins a 72 mil milions d'euros, que representarien el 12,4 per cent del PIB el 2027.

Desplegar més opcions de Contribueix amb 43.300 milions de dòlars o un 12,1 % al PIB dels EAU

La contribució total del sector de viatges i turisme a l'ocupació, inclosos els llocs de treball secundats indirectament per la indústria, va ser del 10,4 % de l'ocupació total, que va ser de 617.500 llocs de treball. S'espera que augmenti en un 2 % anual fins a 770.000 llocs de treball en 2027, la qual cosa representaria l'11,1 % del total de llocs de treball.
Empreses amb innovacions tecnològiques per al sector hoteler relacionades amb la Intel·ligència artificial, RA/VR, robot concierge...; solucions i eines de software per a la gestió integral dels hotels (Cloud/SaaS) o per reduir tasques administratives, gestió de plantilles, etc. tenen un mercat d'oportunitat.

Amagar més opcions de Contribueix amb 43.300 milions de dòlars o un 12,1 % al PIB dels EAU

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Orient Mitjà i el nord d'Àfrica: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial