ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Jamaica

Els reptes de l'economia jamaicana avancen a ritme caribeny

Jamaica és una destinació turística important d'Amèrica Central i la seva economia depèn sobretot del sector serveis, que suma més del 70 % del PIB. L'extracció de bauxita (alumini) i la producció de sucre són les principals activitats industrials i exportadores del país. La corrupció, els alts índexs de criminalitat i l'atur crònic són els reptes que té Jamaica per encaminar el seu creixement.

Oportunitats de negoci a Jamaica i a l'Amèrica del Nord i Central

Restauració, turisme, cultura i oci

Jamaica

Restauració, turisme, cultura i oci


Equipament i tecnologia per la infraestructura hotelera i serveis turístics

Els principals grups hotelers locals (Grupo Gaviota, Grupo Cubanacan, Grupo Islazul, etc.), que mantenen llistes validades de proveïdors internacionals mitjançant les empreses importadores.

Desplegar més opcions de Equipament i tecnologia per la infraestructura hotelera i serveis turístics

Han reactivat operacions en els ressorts de platja des de principis del segon semestre de 2020. El sector hoteler i restaurador establert a Cuba requereix de tot tipus d'equipament, recanvis i subministres. Es necessita tanmateix l'aplicació de models de gestió i capacitació per oferir uns estàndards internacionals de qualitat turística.

Amagar més opcions de Equipament i tecnologia per la infraestructura hotelera i serveis turístics
Continguts digitals i audiovisuals

Jamaica

Continguts digitals i audiovisuals


Desenvolupament de continguts audiovisuals i cinema i dels videojocs

La indústria creativa de Jamaica experimenta un creixement amb més empreses especialitzades en nous continguts audiovisuals (creadors musicals) juntament amb l'augment de la producció cinematogràfica a Jamaica i el sector del videojoc.

Desplegar més opcions de Desenvolupament de continguts audiovisuals i cinema i dels videojocs

Actualment, hi ha increments de la despesa anual del >50% per projectes de cinema, assolint els 8,2 milions de dòlars jamaicans (2018). El valor generat pel sector ha augmentat significativament, cosa que s’ha comprovat en un augment significatiu de les produccions internacionals, en nombre i en valor. En els últims 3 exercicis anuals, la indústria del cinema incrementa la seva activitat i crea aproximadament 2.500 llocs de treball addicionals cada any. Tecnologies digitals i serveis auxiliars són per tant requerits.

Amagar més opcions de Desenvolupament de continguts audiovisuals i cinema i dels videojocs
Materials i matèries primeres

Jamaica

Materials i matèries primeres


Maquinaria i equips per la mineria i transformació de matèries primeres

L’economia jamaicana exporta matèries primeres minerals com la bauxita i la pedra calcària. S'estimen dipòsits de fins a 50 bilions de tones de pedra calcària d'alta puresa.

Desplegar més opcions de Maquinaria i equips per la mineria i transformació de matèries primeres

La indústria de transformació en carbonat de calci pur o processat, o bé en materials de construcció, requereix de maquinària i equips per a l'extracció i processament, així com serveis d'alt valor afegit (enginyeria de plantes de tractament, consultories d'impacte ambiental i mitigació, etc.).

Amagar més opcions de Maquinaria i equips per la mineria i transformació de matèries primeres
Química i plàstics

Estats Units

Química i plàstics


Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Houston és el centre nacional i internacional líder en pràcticament tots els segments de la indústria energètica: exploració i producció, transmissió, comercialització, serveis, comerç, subministrament, perforació marina i tecnologia.

Desplegar més opcions de Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Més de la meitat de les empreses internacionals de serveis per a explotacions petrolíferes (Weatherford, ENI o TechnipFMC, entre d'altres) tenen oficines a Houston, per donar resposta i servei a les necessitats de les companyies petroleres (nacionals i internacionals) que són presents a la zona. Companyies petroleres nacionals integrades com ExxonMobil, Shell o Chevron, o internacionals com Saudi Aramco, PetroChina o Gazprom hi són presents o amb operacions molt rellevants.
Les deu refineries de la regió processen prop de 2,6 milions de barrils de cru per dia natural, aproximadament el 45,1% de la producció total de l’estat i el 13,8% de la capacitat total dels Estats Units. 

Amagar més opcions de Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial