ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Angola

Una economia a la recerca de nous reptes

Oportunitats de negoci a Angola i a l'Àfrica subsahariana

Angola

Angola

Alimentació


Angola, un mercat amb una demanda creixent per a alimentació

El mercat de l'alimentació formal a Angola es troba en expansió, hi ha espai per als productes de les empreses catalanes.

Desplegar més opcions de Angola, un mercat amb una demanda creixent per a alimentació

En centres urbans com Luanda, el comerç formal i de cadenes de supermercats es desenvolupa ràpidament. Les principals cadenes de supermercats del país són Shoprite amb més de 35 supermercats, KERO, Alimenta Angola i Candando.
Les oportunitats per a les empreses catalanes poden sorgir mitjançant l'exportació clàssica, però també són molt interessants les opcions per produir localment. És un mercat molt poc desenvolupat i el know-how de les empreses catalanes pot aportar un valor diferencial i assegurar una gran quota de mercat. Els principals competidors són els productes portuguesos, brasilers i de Sud-àfrica.

Amagar més opcions de Angola, un mercat amb una demanda creixent per a alimentació
Angola

Angola

Química i plàstics


El govern vol promocionar el sector petroquímic del país

El govern i el sector privat aposten per promoure un sector químic potent (derivat del petroli) al país i servir a tota la regió.

Desplegar més opcions de El govern vol promocionar el sector petroquímic del país

Angola tradicionalment s'ha centrat en l'extracció, producció i subministrament de productes de petroli cru. Actualment el govern està promovent la diversificació de la seva cartera de productes com a part dels seus esforços de futur i així pot aprofitar el seu recurs natural no solament per a exportació, sinó també per a generació d'indústria paral·lela. A finals del 2025 entraran 2 noves refineries de petroli i s'espera que això col·labori a generar més inversió en downstream.

Amagar més opcions de El govern vol promocionar el sector petroquímic del país
Angola

Angola

Indústria farmacèutica


La nova legislació farmacèutica a Angola genera oportunitats

El nou marc legislatiu arran de la creació de l'Agència Reguladora de Medicaments i Tecnologies Sanitàries (ARMED) pot obrir noves oportunitats a les empreses catalanes.

Desplegar més opcions de La nova legislació farmacèutica a Angola genera oportunitats

Un decret presidencial va crear l'Agència Reguladora de Medicaments i Tecnologies Sanitàries (ARMED) el 2022. L'objectiu principal d'ARMED és elevar els estàndards, la qualitat i la protecció de la salut pública d'Angola. En aquest context, les empreses catalanes de genèrics i de tecnologia farmacèutica poden tenir més oportunitats, ja que els productes/medicaments de menys qualitat no podran entrar al mercat.

Amagar més opcions de La nova legislació farmacèutica a Angola genera oportunitats
Camerun

Camerun

Alimentació


Productes alimentaris i begudes per a una classe mitjana en creixement

L'oportunitat se centra en productes que no estiguin produïts localment (el Camerun té una indústria alimentària en creixement) i que tinguin una oferta de preu competitiva.

Desplegar més opcions de Productes alimentaris i begudes per a una classe mitjana en creixement

El nínxol de mercat existeix en el segment mig-alt del mercat en productes com per exemple: verdures congelades, productes làctics, begudes, vins i caves, preparats alimentaris. Les importacions de preparats alimentaris per exemple han crescut un 11 % el 2022. El canal d'entrada se centra en distribuïdors-importadors que estiguin posicionats en la distribució moderna. Exemples de supermercats al Camerun inclouen Carrefour, Super U, Bao Cash & Carry i Mahima. És necessari tenir un certificat de conformitat de productes per exportar al Camerun.

Amagar més opcions de Productes alimentaris i begudes per a una classe mitjana en creixement

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?