ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a El Salvador

La quarta economia d'Amèrica Central

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a El Salvador

Oportunitats de negoci a El Salvador i a l'Amèrica del Nord i Central

Tèxtil i moda

El Salvador

Tèxtil i moda


Maquinària, tecnologia i productes intermedis per al sector tèxtil

El Salvador ha assolit exportacions d'uns 1.214 milions de dòlars el 2021 dirigides principalment als Estats Units. Encara hi ha molt d'espai per al creixement pel fet que només té el tres per cent del mercat nord-americà.

Desplegar més opcions de Maquinària, tecnologia i productes intermedis per al sector tèxtil

Les empreses catalanes tenen oportunitats en el subministrament de maquinària, matèries primeres i serveis de consultoria per a les més de 150 empreses del sector tèxtil i maquiles d'El Salvador. Els grups fabricants, d'origen nord-americà, es concentren en zones franques establertes al Salvador.

Amagar més opcions de Maquinària, tecnologia i productes intermedis per al sector tèxtil
Construcció sostenible i infraestructures

Guatemala

Construcció sostenible i infraestructures


Augment de la població i manca d'urbanització

El sector constructor preveu creixements entre el 75 % i el 80 % en els propers 10 anys, degut al boom demogràfic i als baixos nivells d'urbanització encara existents. S'obre una oportunitat per posicionar materials, acabats i equips per al sector.

Desplegar més opcions de Augment de la població i manca d'urbanització

A Guatemala, el sector de la construcció el 2021 va experimentar un creixement de l'11 %, i el 2022 del 7 %, convertint-se així en un dels 3 sectors de l'economia nacional amb més creixement. El 2023, les projeccions de creixement són del 4,5 %. El boom demogràfic del país demana més habitatge, només el nombre de llicències puja a uns 150 edificis que estan en etapa de construcció dins del perímetre de la Ciutat de Guatemala. La urbanització està generant ciutats més verticals i més denses. A més, s'han planificat obres d'infraestructura com la construcció de Puente Belize 2 (235 M USD), la carretera Escuintla-Port Quetzal (125 M USD) i el lliurament de Cuyotenango (150 M USD).

Amagar més opcions de Augment de la població i manca d'urbanització
Energia i recursos

Estats Units

Energia i recursos


Energia neta i creixement verd

L'energia renovable és la font d'energia de creixement més ràpid als Estats Units, i l'Administració Pública està compromesa a aconseguir zero emissions per al 2050, promovent així innovació i producció d'energia neta.

Desplegar més opcions de Energia neta i creixement verd

El país està invertint per posicionar-se com a líder mundial en tecnologia d'energia neta, mitjançant l’impuls de la fabricació d'energia neta mitjançant adquisicions federals, construir un sistema de transmissió elèctrica més resistent i modernitzant la generació d'energia. També s’està invertint en producció, conservació i modernització de més d'un milió de llars per fer-les més resistents, energèticament eficients i electrificades. També es planeja invertir 35 milions de dòlars en la gamma completa de solucions necessàries per aconseguir avenços tecnològics que abordin la crisi climàtica. La Llei de Reducció de la Inflació (2022) va anunciar 369 mil milions de dòlars en disposicions relacionades amb el clima i amb l'energia.

Amagar més opcions de Energia neta i creixement verd
Educació, formació i serveis editorials

Panamà

Educació, formació i serveis editorials


Les integracions de les tecnologies digitals amb els models formatius tradicionals es confirmen establerts a la zona metropolitana i a la Ciudad del Saber - Hub de coneixement del país: el Ministeri d'Educació aliat amb Microsoft per habilitar més de 800 mil comptes per als estudiants i docents. A la Universitat de Panamà més de 90 mil estudiants han rebut educació en línia durant el 2021, mitjançant internet. La Universitat Tecnològica de Panamà (UTP) va impartir educació virtual a 47 mil estudiants. A l'Institut Tècnic Superior Especialitzat (ITSE) més de mil estudiants van rebre formació en línia en 11 programes tècnics.

Amagar més opcions de

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial