ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Colòmbia

A la caça de la inversió estrangera

Oportunitats de negoci a Colòmbia i a l'Amèrica del Sud

Indústria farmacèutica

Colòmbia

Indústria farmacèutica


Colòmbia cerca liderar el sector farmacèutic de la regió

Colòmbia s'ha consolidat com el tercer mercat de fàrmacs a l'Amèrica Llatina, gràcies a la creixent indústria de producció i comercialització de medicaments amb i sense recepta, a més de l'arribada al país de les principals multinacionals del sector.

Desplegar més opcions de Colòmbia cerca liderar el sector farmacèutic de la regió

Per a aconseguir l'objectiu de ser líder regional, Colòmbia encara necessita millorar els seus processos i capacitats productius, de manera que en els propers anys necessitarà accedir a noves tecnologies, serveis i aliances comercials que la facin més competitiva. És per això que els productes amb un major valor afegit, tant pel que fa a fàrmacs, medicaments de venda lliure com a producció de vacunes, medicaments biotecnològics i matèries primeres (ingredients actius i excipients), poden tenir una bona receptivitat. Tot això amb la finalitat de satisfer la demanda de mercat, complementar l'oferta de la indústria nacional i millorar l'accés als mercats internacionals.

Amagar més opcions de Colòmbia cerca liderar el sector farmacèutic de la regió
Salut i serveis sanitaris

Colòmbia

Salut i serveis sanitaris


Instruments mèdics i salut electrònica

Com que no existeix una producció nacional, la pràctica totalitat dels productes de salut i els instruments mèdics s’importen. Colòmbia, amb 48 milions d'habitants, és el tercer país més poblat de l’Amèrica Llatina.

Desplegar més opcions de Instruments mèdics i salut electrònica

Disposa d'una vintena d'hospitals considerats dels millors de la regió, així com facultats de medicina de prestigi i una oferta consolidada de turisme de salut. En l’actualitat, Colòmbia importa el 81 % dels dispositius mèdics de la resta del món, la majoria dels quals provenen d'Europa, que aglomera un 33 % del conjunt d’importacions del sector. Es preveu que en els propers anys el sector creixi per sobre del 5 % i s'incrementi la despesa en salut un 22 %

Amagar més opcions de Instruments mèdics i salut electrònica
Economia circular

Colòmbia

Economia circular


Sostenibilitat, la nova aposta de la indústria colombiana

Colòmbia, amb grans nuclis poblacionals, àmplies extensions agrícoles i una indústria nacional robusta, necessita trobar solucions innovadores que millorin la gestió dels residus i el malbaratament de recursos com l’aigua.

Desplegar més opcions de Sostenibilitat, la nova aposta de la indústria colombiana

A Colòmbia el 75 % de la població viu en nuclis urbans, un 20 % més que la mitjana mundial, i això sumat a una indústria encara poc eficient genera problemes tant amb la gestió i aprofitament dels residus urbans i industrials com amb el malbaratament i l'abocament d'aigües no tractades.
Una legislació cada cop més exigent, la pressió dels mercats internacionals a les empreses i la potencialitat d’obtenció d'ajudes estan motivant la indústria nacional perquè implementi canvis en la sostenibilitat, la petjada de carboni i l’economia circular.

Es cerquen, doncs, solucions, tecnologies i productes que ajudin a millorar els processos de gestió de l'aigua i de revalorització de residus en diferents indústries.

Amagar més opcions de Sostenibilitat, la nova aposta de la indústria colombiana
Maquinària i béns d'equip

Colòmbia

Maquinària i béns d'equip


Béns d'equip per a la indústria

Colòmbia te un ecosistema industrial gran respecte a la regió, tot i que és encara poc competitiu. La indústria colombiana necessita tecnologia per a la millora de la productivitat i la competitivitat.

Desplegar més opcions de Béns d'equip per a la indústria

Es requereixen béns i maquinària que optimitzin els processos productius i que en permetin la fabricació de nous. Es requereix tecnologia que suposi un estalvi energètic i que redueixi els costos de producció.
A més, cal facilitar una transformació productiva que afegeixi valor i asseguri l'accés als mercats exteriors (UE i EUA), per tal de complir tots els requisits tècnics que es demanen.

Amagar més opcions de Béns d'equip per a la indústria

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Colòmbia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial