ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Colòmbia

A la caça de la inversió estrangera

Oportunitats de negoci a Colòmbia i a l'Amèrica del Sud

Energia i recursos

Colòmbia

Energia i recursos


Energies renovables no convencionals

Gràcies a la seva ubicació equatorial i el seu clima, Colòmbia gaudeix d'un gran potencial per a les energies renovables a partir de l'aigua, el vent, el sol i els residus de biomassa com la canya de sucre, l’oli de palma, l’arròs i el plàtan.

Desplegar més opcions de Energies renovables no convencionals

Tot i que actualment el 70 % de l’energia a Colòmbia prové de l’energia hidroelèctrica, només un 0,98 % de l’energia prové de fonts renovables no convencionals. En l’actualitat, el Govern colombià està incentivant l’energia solar i eòlica amb desgravacions fiscals i amb dues grans subhastes realitzades en els últims dos anys, perquè aquestes fonts esdevinguin un 15 % de la producció energètica a curt termini.
Colòmbia també vol liderar la producció energètica a partir de l'hidrogen a Llatinoamèrica, per a la qual cosa ja s'estan implementant els primers programes pilot.

Amagar més opcions de Energies renovables no convencionals
Educació, formació i serveis editorials

Colòmbia

Educació, formació i serveis editorials


EdTech: Colòmbia un dels països amb més potencial a Llatinoamèrica

Colòmbia és un país jove amb una edat mitjana de 31 anys, el 39,65% de la seva població (2018: 48,2 milions) se situa per sota dels 24 anys. Hi ha una alta demanda en el sector educatiu, cobert principalment pel sector privat.

Desplegar més opcions de EdTech: Colòmbia un dels països amb més potencial a Llatinoamèrica

Al voltant de 20.000 estudiants de Colòmbia surten per estudiar un postgrau per l'escassa oferta específica local, els alts costos i/o el prestigi que significa estudiar a l’estranger. Hi ha oportunitats clares per a proveïdors de serveis de tecnologia i productes innovadors d'educació tant primària com secundària i universitària. Així mateix, es requereix ampliar la formació continuada específica en diferents àmbit (IA, robòtica, dades massives, logística). A més a més, es mantenen oportunitats per aliances entre entitats de formació.

Amagar més opcions de EdTech: Colòmbia un dels països amb més potencial a Llatinoamèrica
Indústria farmacèutica

Colòmbia

Indústria farmacèutica


Colòmbia cerca liderar el sector farmacèutic de la regió

Colòmbia s'ha consolidat com el tercer mercat de fàrmacs a l'Amèrica Llatina, gràcies a la creixent indústria de producció i comercialització de medicaments amb i sense recepta, a més de l'arribada al país de les principals multinacionals del sector.

Desplegar més opcions de Colòmbia cerca liderar el sector farmacèutic de la regió

Per a aconseguir l'objectiu de ser líder regional, Colòmbia encara necessita millorar els seus processos i capacitats productius, de manera que en els propers anys necessitarà accedir a noves tecnologies, serveis i aliances comercials que la facin més competitiva. És per això que els productes amb un major valor afegit, tant pel que fa a fàrmacs, medicaments de venda lliure com a producció de vacunes, medicaments biotecnològics i matèries primeres (ingredients actius i excipients), poden tenir una bona receptivitat. Tot això amb la finalitat de satisfer la demanda de mercat, complementar l'oferta de la indústria nacional i millorar l'accés als mercats internacionals.

Amagar més opcions de Colòmbia cerca liderar el sector farmacèutic de la regió
Maquinària i béns d'equip

Colòmbia

Maquinària i béns d'equip


Béns d'equip per a la indústria

Colòmbia te un ecosistema industrial gran respecte a la regió, tot i que és encara poc competitiu. La indústria colombiana necessita tecnologia per a la millora de la productivitat i la competitivitat.

Desplegar més opcions de Béns d'equip per a la indústria

Es requereixen béns i maquinària que optimitzin els processos productius i que en permetin la fabricació de nous. Es requereix tecnologia que suposi un estalvi energètic i que redueixi els costos de producció.
A més, cal facilitar una transformació productiva que afegeixi valor i asseguri l'accés als mercats exteriors (UE i EUA), per tal de complir tots els requisits tècnics que es demanen.

Amagar més opcions de Béns d'equip per a la indústria

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Colòmbia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial