ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Portugal

Portugal avança cap a la nova indústria

Durant l'última dècada, Portugal ha viscut un canvi en l'especialització de la indústria. Les activitats industrials tradicionals han donat pas a nous sectors amb més incorporació tecnològica, com l'electrònica, el sector farmacèutic o les TIC.

Oportunitats de negoci a Portugal i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Suïssa

TIC i transformació digital


Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis

El sector suís de les TIC és el sisè sector econòmic més gran de Suïssa. Les empreses suïsses gasten cada any uns 5.000 milions de francs (aproximadament 4.200 milions d’euros) en programari empresarial. El programari s’exporta i s’importa a Suïssa.

Desplegar més opcions de Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis

Més de 200.000 persones treballen al sector informàtic suís. Malgrat aquest elevat nombre d'empleats, la Secretaria d'Estat espera una escassetat creixent de treballadors qualificats d’aquest sector. A causa de l'escassetat prevista de treballadors qualificats en el sector de les tecnologies de la informació, Suïssa dependrà d'altres països. Les solucions de programari a mida són especialment demandades, sobretot per l’ampli sector financer i dels serveis, que és molt important per a l’economia suïssa. La seguretat informàtica també és cada vegada més important; és d'esperar que els programes de compliment de seguretat ocupin els departaments informàtics de la majoria de les empreses en els propers anys.

Amagar més opcions de Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis
Wellness & Beauty

Suïssa

Wellness & Beauty


Productes per a la cura de la pell en auge

El mercat de cosmètics a Suïssa creix cada any i els productes de cura personal són la categoria en la qual gasten més diners els clients suïssos.

Desplegar més opcions de Productes per a la cura de la pell en auge

Probablement a causa de la pandèmia per la covid-19, les vendes de productes per a la cura de la pell van augmentar un 145% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. La tendència més clara és: menys maquillatge i més cura. Les categories que han despuntat són les "DIY", especialment en el comerç al detall en línia, els productes per a les ungles, per a la cura dels peus i de depilació. Aquest últim va registrar un creixement de la facturació del 230 per cent, la cura dels peus va superar l'abast amb un 255 per cent.

Amagar més opcions de Productes per a la cura de la pell en auge
Mobilitat sostenible

Suècia

Mobilitat sostenible


Indústria automotriu molt dinàmica

La indústria automotriu de Suècia s'ha convertit en una de les més dinàmiques del món. Hi ha un enfocament en vehicles autònoms, connectats i elèctrics i logística intel·ligent.

Desplegar més opcions de Indústria automotriu molt dinàmica

Suècia, amb una sòlida herència en la fabricació de vehicles, ofereix un entorn guanyador per a les empreses automotrius en producció, desenvolupament de programari, sistemes de seguretat, subministrament de components, proves o R+D. Suècia assumeix un paper actiu en la resolució dels desafiaments que enfronta el sector del transport i participa en la creació de solucions intel·ligents per al futur.

Amagar més opcions de Indústria automotriu molt dinàmica
Biotecnologia

França

Biotecnologia


Teràpies innovadores, medicaments orfes

En el proper pressupost francès de la Seguretat Social, l’esforç d’estalvi sol·licitat a la indústria de la salut el 2021 disminuirà i s’accelerarà la comercialització de medicaments innovadors.

Desplegar més opcions de Teràpies innovadores, medicaments orfes

El Govern francès ha engegat una política per reduir les traves administratives pels assaigs clínics i l'autorització de comercialització dels nous tractaments. Els objectius fixats són: la reducció dels terminis administratius de 5 mesos, des dels assajos clínics fins a la comercialització, la simplificació de l'explotació econòmica de les idees dels investigadors i la cooperació publicoprivada, un accés més fàcil a les dades de salut per part de les empreses i canvi del mecanisme actual d'avaluació dels productes sanitaris, entre altres mesures. A més, per als medicaments de teràpies innovadores, s'ha creat un fast track per accelerar encarà més les peticions d'autoritzacions d'assaigs.

Amagar més opcions de Teràpies innovadores, medicaments orfes

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?