ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Guatemala

El mercat més nombrós d'Amèrica Central

Guatemala és el mercat més gran d'Amèrica Central en termes de població, però amb un poder adquisitiu que només arriba a la meitat de la mitjana regional. Més de la meitat de la població viu sota el llindar de la pobresa. Les necessitats en infraestructures del país i el procés d'industrialització de la seva economia afavoreixen les exportacions de productes d'alt valor afegit.

Oportunitats de negoci a Guatemala i a l'Amèrica del Nord i Central

Química i plàstics

Guatemala

Química i plàstics


Serveis d'auditoria de recursos y propostes compartides de negoci

Múltiples sectors industrials incorporen productes químics i plàstics en els seus processos industrials, cercant valor afegit i qualitat respecte als proveïdors tradicionals.

Desplegar més opcions de Serveis d'auditoria de recursos y propostes compartides de negoci

La industria alimentaria, cosmètica i perfumera o el sector farmacèutic (medicaments), amb infraestructura de producció i manufactura i nivell regional des de Guatemala, requereixen: fórmules/aromes innovadores. La taxa d'absorció tecnològica en el sector manufacturer sembla ser relativament baixa a Guatemala, com ho demostren les baixes taxes de col·laboració empresarial o institucional. Això implica que hi ha un vast marge per millorar l'eficiència productiva i la competitivitat en la indústria manufacturera de Guatemala.

Amagar més opcions de Serveis d'auditoria de recursos y propostes compartides de negoci
Infraestructures i construcció

Guatemala

Infraestructures i construcció


Materials, béns d'equip i maquinaria per la construcció residencial

El Sector Constructor a Guatemala manté perspectives de creixement sòlid degut a una demanda no satisfeta d’1,5 milions d’habitatges.

Desplegar més opcions de Materials, béns d'equip i maquinaria per la construcció residencial

Tant la Cámara Guatemalteca de la Construcción (CGC) com l'Instituto de Fomento Hipotecario estimen 16.000 unitats d'habitatge en procés de construcció i l'oferta estarà disponible en els següents 24 a 36 mesos (116 torres residencials verticals). Addicionalment, es preveu l'activació de la construcció d'uns 100 projectes d'habitatge d'interès preferencial, a la zona metropolitana.

Amagar més opcions de Materials, béns d'equip i maquinaria per la construcció residencial
Economia circular

Guatemala

Economia circular


Models de gestió de recursos (aigua, residus), tecnologia i aplicació

Compra de tecnologia i solucions per part de municipalitats i empreses relacionades amb la gestió de residus i de l’aigua.

Desplegar més opcions de Models de gestió de recursos (aigua, residus), tecnologia i aplicació

En la majoria dels municipis no existeix una classificació dels residus i les deixalles. Aproximadament una tercera part de les llars de país utilitzen servei de recollida.
Pel que fa a la composició dels residus i deixalles sòlides, s'estima que el 71 % és valoritzable per a reciclatge, compost per un 53 % de matèria orgànica, 9 % de plàstics (rígid i PET), 6 % de paper i cartró, 2 % de vidre i 1 % de llaunes. El 29 % restant podria ser subjecte a valorització energètica. El sector constructor, a través de la Cámara Guatemalteca de la Construcción, fomenta l'organització de convocatòries d'innovació oberta per la cerca de solucions en gestió de l'Aigua i dels Residus. 

Amagar més opcions de Models de gestió de recursos (aigua, residus), tecnologia i aplicació
Vins, caves i begudes

Estats Units

Vins, caves i begudes


Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l’any 1996, el consum de vi als Estats Units ha augmentat més del 51%, de manera que aquest mercat s'ha convertit en el país líder en consum de vi (per davant de França i Itàlia), amb un consum de 33 milions d’hl anuals. P10

Desplegar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l'oficina d'ACCIÓ a Miami s'organitza el programa Catalan Wines USA que, des del 2010, ha donat suport a 76 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EUA. El 65% dels cellers que participen al Catalan Wines USA repeteixen en edicions següents. Gairebé la meitat dels cellers participants han tancat acords de distribució amb professionals nord-americans.

Amagar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial