ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Guatemala

El mercat més nombrós d'Amèrica Central

Oportunitats de negoci a Guatemala i a l'Amèrica del Nord i Central

Economia circular

Guatemala

Economia circular


Gestió sostenible: adopció de models de gestió i tecnologies

El Ministeri d'Ambient i Recursos Naturals el 2021 va reglamentar la gestió integral dels residus, i va fer la primera normativa a Guatemala sobre aquest àmbit. Es fa necessari crear un ecosistema de gestors especialitzats.

Desplegar més opcions de Gestió sostenible: adopció de models de gestió i tecnologies

La creació de nous gestors de residus, la construcció de noves plantes de tractament (triatge), valorització o disposició final de residus de la construcció requereix materials i equips i serveis de consultoria i d'impacte medi ambiental. La demanda de tecnologies i models de gestió sostenibles és una oportunitat clara per treballar al mercat.

Amagar més opcions de Gestió sostenible: adopció de models de gestió i tecnologies
Construcció sostenible i infraestructures

Guatemala

Construcció sostenible i infraestructures


Augment de la població i manca d'urbanització

El sector constructor preveu creixements entre el 75 % i el 80 % en els propers 10 anys, degut al boom demogràfic i als baixos nivells d'urbanització encara existents. S'obre una oportunitat per posicionar materials, acabats i equips per al sector.

Desplegar més opcions de Augment de la població i manca d'urbanització

A Guatemala, el sector de la construcció el 2021 va experimentar un creixement de l'11 %, i el 2022 del 7 %, convertint-se així en un dels 3 sectors de l'economia nacional amb més creixement. El 2023, les projeccions de creixement són del 4,5 %. El boom demogràfic del país demana més habitatge, només el nombre de llicències puja a uns 150 edificis que estan en etapa de construcció dins del perímetre de la Ciutat de Guatemala. La urbanització està generant ciutats més verticals i més denses. A més, s'han planificat obres d'infraestructura com la construcció de Puente Belize 2 (235 M USD), la carretera Escuintla-Port Quetzal (125 M USD) i el lliurament de Cuyotenango (150 M USD).

Amagar més opcions de Augment de la població i manca d'urbanització
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Nicaragua

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Equipaments i maquinària per a sistemes de reg i sanejament

El sector agropecuari té una participació del 13 % al PIB, genera el 30 % de l'ocupació i el 52 % de les exportacions del país, però necessita millores en la productivitat i en la qualitat dels productes per consolidar-se com a exportador.

Desplegar més opcions de Equipaments i maquinària per a sistemes de reg i sanejament

La cooperació bilateral i multilateral amb Nicaragua centra gran part dels seus recursos al sector de l'aigua, sobretot en el sanejament (maquinària d'obra pública, equipament i materials de construcció) i en l'ús per a l'agricultura (tecnologia de reg i sanejament, maquinària).

Amagar més opcions de Equipaments i maquinària per a sistemes de reg i sanejament
Logística, e-commerce i distribució

Panamà

Logística, e-commerce i distribució


Solucions de comerç marítim i aeroportuari des del 'hub' multimodal

Panamà s’ha posicionat com a referent en els sectors de la logística i el comerç internacional, particularment en l'àmbit regional, per la qual cosa el comerç electrònic es veu com un sector clau per al futur de l’economia de Panamà.

Desplegar més opcions de Solucions de comerç marítim i aeroportuari des del 'hub' multimodal

Això representa oportunitats per a solucions de gestió de comerç electrònic en totes les fases de la cadena de subministrament i per als diferents sectors que hi participen (des de solucions de pagament i ciberseguretat fins a logística i control d’estocs i oportunitats en el sector públic quant a la modernització de serveis oferts per a duanes). L'autorització de cinc noves zones franques, la modernització de la Zona Libre de Colón i nous serveis logístics de curta distància impliquen oportunitats per a les TIC.

Amagar més opcions de Solucions de comerç marítim i aeroportuari des del 'hub' multimodal

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial