L’agència per la competitivitat de l’empresa ha organitzat aquesta setmana una missió empresarial durant la qual les companyies han pogut reunir-se amb socis potencials i representants del Banc Mundial i el Banc Interamericà de Desenvolupament.
11 empreses socials catalanes han participat aquesta setmana en una missió empresarial a Washington DC, organitzada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. L’objectiu del viatge empresarial és el d’impulsar la internacionalització de les empreses socials catalanes i ajudar-les a explorar tant les oportunitats que ofereixen els Estats Units com el mercat global, així com possibles vies de finançament per als seus projectes internacionals.
Entre d’altres, el viatge s’ha centrat en explorar oportunitats en organismes multilaterals i institucions internacionals d'interès per a les empreses socials. De fet, abans de la missió, s’han dut a terme sessions de capacitació per a preparar les empreses participants i perquè coneguessin amb anticipació les eines i processos per accedir-hi.
En el marc de la missió, la delegació empresarial catalana ha comptat amb una agenda d’actuacions conjunta. Així, les empreses han participat en una cinquantena de reunions i trobades de networking amb especialistes dels principals organismes multilaterals, així com institucions internacionals i locals amb seu a Washington DC com ara el Banc Mundial, el Banc Interamericà de Desenvolupament, l'Organització d'Estats Americans, International Rescue Committee, Counterpart International, FHI 360, Ashoka, el PNUD, la George Washington University, entre d’altres. A banda, també han participat en el Fòrum Polític de la Societat Civil (CSPF) com a part de la reunió de Primavera del Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional que s’ha celebrat aquests dies a la ciutat estatunidenca.
En concret, les empreses que hi han participat són Ampans, Associació Alba, Azimut360, Ètic Hàbitat, Filmpedia, Plataforma Educativa, Sistema Thead, Social Impact, Tandem Social, Trama Tecnoambiental (TTA) i Wisar. Es dediquen a àmbits com ara la inclusió social, la participació ciutadana, l’educació, la cultura, l’energia sostenible o la innovació social.
L’objectiu del viatge empresarial és el d’impulsar la internacionalització de les empreses socials catalanes