ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Hondures

Com superar el repte de la desigualtat econòmica

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Hondures

Oportunitats de negoci a l'Hondures i a l'Amèrica del Nord i Central

Construcció sostenible i infraestructures

Hondures

Construcció sostenible i infraestructures


Hondures invertirà 1.700 milions de dòlars en infraestructures

El pla de desenvolupament d'infraestructures i obra pública inclou projectes d’infraestructures viàries, aeroportuàries i logístiques, productives i socials: Invest-Hondures assignarà 1.700 milions d'USD en els propers anys.

Desplegar més opcions de Hondures invertirà 1.700 milions de dòlars en infraestructures

Hondures ha de reconstruir infraestructura viaria, instal·lacions portuàries i aeroportuàries en mesura degut a l'impacte dels huracans ETA i IOTA. Nous projectes en fase de licitar-se són, entre d'altres, la construcció del port d'Amalpa (en el marc del Plan Maestro de Desarrollo del Golfo de Fonseca) i les noves concessions per mantenir i operar els aeroports de San Pedro Sula, La Ceiba i Roatán.

Amagar més opcions de Hondures invertirà 1.700 milions de dòlars en infraestructures
Tèxtil i moda

Hondures

Tèxtil i moda


Transició cap a la sosteniblitat

Hondures lidera les exportacions tèxtils d'Amèrica Central, amb 4.400 milions de dòlars l'any 2022 (Codi Aranzelari 6109 a 6113). El sector preveu recuperar nivells pre-COVID-19 pel creixement de la demanda dels Estats Units (principal client).

Desplegar més opcions de Transició cap a la sosteniblitat

La indústria tèxtil d'Hondures està evolucionant, innovant per modificar la sostenibilitat del producte final: a partir del canvi de les matèries primeres i passant del teixit de cotó al sintètic. Aquests processos d'innovació i transició cap a nous teixits generen noves inversions en maquinària, equips i materials per part dels operadors establerts a les zones franques d'Hondures.

Amagar més opcions de Transició cap a la sosteniblitat
TIC i transformació digital

Canadà

TIC i transformació digital


Apostant per solucions innovadores al Canadà

La digitalització de la indústria ha fet créixer la demanda de solucions innovadores de ciberseguretat i intel·ligència artificial.

Desplegar més opcions de Apostant per solucions innovadores al Canadà

S’estima un creixement del 22,4 % entre el 2021 i el 2024 del sector TIC, en què més del 52 % de les empreses preveuen invertir en els propers 12 mesos. El 41 % dels fons privats d'R+D del país es dediquen a aquest sector. Els principals subsectors de les TIC són el programari (51,9 %), els serveis de comunicacions (37,9 %) i la venda a l'engròs de les TIC (6,9 %) i la fabricació de les TIC (3,3 %). Dins d’aquests subsectors, les majors oportunitats es troben en les àrees de la ciberseguretat, l'IdC, el blockchain, el programari per a empreses, la computació cognitiva, les API, les tecnologies financeres i les dades massives.

Amagar més opcions de Apostant per solucions innovadores al Canadà
Maquinària i béns d'equip

Mèxic

Maquinària i béns d'equip


Necessitat de maquinària especialitzada industrial i agrícola

L'arribada de noves inversions al mercat està generant una demanda de maquinària que el mercat mexicà no fabrica, sobretot en temes industrials i agrícoles, enfocada a la millora de processos.

Desplegar més opcions de Necessitat de maquinària especialitzada industrial i agrícola

Mèxic és exportador de productes agrícoles als Estats Units. Els principals productes són alvocats, llimones, mangos, hortalisses i raïms. Per a la competitivitat d'aquests productes i el seu processament es requereix maquinària especialitzada i amb compliment de normes internacionals de qualitat. Aquest tipus de maquinària no es fabrica al país, per la qual cosa s'abasteix mitjançant la importació de maquinària agrícola d’altres mercats. Una altra necessitat és l'enfocada a la producció agrícola controlada en hivernacles, que requereix tant serveis especialitzats com equipaments i experiència d'empreses estrangeres. Alguns fabricants catalans de maquinària agrícola han trobat bon mercat a Mèxic.

Amagar més opcions de Necessitat de maquinària especialitzada industrial i agrícola

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial