ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Cap a un món més sostenible

Oportunitats de negoci vinculades al sector d'energia i recursos

Montenegro

Montenegro

Energia i recursos


El sector de l'energia a Montenegro

La major part de l'energia a Montenegro està sent produïda per una barreja de tèrmica (carbó) amb producció hidroelèctrica, encara lluny del seu potencial. El sector està encara pendent de la seva modernització.

Desplegar més opcions de El sector de l'energia a Montenegro

Montenegro compta amb important marge per incrementar la seva producció energètica, donat el seu considerable potencial hidroelèctric. A més, Montenegro compta també amb gran potencial fotovoltaic. Està planificat que la producció fotovoltaica, la generació de la qual és molt escassa encara, pugui assolir els gairebé 14 GWh.

Amagar més opcions de El sector de l'energia a Montenegro
Bèlgica

Bèlgica

Energia i recursos


Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La transició energètica és un eix fonamental per a la UE en la lluita contra el canvi climàtic i la independència energètica. A través de fons europeus es finançaran molts projectes per accelerar aquesta transició a tots els estats membres de la UE.

Desplegar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La UE s'ha dotat d'una estratègia europea per a l'energia per al 2050. Ha obligat els estats membres a definir un pla d'acció concret per a arribar als objectius marcats, que oferirà moltes oportunitats a les empreses que treballin en les energies renovables, la distribució, la reducció de les emissions o en una millor eficiència energètica en tots els àmbits de la societat. Aquesta estratègia s'implementarà a través d'una multitud de fons de desenvolupament territorial, fons per a la innovació i finançament a través d'institucions financeres europees.

Amagar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica
Austràlia

Austràlia

Energia i recursos


Bateries i carregadors per a bateries elèctriques

La majoria dels australians estan disposats a posar-se al volant d'un cotxe elèctric i volen que els seus governs donin suport al canvi.

Desplegar més opcions de Bateries i carregadors per a bateries elèctriques

L'augment de l'adopció de vehicles elèctrics arreu del món ha augmentat la demanda de materials per a bateries, com ara el liti, el níquel i el cobalt, cosa que ha beneficiat la indústria de la mineria de sal, liti i altres minerals. Es preveu que les vendes mundials de vehicles elèctrics passaran dels 2 milions el 2019 als 28 milions el 2030. Austràlia es beneficiarà com a part clau de la cadena de subministrament mundial de vehicles elèctrics. Austràlia acull aproximadament el 30 % dels recursos mundials de liti, i el 2019 i 2020 les exportacions de liti d'Austràlia van assolir els 1.000 milions de dòlars.

Amagar més opcions de Bateries i carregadors per a bateries elèctriques
Xile

Xile

Energia i recursos


Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd)

Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd). Es destaca l'entrada de capitals i inversors estrangers per a la instal·lació, posada en marxa i explotació de parcs solars, de concentració i eòlics per valor de 1.000 mil milions d’euros.

Desplegar més opcions de Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd)

El govern de Xile ha desenvolupat un full de ruta per al camp energètic per al 2050, que garanteix, entre altres propostes, la seguretat i la qualitat del subministrament elèctric. En paral·lel, el país ha posat en marxa un pla de llarg termini per a la transformació de la matriu energètica perquè les ERNC passin a ser-ne la part principal en el termini de 8 anys. I planteja convertir-se en el major proveïdor del món d’Hidrogen Verd, amb una inversió esperada de 200.000 mil milions de dòlars estatunidencs en els propers 20 anys.

Amagar més opcions de Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd)

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector d'energia i recursos: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial