ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nicaragua

Nicaragua posiciona el seu potencial agrícola i exportador

Tot i tenir un alt potencial productiu, Nicaragua es classifica com el país més pobre d'Amèrica Central i el segon del continent americà, després d'Haití. Com a resultat de la seva ubicació i el clima tropical, la producció agrícola i forestal és elevada durant tot l'any. Des de les àrees properes a la costa es poden aprofitar les principals rutes marítimes de comerç.

Oportunitats de negoci a Nicaragua i a l'Amèrica del Nord i Central

Alimentació

Nicaragua

Alimentació


Equipament, matèries primeres i maquinària per a l'agricultura.

El sector agrícola és estratègic en termes de generació de llocs de treball i aportació a l'economia del país, però necessita solucions que millorin la productivitat i la qualitat dels productes per poder consolidar-se com a exportador.

Desplegar més opcions de Equipament, matèries primeres i maquinària per a l'agricultura.

El sector agrícola és un dels sector més importants al país. Es requereixen, per fer competitiva l'activitat agroempresarial a nivell internacional, matèries primeres (llavors, herbicides, adobs, etc.) en maquinària agrícola i tecnologia de reg i hivernacle que generin estalvis energètics.

Amagar més opcions de Equipament, matèries primeres i maquinària per a l'agricultura.
Infraestructures i construcció

Nicaragua

Infraestructures i construcció


Equipament, tecnologia i consultoria per al sector de la construcció

Existeix al país un dèficit d'habitatge i d'infraestructura bàsica, per als quals hi ha oportunitats tant per a maquinària com construcció i enginyeria.

Desplegar més opcions de Equipament, tecnologia i consultoria per al sector de la construcció

A més, la cooperació bilateral i el finançament multilateral també obren oportunitats a la participació d'empreses d'obra civil, enginyeria i consultoria a licitacions internacionals. El BCIE és el banc multilateral més actiu al país, amb una cartera de 2000 milions de dòlars estatunidencs en projectes aprovats (sigui en execució o per executar).

Amagar més opcions de Equipament, tecnologia i consultoria per al sector de la construcció
Automoció i moto

Estats Units

Automoció i moto


Innovació sobre rodes als Estats Units

Amb 17 milions d'unitats venudes anuals, els EUA són el 2n mercat més gran del món en producció i venda de vehicles, de manera que representa el 86 % del transport individual. Els principals fabricants són al sud-est amb plantes de producció.

Desplegar més opcions de Innovació sobre rodes als Estats Units

Quasi una 5a part de la inversió global en R+D en el sector es destina als EUA. Amb una política d'inversions oberta, un gran mercat, mà d'obra qualificada, infraestructures i incentius locals i estatals, els EUA són un mercat clau per a la indústria de l'automoció. Existeix una extensa xarxa de proveïdors de peces per a vehicles, que ocupa directament 600.000 persones.
A més, la digitalització està obrint tendències que revolucionen els sistemes de transport per dirigir-se cap a un model més ecològic, eficient i segur. Les autoritats de diferents àrees metropolitanes, així com el mateix govern federal dels EUA, estan prioritzant les inversions de la xarxa de transports, incloent solucions de mobilitat intel·ligents i sostenibles+R11.

Amagar més opcions de Innovació sobre rodes als Estats Units
Economia circular

Belize

Economia circular


Solucions per a la gestió de residus i economia circular

El sector turístic de Belize és altament depenent dels recursos naturals del país, per la qual cosa existeixen oportunitats per aplicar mesures innovadores de gestió de residus en destinacions turístiques.

Desplegar més opcions de Solucions per a la gestió de residus i economia circular

La importància dels recursos naturals pels sectors del turisme al país genera oportunitats per oferir solucions en economia circular i sostenibilitat, per promoure la consciència sobre la conservació del medi ambient, per minimitzar els danys ambientals i fomentar una estratègia integral de sostenibilitat per conservar actius ambientals. De la mateixa manera, Belize ha d’adoptar enfocaments d’economia circular per gestionar els residus agrícoles i alimentaris per reduir l’ús de recursos naturals i la producció de residus, alhora que dissenya nous subproductes i coproductes valuosos.

Amagar més opcions de Solucions per a la gestió de residus i economia circular

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial