ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

La revolució de les fàbriques intel·ligents

Oportunitats de negoci vinculades a l'àmbit de la indústria 4.0 i tecnologies del futur

Argentina

Argentina

Videojocs


Un sector en creixement

Més de 4.000 professionals treballant el sector i al voltant de 200 empreses desenvolupadores de videojocs que van generar 350 milions de dòlars d’ingressos el 2020. El creixement està sent molt significatiu, en constant expansió.

Desplegar més opcions de Un sector en creixement

Hi ha oportunitats en la creació i producció, tant per a plataformes mòbils com per a consoles i PC, via col·laboracions amb les empreses locals. Més de tres quartes parts de les empreses treballen per a l'exterior. S'exporta el 77 % de la producció local. Les principals destinacions són els Estats Units i el Canadà. La demanda de formacions específiques del sector també està en creixement.

Amagar més opcions de Un sector en creixement
Mèxic

Mèxic

Videojocs


Juguem junts? Col·laboració amb creadors mexicans

La industria del desenvolupament de videojocs a Mèxic ha començat a créixer en els darrers anys i requereix col·laboració i experiència d'empreses i tecnologies que estiguin en una fase més avançada.

Desplegar més opcions de Juguem junts? Col·laboració amb creadors mexicans

Amb 65,9 milions de consumidors (de més de 6 anys), el país ha començat a desenvolupar la seva pròpia indústria. Recentment s'han obert universitats amb carreres especialitzades en videojocs. Start-ups i emprenedors veuen els videojocs com uns dels subsectors de més interès. Empreses catalanes ja estan col·laborant amb resultats molt positius.

Amagar més opcions de Juguem junts? Col·laboració amb creadors mexicans
Letònia

Letònia

TIC i transformació digital


Letònia ofereix a les empreses IT molts avantatges per establir-s'hi

El sector IT de Letònia proporciona avantatges competitius als inversors, per la disponibilitat de professionals qualificats i la combinació de cultura de treball occidental amb la proximitat dels mercats orientals.

Desplegar més opcions de Letònia ofereix a les empreses IT molts avantatges per establir-s'hi

Professionals de la indústria qualificats, amb idiomes i econòmicament rendibles, polítiques governamentals de suport a les empreses, i ubicació geogràfica estratègica i cultura empresarial occidental amb proximitat i coneixement dels mercats exsoviètics són alguns dels avantatges que el mercat letó ofereix. Com a part de la seva pertinença a la UE, Letònia ofereix als potencials inversors una gran varietat de beneficis; des del lliure comerç de mercaderies i subscripcions de telèfons mòbils sense aranzels itinerants, fins a accessos considerables als inversors estructurals finançats per la UE per al desenvolupament del negoci. Podria ser una oportunitat a fi de crear les aliances i buscar els col·laboradors/dissenyadors locals.

Amagar més opcions de Letònia ofereix a les empreses IT molts avantatges per establir-s'hi
Índia

Índia

TIC i transformació digital


L'Índia es posiciona com el 'Hub' Digital mundial per a l'any 2030

L'Índia és una de les economies de major creixement al món, i es preveu que aquesta tendència es mantingui en els propers anys.

Desplegar més opcions de L'Índia es posiciona com el 'Hub' Digital mundial per a l'any 2030

La deslocalització global, la digitalització i la transició energètica han de permetre un creixement econòmic del país.
Tant el govern central i estatal com la indústria índia han pres mesures per desenvolupar solucions tecnològiques per habilitar digitalment els serveis per als ciutadans així com per enfortir constantment les seves capacitats digitals mitjançant l'adopció de tecnologies deeptech. Les tecnologies relacionades amb els pagaments mòbils; contingut digital; banca, educació, salut i comerç electrònic; indústria 4.0 o start-ups amb enfocament fintech, edutech, enterprise tech i healthtech són àrees d'oportunitat.

Amagar més opcions de L'Índia es posiciona com el 'Hub' Digital mundial per a l'any 2030

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àmbit de la indústria 4.0 i tecnologies del futur: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial