ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Un centre neuràlgic al sud d'Europa

Oportunitats de negoci vinculades al sector de la construcció sostenible i les infraestructures

Panamà

Panamà

Construcció sostenible i infraestructures


Demanda de maquinària de construcció, materials i acabats

El sector immobiliari i constructor recupera el ritme després de la pandèmia. La zona metropolitana de Panamà incorpora noves promocions i projectes residencials connectats per la propera la línia 3 de metro.

Desplegar més opcions de Demanda de maquinària de construcció, materials i acabats

Durant el període 2023-2024 es continuaran executant obres públiques ja previstes per a 2020-2021, com ara noves infraestructures de salut (l'Hospital del Niño, la Ciudad de la Salud, i hospitals provincials en construcció) i d'altres (infraestructura penitenciària i educativa). Hi ha un paquet de projectes d'infraestructura viària rellevant (amb un pla d'inversions per a projectes "clau en mà" per valor de 1.160 milions de USD, per exemple, la línia 3 del metro de Panamà, el 4t pont sobre el Canal de Panamà, el projecte de compra de 100 ponts modulars, el corredor de les platges, etc.) que generarà demanda de maquinària i materials de construcció.

Amagar més opcions de Demanda de maquinària de construcció, materials i acabats
Hondures

Hondures

Construcció sostenible i infraestructures


Contractació pública per a la construcció i/o gestió d'infraestructures

El Pla de Desenvolupament d'Infraestructures i Obra Pública inclou projectes d’infraestructures viàries, aeroportuàries i logístiques, productives i socials: INVEST-Honduras assignarà 1.700 milions de dòlars estatunidencs en els propers dos anys.

Desplegar més opcions de Contractació pública per a la construcció i/o gestió d'infraestructures

Hondures ha de reconstruir infraestructura viaria, instal·lacions portuàries i aeroportuàries en part degut a l'impacte dels huracans Eta i Iota. Alguns nous projectes en fase de licitar-se són, entre d'altres, la construcció del port d'Amapala (en el marc del Pla Mestre de Desenvolupament del Golf de Fonseca) i les noves concessions per a mantenir i operar els aeroports de San Pedro Sula, La Ceiba i Roatán.

Amagar més opcions de Contractació pública per a la construcció i/o gestió d'infraestructures
Kènia

Kènia

Construcció sostenible i infraestructures


Infraestructures i materials de construcció a Kenya

Existeixen oportunitats en el desenvolupament d'infraestructures i en materials gràcies a la demanda d'habitatges i al creixement del sector de la construcció, que inclou obres noves però també la recuperació o reconstrucció de les ja existents.

Desplegar més opcions de Infraestructures i materials de construcció a Kenya

En el marc de l'estratègia Kenya 2030, el sector públic està posant en marxa un programa de desenvolupament d’infraestructures, que inclou des de projectes de carreteres, ferrocarril, ports i aeroports fins a oleoductes. Enginyeries i empreses especialitzades relacionades podran trobar una oportunitat en la subcontractació d'obres d'infraestructura. Així mateix, una de les prioritats governamentals actuals és la construcció de fins a 500.000 habitatges econòmics (“affordable housing”). Per tant, les solucions innovadores que permetin una construcció d'habitatge més eficient són benvingudes a Kenya.

Amagar més opcions de Infraestructures i materials de construcció a Kenya
Regne Unit

Regne Unit

Construcció sostenible i infraestructures


Equilibrant desigualtats regionals

El febrer de 2022, el Ministeri de Levelling Up, a càrrec de posar fi a les desigualtats regionals del país, s’ha compromès a destinar recursos a noves infraestructures i equipaments. Per exemple, d’aquí al 2030, un 40 % la inversió pública en R+D fora del sud-est del país (pol tradicional de desenvolupament econòmic). En el mateix període es vol assegurar que la resta de sistemes de transport públic local del país s'acostin als estàndards de Londres, que la gran majoria del país disposi d’accés a la banda ampla 5G, així com centrar els esforços educatius del Govern en les zones més desfavorides del país.

Amagar més opcions de Equilibrant desigualtats regionals

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

El sector de la construcció sostenible i les infraestructures: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial