ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Un centre neuràlgic al sud d'Europa

Oportunitats de negoci vinculades al sector de la construcció sostenible i les infraestructures

Ucraïna

Ucraïna

Construcció sostenible i infraestructures


Reconstrucció d'Ucraïna

La reconstrucció d'Ucraïna després de la guerra és el projecte econòmic més gran d'Europa. Les necessitats inclouran: modernització d'infraestructures (aeroports, construcció de noves carreteres i ponts, habitatges, oficines, parcs logístics).

Desplegar més opcions de Reconstrucció d'Ucraïna

Des de l'inici de la guerra, la UE posa a disposició fins a 50.000 milions d'euros en suport financer, humanitari, d'emergència, pressupostari i militar:

  • 37.800 milions d'euros per donar suport a la seva resiliència econòmica, social i financera global. Això inclou un paquet de suport financer sense precedents de fins a 18.000 milions d'euros per al 2023.
  • També s'han posat a disposició uns 12.000 milions d'euros en assistència militar en el marc del Fons Europeu per la Pau i directament pels estats membres.
Amagar més opcions de Reconstrucció d'Ucraïna
Guatemala

Guatemala

Construcció sostenible i infraestructures


Augment de la població i manca d'urbanització

El sector constructor preveu creixements entre el 75 % i el 80 % en els propers 10 anys, degut al boom demogràfic i als baixos nivells d'urbanització encara existents. S'obre una oportunitat per posicionar materials, acabats i equips per al sector.

Desplegar més opcions de Augment de la població i manca d'urbanització

A Guatemala, el sector de la construcció el 2021 va experimentar un creixement de l'11 %, i el 2022 del 7 %, convertint-se així en un dels 3 sectors de l'economia nacional amb més creixement. El 2023, les projeccions de creixement són del 4,5 %. El boom demogràfic del país demana més habitatge, només el nombre de llicències puja a uns 150 edificis que estan en etapa de construcció dins del perímetre de la Ciutat de Guatemala. La urbanització està generant ciutats més verticals i més denses. A més, s'han planificat obres d'infraestructura com la construcció de Puente Belize 2 (235 M USD), la carretera Escuintla-Port Quetzal (125 M USD) i el lliurament de Cuyotenango (150 M USD).

Amagar més opcions de Augment de la població i manca d'urbanització
República Dominicana

República Dominicana

Construcció sostenible i infraestructures


Materials i maquinària per al sector de la construcció i l'obra pública.

L'acceleració en la construcció de noves infraestructures (portuàries i aeroportuàries) es deu als nous projectes immobiliaris hotelers, així com a la demanda residencial local a la zona metropolitana de Santo Domingo.

Desplegar més opcions de Materials i maquinària per al sector de la construcció i l'obra pública.

Des de mitjans del 2020 s'ha avançat en la renovació del sector turístic en diferents zones del país (Punta Cana, La Romana) i s'han aprovat nous projectes d'infraestructura hotelera com a base per al desenvolupament de nous pols de desenvolupament econòmic com les zones de Samanà i Pedernales. El govern dominicà avança en l'autorització de nous projectes turístics, tot generant oportunitats en la provisió de materials, acabats, equips i maquinària i serveis especialitzats (disseny de projectes, serveis d’instal·lació, etc.).

Amagar més opcions de Materials i maquinària per al sector de la construcció i l'obra pública.
Brasil

Brasil

Construcció sostenible i infraestructures


Inversió continuada en infraestructures

Si bé el nou govern ha d'acabar de definir les línies generals del programa, s'espera que continuï l'entrada de capitals per a infraestructures. També continuaran les oportunitats de negoci per a empreses petites i mitjanes que, tot i no tenir l'escala suficient per participar en processos de licitació pública, es podran beneficiar de subcontractes per a obres d'expansió i millora d'infraestructures com ports, aeroports, carreteres, autopistes i ferroviàries, entre d'altres.

Amagar més opcions de Inversió continuada en infraestructures

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

El sector de la construcció sostenible i les infraestructures: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial