ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Noruega

El país més feliç del món

Oportunitats de negoci a Noruega i a l'Europa occidental

Energia i recursos

Noruega

Energia i recursos


Noruega, on el futur de l'energia ja és present

El bastió del sector energètic europeu ha apostat per l'energia intel·ligent i per la diversificació de fonts amb l'objectiu de mantenir la seva posició com a país pioner en l'energia.

Desplegar més opcions de Noruega, on el futur de l'energia ja és present

El sector energètic noruec es caracteritza pels rics recursos naturals, especialment el petroli, el gas, l'energia hidroelèctrica i les noves fonts d'energia renovables. Aquest sector juga un paper vital en l'economia del país i ha contribuït notablement a la seva prosperitat. Malgrat la rellevància de les fonts no renovables, Noruega aposta per la sostenibilitat ambiental i ho ha fet desenvolupant plans per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Les sinergies amb el potent sector informàtic del país han contribuït al disseny d'una xarxa avantguardista i pionera. Les empreses catalanes poden contribuir al canvi oferint la seva expertesa en sectors tecnològics i alhora nodrir-se del coneixement de l'ecosistema noruec.

Amagar més opcions de Noruega, on el futur de l'energia ja és present
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Noruega

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Noruega, país pioner en mobilitat sostenible i intel·ligent

El país lidera la mobilitat elèctrica amb solucions com la càrrega intel·ligent de vehicles, la conducció autònoma i els vaixells sense emissions. Les empreses automobilístiques catalanes poden tenir interès a exportar els seus productes a Noruega.

Desplegar més opcions de Noruega, país pioner en mobilitat sostenible i intel·ligent

La política del govern és un ingredient clau en la història dels vehicles elèctrics noruecs. A la base d'aquests desenvolupaments també hi ha nombroses empreses que ofereixen solucions innovadores per a la càrrega ràpida i l'equilibri de la xarxa, la distribució de l'última milla, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i la planificació urbana. Potser el més destacable és que aquests projectes ambiciosos han impulsat la innovació en diferents indústries i sectors. Noruega acull alguns dels projectes pilot més avançats del món per al transport autònom, tant a terra com al mar. A Catalunya hi ha indústria automobilística que pot exportar components per afavorir al canvi a Noruega cap a la descarbonització.

Amagar més opcions de Noruega, país pioner en mobilitat sostenible i intel·ligent
TIC i transformació digital

Noruega

TIC i transformació digital


Noruega, pionera en la digitalització de la indústria TIC

El sector de les TIC de Noruega viu un canvi d'enfocament important: de ser proveïdor principal de solucions per al sector del petroli i el gas, ha passat a ajudar a la digitalització d'altres sectors del país.

Desplegar més opcions de Noruega, pionera en la digitalització de la indústria TIC

Dels quatre països nòrdics, Noruega té la indústria de TIC més gran en proporció a la seva població i el sector ofereix importants serveis i solucions que donen suport a la digitalització als sectors públic i privat. Per tant, Noruega és ara un dels països més fàcils per establir una empresa, especialment quan es tracta del sector tecnològic.

Històricament, la indústria de les TIC de Noruega ha desenvolupat un paper rellevant oferint serveis per al sector petrolier del país. Per això, les empreses TIC catalanes poden exportar els seus serveis i productes a Noruega per contribuir al canvi.

Amagar més opcions de Noruega, pionera en la digitalització de la indústria TIC
Indústria farmacèutica

Dinamarca

Indústria farmacèutica


Dinamarca: referent mundial en el sector de ciències de la vida

El país gaudeix d'una situació sòlida i pròspera en el sector de les ciències de la vida, la qual cosa li permet posicionar-se com a referent mundial dins d'aquesta indústria.

Desplegar més opcions de Dinamarca: referent mundial en el sector de ciències de la vida

Les condicions favorables a Dinamarca permeten que el descobriment i el desenvolupament de fàrmacs ràpids, segurs i rendibles sigui una realitat.
A més, el país no només destaca per ser un dels més ràpids en aprovar assaigs clínics, sinó que també es posiciona com a líder en R+D+I, proves clíniques i desenvolupament de fàrmacs.

Amagar més opcions de Dinamarca: referent mundial en el sector de ciències de la vida

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Noruega: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial