ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Estats Units d'Amèrica

Always ahead (el país que sempre va un pas per endavant)

La primera economia del món és un país molt avançat tecnològicament, ben diversificat i amb un gran pes del sector serveis, que suposa més de dos terços del PIB. El sector industrial, que ha anat perdent importància durant els últims anys, representa una mica més del 12 % de la producció total. El sector agrícola, tot i que poc rellevant, té una productivitat alta.

Oportunitats de negoci als Estats Units d'Amèrica a l'Amèrica del Nord i Central

Química i plàstics

Estats Units

Química i plàstics


Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Houston és el centre nacional i internacional líder en pràcticament tots els segments de la indústria energètica: exploració i producció, transmissió, comercialització, serveis, comerç, subministrament, perforació marina i tecnologia.

Desplegar més opcions de Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Més de la meitat de les empreses internacionals de serveis per a explotacions petrolíferes (Weatherford, ENI o TechnipFMC, entre d'altres) tenen oficines a Houston, per donar resposta i servei a les necessitats de les companyies petroleres (nacionals i internacionals) que són presents a la zona. Companyies petroleres nacionals integrades com ExxonMobil, Shell o Chevron, o internacionals com Saudi Aramco, PetroChina o Gazprom hi són presents o amb operacions molt rellevants.
Les deu refineries de la regió processen prop de 2,6 milions de barrils de cru per dia natural, aproximadament el 45,1% de la producció total de l’estat i el 13,8% de la capacitat total dels Estats Units. 

Amagar més opcions de Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic
Automoció i moto

Estats Units

Automoció i moto


Innovació sobre rodes als Estats Units

Amb 17 milions d'unitats venudes anuals, els EUA són el 2n mercat més gran del món en producció i venda de vehicles, de manera que representa el 86 % del transport individual. Els principals fabricants són al sud-est amb plantes de producció.

Desplegar més opcions de Innovació sobre rodes als Estats Units

Quasi una 5a part de la inversió global en R+D en el sector es destina als EUA. Amb una política d'inversions oberta, un gran mercat, mà d'obra qualificada, infraestructures i incentius locals i estatals, els EUA són un mercat clau per a la indústria de l'automoció. Existeix una extensa xarxa de proveïdors de peces per a vehicles, que ocupa directament 600.000 persones.
A més, la digitalització està obrint tendències que revolucionen els sistemes de transport per dirigir-se cap a un model més ecològic, eficient i segur. Les autoritats de diferents àrees metropolitanes, així com el mateix govern federal dels EUA, estan prioritzant les inversions de la xarxa de transports, incloent solucions de mobilitat intel·ligents i sostenibles+R11.

Amagar més opcions de Innovació sobre rodes als Estats Units
Smart Cities

Estats Units

Smart Cities


Smart Cities Solutions

La perspectiva de les smart cities està generant una tendència important que impacta directament en el coneixement a nivell local de les necessitats per generar canvi en el benestar social i econòmic sota el focus del sector públic.

Desplegar més opcions de Smart Cities Solutions

A nivell d'Estats Units, es pot anticipar l'adopció i la implementació d'iniciatives d'smart city en els propers 6-10 anys, on hi ha una clara intervenció del sector privat. Entenent el concepte d'smart cities com la integració de tecnologia dins de la planificació urbana, s'estima que el mercat arribarà als 300.000 milions d'USD el 2023 (creixement del +15% anual), gràcies al finançament federal i a les obres de modernització que exigeix la infraestructura al país.

Amagar més opcions de Smart Cities Solutions
Alimentació

Estats Units

Alimentació


Food Innovation als Estats Units

Arreu dels EUA ha augmentat de manera considerable la implementació de la tecnologia en la elaboració i en la distribució dels aliments, impulsat sobretot per l’augment de la demanda d’aliments i de dietes més saludables

Desplegar més opcions de Food Innovation als Estats Units

Cada cop tenen més protagonisme al mercat empreses que proporcionen productes i solucions úniques per tot el sistema alimentari. Les àrees d’enfocament prioritàries inclouen productes de consum, alimentació local, alimentació vegetal, marisc sostenible, tecnologia agrícola, tecnologia alimentària i malbaratament alimentari.

Amagar més opcions de Food Innovation als Estats Units

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Estats Units: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial