ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Estats Units d'Amèrica

Always ahead (el país que sempre va un pas per endavant)

La primera economia del món és un país molt avançat tecnològicament, ben diversificat i amb un gran pes del sector serveis, que suposa més de dos terços del PIB. El sector industrial, que ha anat perdent importància durant els últims anys, representa una mica més del 12 % de la producció total. El sector agrícola, tot i que poc rellevant, té una productivitat alta.

Oportunitats de negoci als Estats Units d'Amèrica a l'Amèrica del Nord i Central

TIC i transformació digital

Estats Units

TIC i transformació digital


Transformació digital per a una nova economia

Els Estats Units lideren la transformació digital a nivell mundial, mitjançant la creació d'una nova economia basada en l'adopció de les noves tecnologies per dissenyar nous models de negoci.

Desplegar més opcions de Transformació digital per a una nova economia

Durant el 2018, a Silicon Valley es va generar gairebé el 13% de totes les patents registrades als EUA. Les inversions de capital de risc van arribar als 50.000 milions. Per aquest motiu, institucions públiques, privades i multinacionals tenen a Silicon Valley els seus centres d'innovació, on prenen decisions globals. Silicon Valley és un motor generador d'innovació disruptiva i d'inspiració per a totes aquelles empreses que vulguin captar les ultimes tendències en tecnologia i innovar.
Altres ubicacions com el sud de Florida i Nova York són hubs tecnològics destacats, on s’estan establint empreses europees que busquen un clima d'oportunitats en sectors emergents i promouen l’adopció de tecnologies disruptives en els sectors tradicionals.

Amagar més opcions de Transformació digital per a una nova economia
Salut i equipaments mèdics

Estats Units

Salut i equipaments mèdics


Salut digital, bioimpressió i dispositius mèdics

10 de les companyies de medical devices capdavanteres a escala mundial tenen presència a Massachusetts, on es comptabilitzen més de 400 companyies del sector, les quals ofereixen oportunitats de col·laboració.

Desplegar més opcions de Salut digital, bioimpressió i dispositius mèdics

Paral·lelament, l’Estat ha apostat recentment per impulsar el sector de la salut digital, que inclou registres electrònics, portables, sistemes d’atenció, gestió de pagaments, big data i telemedicina. Tanmateix, les aplicacions potencials i múltiples de la bioimpressió en el camp de la medicina i la salut confereixen a aquest sector l’oportunitat sense límits de capgirar el concepte actual de regeneració i substitució de teixit humà en el pacient tractat. En aquest sentit, són moltes les institucions privades, educatives o de recerca que destinen esforços per obtenir, a partir de tècniques d’impressió 3D, teixits formats per cèl·lules artificials, tolerables per al cos i adaptables al seu entorn.

Amagar més opcions de Salut digital, bioimpressió i dispositius mèdics
Indústria farmacèutica

Estats Units

Indústria farmacèutica


Pharma industry als EUA: líders en consum i en desenvolupament.

El 2017, les vendes als Estats Units per al sector de la indústria farmacèutica van representar un 40% de les vendes mundials i s’estima que, el 2023, s'arribarà al 43,72%, de manera que s'assoliria un valor total de 685.450 milions de dòlars.

Desplegar més opcions de Pharma industry als EUA: líders en consum i en desenvolupament.

L’elevada edat de la població, l’alta prevalença de malalties cròniques, l’increment del ingressos esperats en els propers anys i les decisions estratègiques de les empreses farmacèutiques per captar i desenvolupar nous productes innovadors, fan que els EUA siguin un mercat clau i ple d’oportunitats per a la indústria farmacèutica. A més, els EUA tenen un sistema de protecció intel·lectual molt ferm, que potencia la innovació i la millora dels tractaments existents, per donar suport als nous desenvolupaments farmacèutics i atraure la majoria de la inversió global de venture capital.

Amagar més opcions de Pharma industry als EUA: líders en consum i en desenvolupament.
Tèxtil i moda

Estats Units

Tèxtil i moda


US Fashion Consulting

Una estratègia ben definida és clau per introduir-se als EUA. El nou servei US Fashion Consulting assessora les empreses i marques catalanes en la definició d'aquesta estratègia (de llançament o expansió), tenint en compte aspectes claus.

Desplegar més opcions de US Fashion Consulting

Arran del llançament del servei US Fashion Consulting d’ACCIÓ el 2020, l’equip dels EUA està coneixent en profunditat els millors mecanismes, estratègies i oportunitats del sector de la moda, els accessoris i els complements. Les oportunitats són presents per als segments que van des de moda tradicional d'home, dona i nens, fins a sector especialitzats com el bany, les sabates i els complements. És necessari analitzar tant els sectors de venda retail a través dels canals tradicionals i assistir a les fires i mercats dels merchandise marts de moltes grans ciutats nord-americanes com entendre el nous sistemes de venta per canals digitals i marketplaces, que obren noves oportunitats per a les empreses catalanes. R19

Amagar més opcions de US Fashion Consulting

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Estats Units: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial