ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Canadà

La desena economia del món

Canadà és la 10a economia més rica del món. És un país obert al comerç exterior i un gran soci dels Estats Units, que rep el 80 % de les seves exportacions. L'FMI preveu que el PIB de Canadà creixi un 2,5 % el 2017 i lideri el creixement del G7. Al setembre de 2017 ha entrat en vigor un tractat de lliure comerç amb la Unió Europea (CETA) que representa l’eliminació d’aranzels per al 98 % dels seus productes. Es preveu que el comerç podria créixer un 20 % entre Canadà i Europa.

Oportunitats de negoci a Canadà i a l'Amèrica del Nord i Central

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Canadà

Big data, intel·ligència artificial i internet of things


Missió d'intel·ligència artificial al World Summit AI Americas

El Canadà és un dels líders en intel·ligència artificial. Més de 1.300 milions de CAD de fons anunciats d'I+D per a IA. Montreal té la major concentració d'investigadors i d'estudiants d'aprenentatge profund del món.

Desplegar més opcions de Missió d'intel·ligència artificial al World Summit AI Americas

El Govern del Canadà va destinar 125 milions de CAD a posar en marxa una estratègia nacional en R+D referent a la IA, i ha creat un superclúster d'IA que ja inclou més de 78 companyies i partners. El 88 % de les empreses canadenques tenen cadenes d'aprovisionament globals que mouen milions de tones de parts de productes per terra, mar i aire. El nou superclúster d'IA SCALE AI preveu crear cadenes d'aprovisionament alimentades per IA. Tots els sectors de l'economia podran beneficiar-se d'aquestes cadenes d'aprovisionament intel·ligents. SCALE AI preveu la creació de 16.000 llocs de treball durant els propers deu anys i un impacte sobre el PIB de més de 16.500 milions de dòlars.

Amagar més opcions de Missió d'intel·ligència artificial al World Summit AI Americas
Alimentació

Canadà

Alimentació


Alimentació biològica, intoleràncies alimentàries, salut i benestar

El pressupost del govern federal del Canadà per al 2019 destinarà 100 milions de CAD durant cinc anys, a partir del 2019-2020 amb el Fonds Stratégique pour l’Innovation, a donar suport a la innovació en el sector de la transformació alimentària.

Desplegar més opcions de Alimentació biològica, intoleràncies alimentàries, salut i benestar

S´ha creat un clúster per a la industria de les proteïnes, el Protein Industries Supercluster, ubicat a les províncies centrals del Canadà, que es focalitza en la genòmica vegetal i les tecnologies de la transformació de caire innovador. Aquest superclúster es centra també en la recerca de productes substituts de la carn, especialment productes a base de proteïnes vegetals. El govern canadenc ha invertit 950 milions de CAD en la creació de cinc superclústers, i ha anunciat que invertirà 153 milions durant 10 anys en el Protein Industries Supercluster, centrant-se en el desenvolupament de proteïnes vegetals. Es calcula que es generaran més de 4.500 llocs de treball i aportarà 4.500 milions de dòlars a l’economia canadenca.

Amagar més opcions de Alimentació biològica, intoleràncies alimentàries, salut i benestar
Indústria 4.0

Canadà

Indústria 4.0


Fabricació avançada impulsada pel nou superclúster Ngen al Canadà

Next Generation Manufacturing Supercluster of Canada: la xarxa de fabricació avançada del Canadà és una constel·lació d'empreses industrials i noves empreses, investigadors i inversors, laboratoris finançats pel Govern i més.

Desplegar més opcions de Fabricació avançada impulsada pel nou superclúster Ngen al Canadà

Next Generation Manufacturing Supercluster of Canada: la xarxa de fabricació avançada del Canadà és una constel·lació d'empreses industrials i noves empreses, investigadors i inversors, laboratoris finançats pel Govern, entre d'altres. Actualment, el nou superclúster de fabricació avançada ha aprovat 60 projectes, ha invertit 124 M CAD, ha creat 963 ocupacions secundades directament per projectes amb 2.396 socis i s'espera que es creïn 7.000 llocs de treball en els pròxims 10 anys.

Amagar més opcions de Fabricació avançada impulsada pel nou superclúster Ngen al Canadà
Infraestructures i construcció

Canadà

Infraestructures i construcció


El Canadà invertirà massivament en infraestructures postpandèmia

El Canadà invertirà 10.000 milions de CAD en infraestructures per impulsar la recuperació econòmica de la pandèmia, per crear 60.000 llocs de treball.

Desplegar més opcions de El Canadà invertirà massivament en infraestructures postpandèmia

El Canada Infrastructure Program preveu uns 180.000 M CAD en 12 anys, amb la priorització de 5 sectors: transport públic, infraestructures verdes, social, comerç i transport, i comunitats rurals i nòrdiques. Les contractacions públiques dels municipis són molt superiors a les del Govern federal: 112.000 M CAD (73.000 M EUR) enfront de 22.000 M CAD (14.000 M EUR).

Amagar més opcions de El Canadà invertirà massivament en infraestructures postpandèmia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Canadà: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial