ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Amb un mercat de 1.382 milions de consumidors, la Xina és la segona economia del món després dels Estats Units. El país es troba en ple procés de transformació per passar del Made in China al Innovated in China. En els propers anys, es preveu que la inversió xinesa en R+D superarà la de la Unió Europea i dels Estats Units, i es convertirà en el número 1 del món.

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents.

Amb una pandèmia inesperada, garantir un subministrament estable d’aliments és una de les tasques clau del govern xinès. Tal com estava previst, la Xina augmentarà el percentatge d’aliments importats.

Desplegar més opcions de La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents.

La Xina és el major productor i importador de carn del món. El 2019 es van produir prop de 76,5 milions de tones mètriques de carn. Per satisfer la seva demanda, la Xina va importar dos milions de tones de porc, 1,7 milions de tones de vedella, 0,8 milions de tones d’aviram i 0,4 milions de tones de xai el 2019. Les tres categories principals per al consumidor xinès són la carn, els peixos i mariscos i els productes làctics. El procediment de registre abreujat facilita l’entrada de productes estrangers; el volum d’importació i exportació d’aliments nutricionals i saludables va assolir els 2.417 milions de dòlars estatunidencs, un augment interanual del 14,72 % el juny de 2019.

Amagar més opcions de La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents.
Energia i recursos

Hong Kong

Xina

Energia i recursos


Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

El pla d’acció climàtic 2030+ de Hong Kong estableix l’objectiu d’emissions de carboni per al 2030 i vol reduir la intensitat de carboni de Hong Kong en un 65-70% el 2030, equivalent a una reducció absoluta del 26% al 36%.

Desplegar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

Les principals actuacions previstes són: reduir la generació d’electricitat a base de carbó, aplicar energies renovables a una escala cada vegada més gran, fer que la infraestructura i els edificis siguin més eficients energèticament, millorar el transport públic, ""refrescar"" la ciutat mitjançant mesures com ara el disseny eòlic de l'entorn i associar-se amb els agents, innovadors i experts del sector per fer front al canvi climàtic a llarg termini.
A més, el pla demana no només la feina del govern, sinó també la participació de les empreses i de la comunitat, i hauria de proporcionar oportunitats de negoci a les empreses que tinguin solucions d'eficiència energètica i energies netes.

Amagar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2
Química i plàstics

Xina

Química i plàstics


Xina és un país deficitari en productes químics

La indústria química xinesa està experimentant grans canvis des de la cerca del volum produït fins a productes més especialitzats per satisfer noves demandes.

Desplegar més opcions de Xina és un país deficitari en productes químics

Xina necessita elevar la taxa de química fina en la producció nacional total (50 % el 2018). A més, el major repte de la indústria química de la Xina és el desenvolupament de nous materials químics (només ocupa el 15 % del total mundial). Per a això, el Ministeri d'Indústria i Tecnologies informàtiques de la Xina ha elaborat una llista de 130 nous materials químics que la Xina no és capaç de fabricar o té una taxa d'autosuficiència molt baixa.

Amagar més opcions de Xina és un país deficitari en productes químics
Mobilitat sostenible

Xina

Mobilitat sostenible


La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

Segons el Ministeri d’Indústria i Tecnologia Informàtica xinès, en els pròxims anys es preveu posar fi als cotxes de combustibles fòssils. Per assolir aquest objectiu, el govern xinès està promovent les inversions en New Energy Vehicles (NEV).

Desplegar més opcions de La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

La normativa publicada recentment, que limita el creixement de la producció d’automòbils tradicionals, fomenta la producció de NEV en empreses sòlides i competitives. La venda de NEV el 2019 són 1,2 milions, la primera posició del món. L'objectiu per al 2025 consisteix en què els NEV ocupin un 20 % de la producció y venda total de vehicles. La nova tendència ha generat una cadena industrial totalment diferent: des de bateries a altres tecnologies com sensors, visió per ordinador, HD mapping, xips d’IA, algoritmes, V2X i conducció automàtica. L'aposta per desenvolupar el sector dels vehicles elèctrics presenta oportunitats per a empreses innovadores del sector.

Amagar més opcions de La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial