ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Amb un mercat de 1.382 milions de consumidors, la Xina és la segona economia del món després dels Estats Units. El país es troba en ple procés de transformació per passar del Made in China al Innovated in China. En els propers anys, es preveu que la inversió xinesa en R+D superarà la de la Unió Europea i dels Estats Units, i es convertirà en el número 1 del món.

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip

Xina

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip


Xina busca actualitzar la indústria de la maquinària

El 2019, la facturació total del sector arriba a 38,058 bilions de iuans (5,070 bilions d'euros) i representa un terç del total mundial.

Desplegar més opcions de Xina busca actualitzar la indústria de la maquinària

Les 8 àrees establertes en el XIII Pla Quinquennal per al desenvolupament d'equips d'alta gamma són: equips aeroespacials, equips d'enginyeria marina i vaixells d'alta tecnologia, equips avançats de transport ferroviari, màquines eina CNC d'alta gamma, robots industrials, maquinària agrícola moderna, equip mèdic d'alt rendiment i equips integrals de la indústria química.

Amagar més opcions de Xina busca actualitzar la indústria de la maquinària
Logística, e-commerce i distribució

Xina

Logística, e-commerce i distribució


La indústria logística de la Xina avança

La indústria logística xinesa ha experimentat un gran progrés en diversos àmbits, inclosa la tecnologia exprés del comerç electrònic, infraestructures a l'estranger, xarxa logística, innovació tecnològica i eficiència.

Desplegar més opcions de La indústria logística de la Xina avança

Tenint en compte que la logística representa al voltant del 14 % del PIB de la Xina, les millores logístiques s'han convertit en una de les principals prioritats econòmiques. Una manera d’abordar el repte és la “logística intel·ligent”, com ara camions autònoms, la integració de formes de transport multimodals, la intel·ligència artificial, l’anàlisi predictiva i l’automatització. Les empreses logístiques prioritzen els seus serveis per al comerç electrònic. Els suports d’IA juguen un paper important, l’aplicació d'IoT assegurarà que tots els paquets es puguin executar sense impediments. Els proveïdors de solucions de serveis tindran més possibilitats d’explorar aquest mercat a la Xina.

Amagar més opcions de La indústria logística de la Xina avança
Energia i recursos

Hong Kong

Xina

Energia i recursos


Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

El pla d’acció climàtic 2030+ de Hong Kong estableix l’objectiu d’emissions de carboni per al 2030 i vol reduir la intensitat de carboni de Hong Kong en un 65-70% el 2030, equivalent a una reducció absoluta del 26% al 36%.

Desplegar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

Les principals actuacions previstes són: reduir la generació d’electricitat a base de carbó, aplicar energies renovables a una escala cada vegada més gran, fer que la infraestructura i els edificis siguin més eficients energèticament, millorar el transport públic, "refrescar" la ciutat mitjançant mesures com ara el disseny eòlic de l'entorn i associar-se amb els agents, innovadors i experts del sector per fer front al canvi climàtic a llarg termini.

A més, el pla demana no només la feina del govern, sinó també la participació de les empreses i de la comunitat, i hauria de proporcionar oportunitats de negoci a les empreses que tinguin solucions d'eficiència energètica i energies netes.

Amagar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2
TIC i transformació digital

Xina

TIC i transformació digital


Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina

La xarxa 5G millora encara més a la Xina, moltes indústries són capaces d’implementar l’actualització i la transformació i impulsar nous models de negoci.

Desplegar més opcions de Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina

Després de l'aixecament de mesures per la covid-19, el govern central xinès va implementar iniciatives en el desenvolupament d’"internet industrial", incloses polítiques per a la construcció d'una nova infraestructura industrial digital, xarxes de comunicacions d'alta qualitat que abastin totes les regions i ciutats del país. Cal una actualització digital de les 100 principals empreses industrials de la Xina i fins a 1.000 empreses de serveis líders per permetre la transformació. Es recomana a empreses de tot el món que col·laborin en profunditat amb les empreses industrials de la Xina i els proveïdors de dades massives.

Amagar més opcions de Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial