ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Maquinària i béns d'equip

Xina

Maquinària i béns d'equip


La indústria xinesa d'equips evoluciona cap a la digitalització

La Xina ha aconseguit progressos evidents en la fabricació d'equips com robots industrials, màquines eina CNC i maquinària de construcció. No obstant això, el 15% dels equipaments de gamma alta depèn de la importació.

Desplegar més opcions de La indústria xinesa d'equips evoluciona cap a la digitalització

L'objectiu del nou XIV pla quinquennal és evolucionar de l'era de l'automatització a la digitalització per aconseguir la fabricació intel·ligent.
S'aplicaran les tecnologies de big data, computació en el núvol i intel·ligència artificial en la fabricació d'equips, especialment en els àmbits de control adaptatiu del procés industrial, l'optimització intel·ligent i la selecció de paràmetres de processament, l'autodiagnòstic i reparació d'errors, etc. S'espera que durant els propers 5 anys el creixement anual de la indústria d'equipament es mantindrà entre el 5% i el 6%, amb una facturació d'uns 4.800 mil milions de iuans (650 mil milions d'euros).

Amagar més opcions de La indústria xinesa d'equips evoluciona cap a la digitalització
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 la Xina ha mantingut la primera posició mundial amb 26,08 milions de vehicles fabricats (+ 3.4 %) i 26,27 milions de venuts (+ 3.8 %).

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 s'ha posat fi a la baixada de fabricació i venda dels últims tres anys.
Les marques nacionals han aconseguit grans progressos en qualitat, seguretat i tecnologia. Gràcies a això, les marques nacionals han representat el 44,4 % de la venda de cotxes de passatger el 2021.
El major creixement ha correspost a vehicles de nova energia. Amb 3,54 milions de cotxes fabricats i 3,52 milions de venuts, el creixement interanual ha arribat al 160 %.
La Xina s'ha convertit en el tercer país exportador del món. El 2021 l'exportació xinesa ha superat els 2 milions de vehicles, d'entre els quals mig milió corresponen a cotxes de nova energia. El 2021 l'exportació xinesa de cotxes elèctrics a Europa s'ha incrementat un 200 %.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
Salut i serveis sanitaris

Xina

Salut i serveis sanitaris


La Xina posa interès en la salut de la població silver

La població de la Xina de més de 60 anys arribarà als 500 milions de persones al voltant del 2050, més d'un terç de la població total. La tendència a l'envelliment de la població de la Xina brinda a la indústria de la cura de persones grans.

Desplegar més opcions de La Xina posa interès en la salut de la població silver

El mercat xinès de la cura de persones grans creixerà en els propers anys. Les tres àrees següents tenen les perspectives de desenvolupament més prometedores: infermeria per a persones grans, rehabilitació de malalties geriàtriques i gestió de la salut per al tractament previ. També hi haurà oportunitats en camps subdividits, com la cura intel·ligent de persones grans 5G, l'adaptació per a persones grans, productes per a persones gran i entreteniment cultural per a persones grans.

Amagar més opcions de La Xina posa interès en la salut de la població silver
Energia i recursos

Hong Kong - Xina

Xina

Energia i recursos


Hong Kong vol adoptar energies netes per reduir les emissions de CO2

El pla d’acció climàtica 2030+ de Hong Kong estableix l’objectiu d’emissions de carboni per al 2030 i vol reduir la intensitat de carboni de Hong Kong en un 65-70% el 2030, equivalent a una reducció absoluta del 26% al 36%.

Desplegar més opcions de Hong Kong vol adoptar energies netes per reduir les emissions de CO2

Les principals actuacions previstes són: reduir la generació d’electricitat a base de carbó, aplicar energies renovables a una escala cada vegada més gran, fer que la infraestructura i els edificis siguin més eficients energèticament, millorar el transport públic, "refrescar" la ciutat mitjançant mesures com ara el disseny eòlic de l'entorn i associar-se amb els agents, innovadors i experts del sector per fer front al canvi climàtic a llarg termini.
A més, el pla demana no només la feina del govern, sinó també la participació de les empreses i de la comunitat, i hauria de proporcionar oportunitats de negoci a les empreses que tinguin solucions d'eficiència energètica i energies netes.

Amagar més opcions de Hong Kong vol adoptar energies netes per reduir les emissions de CO2

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial