ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Indústria farmacèutica

Xina

Indústria farmacèutica


La Xina posa el mercat farmacèutic com a prioritat estratègica

La Xina és l'únic mercat important que s'espera que creixi en xifres altes d'un sol dígit anualment durant els propers 5 anys. Remodelarà el panorama biofarmacèutic mundial a tot el món.

Desplegar més opcions de La Xina posa el mercat farmacèutic com a prioritat estratègica

En els dos últims plans quinquennals de la Xina, el govern xinès va citar la biofarma com una de les vuit indústries estratègiques clau a desenvolupar. La demografia xinesa està envellint dràsticament, amb una prevalença creixent de moltes malalties, inclosos el càncer, les malalties cardiovasculars i la diabetis. Mentrestant, el govern facilita el procés de registre de medicaments innovadors i harmonitza el procés d'aprovació amb les normes globals. Des del 2017, el govern ha celebrat negociacions de contractes nacionals per a medicaments innovadors d'alt preu, que anteriorment tenien accés limitat o nul al reemborsament de l'assegurança pública.

Amagar més opcions de La Xina posa el mercat farmacèutic com a prioritat estratègica
Salut i serveis sanitaris

Hong Kong

Xina

Salut i serveis sanitaris


Hong Kong és una gran promotora d'avenços en tecnologia mèdica

Hong Kong és una localització estratègica per a les empreses d'equipaments mèdics i sanitaris que combina la inversió governamental en el sector amb regulacions i proteccions de la propietat intel·lectual de primer nivell.

Desplegar més opcions de Hong Kong és una gran promotora d'avenços en tecnologia mèdica

A la inversió i facilitats de distribució de Hong Kong, se’ls sumen les capacitats de manufactura de la Xina continental i un enorme número de pacients potencials per als productes.

Hong Kong és un lloc ideal també per instal·lar els centres d’R+D. La combinació d’un govern solidari, el Parc Científic de Hong Kong, instituts acadèmics i d’investigació de primer ordre, un fons de talent internacional, accés a finançament, protecció de la propietat intel·lectual i canals de distribució establerts a nivell mundial mantenen la continuïtat i promouen l'èxit d'aquest sector.

Amagar més opcions de Hong Kong és una gran promotora d'avenços en tecnologia mèdica
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020 la Xina manté la primera posició mundial, amb 25.330.000 vehicles venuts (+2%). La Xina també és el primer país en la fabricació i venda de vehicles de nova energia (NEV), que arriben a 1.360.000 unitats.

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020, el govern xinès publica el New Energy Vehicle Industry Development Plan (2021-2035). L'objectiu de la primera fase (fins al 2025) és que la venda de NEV representi el 20% de la venda total de vehicles.
La Xina reforçarà l'R+D en la nova generació de bateries, el motor d'accionament, el sistema operatiu, la reducció de consum energètic (12 kW/100 km), el control sobre el cicle de vida i el reciclatge de bateries, així com la reformació d'instal·lacions de recàrrega.
Es reforçarà l'R+D per a vehicles connectats aplicant les tecnologies de percepció de fusió en entorns complexos, decisió i control intel·ligents, disseny del sistema CPS, el mapa i posicionament, sistema V2X i computació intel·ligent a bord, etc.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
Logística, e-commerce i distribució

Hong Kong

Xina

Logística, e-commerce i distribució


Hong Kong és un hub logístic amb infraestructures de primera classe

Hong Kong té un posicionament estratègic per a l'entrada a la Xina continental i per a la ruta marítima de la nova ruta de la seda. Compta també amb una infraestructura física i digital òptima per al comerç transfronterer.

Desplegar més opcions de Hong Kong és un hub logístic amb infraestructures de primera classe

El nou projecte de Great Bay Area, del qual Hong Kong és peça clau, compta amb tres ports del top 10 mundial: Shenzhen (3), Guangzhou (5) i Hong Kong (7). La capacitat logística ja extraordinària multimodal de Hong Kong es multiplica amb l’arribada del tren d’alta velocitat (XRL) i el pont HK-Zhuhai-Macao.

Amagar més opcions de Hong Kong és un hub logístic amb infraestructures de primera classe

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial