ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Alemanya

El principal motor i el mercat industrial més important d'Europa

Oportunitats de negoci a Alemanya i a l'Europa occidental

Alimentació

Alemanya

Alimentació


Productes gurmet de manufacturació artesanal

L'oferta de productes gurmet catalans a Alemanya sol quedar eclipsada pels productes locals i, sobretot, d'Itàlia i França, gràcies a les respectives campanyes contínues de promoció i posicionament que han fet al llarg dels anys per construir una marca de país. Per tant, és necessari enfortir la marca de Catalunya en aquest sector amb un èmfasi informatiu creixent, a través d'accions de difusió de coneixement sobre els productors i els matisos regionals del sector gurmet català, o l'organització de degustacions personalitzades.

Amagar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Alemanya

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Processos digitals d'automoció, bateries i subcontractació industrial

Demanda d'empreses d'automoció tradicionals (interessades en la subcontractació industrial) i innovadores (necessitades de materials intel·ligents i noves solucions químiques per a bateries d'automoció).

Desplegar més opcions de Processos digitals d'automoció, bateries i subcontractació industrial

El mercat d'automoció és un mercat global que es troba en un entorn molt canviant i incert, i les empreses necessiten identificar solucions innovadores que els permetin mantenir la competitivitat, tant a nivell tecnològic com de model de negoci. A Alemanya hi ha un interès especialment gran en solucions químiques per a bateries de cotxe elèctric i en materials intel·ligents i, alhora, moltes empreses segueixen necessitant la col·laboració d'empreses subcontractistes industrials per obtenir reduccions en costos i avantatges logístics.

Amagar més opcions de Processos digitals d'automoció, bateries i subcontractació industrial
Energia i recursos

Alemanya

Energia i recursos


Oportunitats en energies renovables

Els reptes i tendències són tecnològics, sobretot pel que fa a l'hidrogen verd, les smart grids i l'emmagatzematge de bateries per a l'energia generada a través de diverses fonts, com l'eòlica, fotovoltaica o altres.

Desplegar més opcions de Oportunitats en energies renovables

Alemanya és un gran consumidor d’energia i aposta per les fonts renovables amb un objectiu del 30 % de cara al 2030. Quant a la xarxa, la volatilitat de l’energia fotovoltaica i eòlica i la demanda creixent de la mobilitat elèctrica suposen reptes per a l’estabilitat de la xarxa. Les smart grids són un element imprescindible. L’hidrogen (verd) es necessita amb urgència per a: 1) la descarbonització de sectors industrials, com les indústries del ciment i l'acer; 2) els segments de mobilitat que no poden o difícilment es poden electrificar, com el trànsit aeri o marítim, i 3) com a emmagatzematge d'energia.

Amagar més opcions de Oportunitats en energies renovables
Cosmètica, benestar i economia silver

Alemanya

Cosmètica, benestar i economia silver


Cura personal i cosmètica natural

La cura personal (cosmètics decoratius i productes per a la cura del cos, incloses fragàncies i productes per a l'afaitat) és el segment amb el creixement més dinàmic, amb un valor de volum de mercat de prop de 10.000 milions d‘euros el 2022. Dins de la cura personal, les dues categories més destacades són els productes de cura corporal i facial, i els productes capil·lars. Es calcula que la població alemanya gasta uns 225 € a l'any en aquest concepte de despesa. Dins d'aquesta categoria, Alemanya és líder europeu en cosmètica natural, un segment que es preveu que experimentarà un creixement sostingut en la propera dècada, en especial pel que fa als productes de cosmètica orgànica i natural.

Amagar més opcions de Cura personal i cosmètica natural

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Alemanya: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial