ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Alemanya

El principal motor i el mercat industrial més important d'Europa

La quarta economia més gran del món és l'escenari dels últims desenvolupaments en la indústria 4.0. Sectors en alça com les TIC o la biotecnologia obren grans oportunitats per a la cooperació tecnològica.

Oportunitats de negoci a Alemanya i a l'Europa occidental

Alimentació

Alemanya

Alimentació


Productes gurmet de manufactura artesanal

Alemanya és un gran mercat consumidor de productes gurmet i la competitivitat dels productes gurmet catalans els pot obrir oportunitats, sempre i quan se'n reforci la promoció als punts de venda i als mitjans.

Desplegar més opcions de Productes gurmet de manufactura artesanal

L'oferta de productes gurmet a Alemanya solen acaparar-la productes locals i, sobretot, d'Itàlia i França, gràcies a les respectives campanyes de promoció i posicionament de pluja fina que han fet al llarg dels anys per construir una marca-país. Per tant, és necessari enfortir la marca de Catalunya en aquest sector amb un èmfasi informatiu creixent, a través d'accions de difusió de coneixement sobre els productors i els matisos regionals del sector català gurmet o l'organització de degustacions personalitzades.

Amagar més opcions de Productes gurmet de manufactura artesanal
Logística, e-commerce i distribució

Alemanya

Logística, e-commerce i distribució


Oferir productes físics a través de plataformes digitals

El comerç en línia està creixent contínuament a Alemanya i seguirà fent-ho en els propers anys. A causa de la seva dimensió i poder adquisitiu existent, el mercat alemany ofereix un gran potencial de creixement per a les empreses catalanes.

Desplegar més opcions de Oferir productes físics a través de plataformes digitals

Amb els productes adequats i l'estratègia correcta, els productes catalans poden ser oferts al mercat alemany sense haver d'establir-s'hi permanentment o físicament. D'aquesta manera, es poden reduir les barreres de mercat, com ara les de tipus estacionari. Existeix potencial tant en el mercat B2B com en el B2C. Les actuals circumstàncies derivades de la pandèmia de la covid-19 encara ofereixen un potencial més gran en aquest camp i reforcen, en general, la importància de sistemes logístics robusts.

Amagar més opcions de Oferir productes físics a través de plataformes digitals
Salut i serveis sanitaris

Alemanya

Salut i serveis sanitaris


Oportunitats en e-health

La digitalització de serveis mèdics i el desenvolupament d'aplicacions mòbils. Els pacients obtenen informació i fan servir dispositius i aplicacions per registrar i avaluar dades. Els metges ofereixen assessorament i assistència a través d’internet.

Desplegar més opcions de Oportunitats en e-health

"Les aplicacions digitals de salut (DiGA) obren un ampli ventall de possibilitats per proporcionar suport en la detecció i tractament de malalties i en el camí cap a un estil de vida autodeterminat que afavoreixi la salut. Les DiGA són, doncs, “ajudants digitals”.

Suport per resoldre millor reptes com el tractament a un nombre creixent de persones grans i malalts crònics, pagament d'innovacions mèdiques costoses i cobertura mèdica de zones rurals.

Creació d'un marc legal per prescriure teràpies finançades per les caixes de salut (mútues públiques i privades) a Alemanya.

Serveis digitals útils: hores de consulta de vídeo, receptes electròniques i fitxers electrònics de pacients. Canvi del punt d'atenció: de la consulta del metge al pacient."

Amagar més opcions de Oportunitats en e-health
Indústria 4.0

Alemanya

Indústria 4.0


Tecnologies d’impressió 3D, manufactura d'additius i empresa intel·ligent

Els principals fabricants alemanys d'automoció i el sector mèdic estan entrant en la producció per impressió 3D. Més generalment, Alemanya és el bressol de la indústria 4.0, amb fàbriques pioneres com la de Siemens a Amberg.

Desplegar més opcions de Tecnologies d’impressió 3D, manufactura d'additius i empresa intel·ligent

L'agenda digital del govern alemany, amb una inversió de 173 milions d'euros el 2017, va ser la primera de l’àmbit europeu a afrontar els reptes derivats de la digitalització a la indústria. Es centra en el desenvolupament de tecnologies digitals, un programa europeu de microelectrònica, introducció i difusió a pimes. En aquest mercat competitiu, les empreses que creen noves solucions a llarg termini o que ofereixin productes nous, sostenibles o més sofisticats generalment tenen un potencial de negoci més alt. Així existeix també la possibilitat de vinculació amb noves indústries (nous mercats) i, per tant, hi poden sorgir també connexions amb centres tecnològics/d'investigació.

Amagar més opcions de Tecnologies d’impressió 3D, manufactura d'additius i empresa intel·ligent

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Alemanya: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial