ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Sistemes tècnics intel·ligents a Alemanya: un pas més enllà en la Indústria 4.0

Presentacions i altres materials

Europa aposta per fomentar la Indústria 4.0, el nou model industrial nascut de la fàbrica intel·ligent i d'una visió de la fabricació informatitzada, amb tots els processos interconnectats per la Internet de les coses.

Els canvis en el teixit empresarial que impulsa la Indústria 4.0, sobretot en l'aplicació de les TIC en la gestió de plantes productives, genera nous reptes i noves oportunitats.

En la sessió del passat 18 de gener es van donar a conèixer les principals novetats i tendències en la Indústria 4.0 que podràs trobar en les següents presentacions.

Presentacions

Presentació del clúster d’empreses alemany “it’s OWL” (Intelligent Technical Systems OstWestfalenLippe), posant l’accent en els casos d’èxit de l’empresa Claas i de la start-up TopoCare, en la Industria 4.0.

Presentació de l’oferta tecnològica amb què Eurecat compta en l’àmbit de la Indústria 4.0, així com alguns exemples que ja ha implementat.

Presentació de Jaume Rey, fundador i CEO de l’empresa M2M Cloud Factory. Explica els mites i realitats de la implantació de la Industria 4.0 i la Internet of Things en l'actualitat. L'empresa aporta solucions tecnològiques en aquest àmbit, i obrirà properament oficina a Alemanya.

Presentació del cas d’èxit industrial en l’aplicació de la tecnologia de la Industria 4.0 a l’empresa per part de Jordi Priu, CEO de Manufactura Moderna de Metales.

Presentació de les aplicacions que l’empresa Innovae pot aportar als processos industrials de tercers, és a dir, les possibles aplicacions de la Industria 4.0 als processos de qualsevol altra empresa d’àmbit industrial.

Presentació de la missió que ACCIÓ té programada pel mes de maig del 2016 a la regió North Rhine-Westphalia d’Alemanya i que tindrà com a element principal la Indústria 4.0.

Presentació de les principals característiques del programa d'ajuts a projectes d'R+D Catalunya-Alemanya.

Presentació de l’anella industrial 4.0, la plataforma de la Smart Industry a Catalunya.