ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Costa Rica

La més envejada d'Amèrica Llatina

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Costa Rica

Oportunitats de negoci a Costa Rica i a l'Amèrica del Nord i Central

Salut i serveis sanitaris

Costa Rica

Salut i serveis sanitaris


Demanda àmplia: equips mèdics, fàrmacs, serveis i infraestructures

Hi ha una demanda constant d'innovació en equipaments, tecnologies, fàrmacs i consumibles mèdics amb inversió del sector públic i del sector privat, amb un ecosistema de clíniques i centres hospitalaris privats d'alta qualitat.

Desplegar més opcions de Demanda àmplia: equips mèdics, fàrmacs, serveis i infraestructures

Actualment hi ha presents aproximadament uns 50 fabricants de productes farmacèutics, substàncies químiques i productes de sanitat vegetal i animal que són multinacionals rellevants que distribueixen regionalment. Aquesta aposta per Costa Rica està ajudant a posicionar el país a la regió en el sector salut, i per tant està fent més necessària l'entrada de solucions innovadores i diferenciades en tots els àmbits del sector.

Amagar més opcions de Demanda àmplia: equips mèdics, fàrmacs, serveis i infraestructures
Economia circular

Costa Rica

Economia circular


Gestió sostenible: adopció de models de gestió i tecnologies

A Costa Rica el nou govern té planificat reglamentar part de la Llei Integral de Gestió de Residus per definir un marc normatiu que generi els incentius per la creació d'un mercat de residus de la construcció valoritzats.

Desplegar més opcions de Gestió sostenible: adopció de models de gestió i tecnologies

La creació de nous gestors de residus, la construcció de noves plantes de tractament (triatge) i la valorització o disposició final de residus de la construcció requereix materials i equips i serveis de consultoria i d'impacte mediambiental. Institucionalment el país es troba en el procés de definició del reglament que especifiqui i procedimenti la gestió i valorització dels residus.

Amagar més opcions de Gestió sostenible: adopció de models de gestió i tecnologies
Paper, cartró i packaging

Jamaica

Paper, cartró i packaging


Sistemes d'envasat per a alimentació

Aproximadament un 30 % de les exportacions de productes de Jamaica són productes alimentaris, begudes i productes agrícoles (cacau, cafè, te, fruites i hortalisses). Sistemes d'envasat i matèries primeres (plàstic, paper-carbó, etc.) poden ser proveïts per empreses catalanes.

Amagar més opcions de Sistemes d'envasat per a alimentació
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Canadà

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Objectiu: millorar la mobilitat en el context del canvi climàtic

Des del 2018, el govern destina 300 milions CAD (període d'11 anys) a temes vinculats a Smart City, molts relacionats amb la mobilitat urbana. En aquest sentit, estan creixent els projectes d'innovació oberta oberts a empreses internacionals.

Desplegar més opcions de Objectiu: millorar la mobilitat en el context del canvi climàtic

El Canadà té una presència important al SCEWC des de fa anys, i l’interès per les solucions que les empreses catalanes presenten és ferm. En aquesta línia, la ciutat de Toronto ha mostrat interès a signar un acord de col·laboració per compartir bones pràctiques i facilitar la implementació de solucions tecnològiques canadenques/catalanes. Tecnologies intel·ligents per millorar eficiència i experiència dels usuaris del transport públic estan essent implementades a diferents ciutats, així com solucions de mobilitat compartida (carpooling, bikesharing) i de monitorització del trànsit per fer-lo més àgil. També hi ha interès en solucions d'anàlisis de dades per presa de decisions per adaptar la mobilitat als canvis de la població.

Amagar més opcions de Objectiu: millorar la mobilitat en el context del canvi climàtic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial