ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Malàisia

La cursa per l'alta tecnologia

Oportunitats de negoci a Malàisia, al sud-est asiàtic i a Oceania

Energia i recursos

Malàisia

Energia i recursos


Malàisia dona impuls a les energies renovables

El Malaysia Renewable Energy Roadmap té per objectiu augmentar les energies renovables en el conjunt de capacitat instal·lada, del 31 % el 2025 al 40 % el 2035. El 2021 van ser d'un 20 %.

Desplegar més opcions de Malàisia dona impuls a les energies renovables

La capacitat hidroelèctrica és la principal font renovable, i es reforçarà amb el projecte hidroelèctric de Baleh (1.285 MW), previst per al 2026. No obstant això, s'espera que el creixement de la capacitat solar sigui encara superior, i, per tant, el principal contribuïdor al creixement. El Govern anima també a explorar l'ús de tecnologies com ara les granges solars flotants i els projectes de transformació de residus en energia.

Amagar més opcions de Malàisia dona impuls a les energies renovables
Alimentació

Malàisia

Alimentació


Malàisia marca tendència en alimentació halal a la regió i al món

Malàisia és un reconegut centre halal a nivell mundial. Tenir presència al mercat no només raporta els beneficis immediats de les ventes al país si no que obre portes a d'altres mercats halal.

Desplegar més opcions de Malàisia marca tendència en alimentació halal a la regió i al món

Malàisia és pionera en la indústria del halal; el país va començar a emetre certificacions halal per a productes l'any 1974. El 2000 va emetre els estàndards halal, de manera que és el primer país al món en documentar i sistematitzar el sistema de certificació i assegurança. La introducció d'estàndards ha contribuït a crear una economia nova i vibrant amb un mercat global estimat en 2300 milions de USD. En aquest context, estar certificat i vendre al mercat de Malàisia facilita obrir portes a molts altres mercats islàmics.

Amagar més opcions de Malàisia marca tendència en alimentació halal a la regió i al món
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Malàisia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Repte de modernització del sector automobilístic

Des de la producció del primer Proton el 1983, la indústria de l'automòbil és una de les principals del país. Hi ha més de 20 plantes de producció i acoblament on es produeixen vehicles de passatgers i comercials, motocicletes i scooters.

Desplegar més opcions de Repte de modernització del sector automobilístic

El pla del sector o la National Automotive Policy 2020-2030 posa l'èmfasi a millorar les capacitats del sector a través del desenvolupament de nous àmbits: el Next Generation Vehicle o NxGV (vehicles elèctrics i vehicles autònoms), la mobilitat com a servei (MaaS) i la revolució industrial 4.0.

Amagar més opcions de Repte de modernització del sector automobilístic
Logística, e-commerce i distribució

Singapur

Logística, e-commerce i distribució


Singapur, principal centre logístic d'Àsia durant 10 anys seguits

Singapur és un emplaçament de primer ordre per a les empreses de logística més grans: les 25 principals empreses del sector tenen operacions a Singapur. La major part, com DHL o Schenker, tenen també funcions de seu regional o global.

Desplegar més opcions de Singapur, principal centre logístic d'Àsia durant 10 anys seguits

Singapur fa de base perquè aquestes empreses centralitzin operacions de logística i cadena de subministrament, però també per a dur a terme activitats d'innovació per aportar noves solucions. El boom sense precedents del comerç transfronterer regional no ha fet si no reforçar la rellevància de Singapur.

Amagar més opcions de Singapur, principal centre logístic d'Àsia durant 10 anys seguits

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?