ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Japó

La potència del sol naixent

Oportunitats de negoci al Japó i a l'Extrem Orient

Energia i recursos

Japó

Energia i recursos


El Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

El Govern ha escollit les energies renovables, l'hidrogen, l'amoníac combustible, l'energia tèrmica de nova generació i l'energia nuclear, entre d'altres.

Desplegar més opcions de El Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

Hi ha interès per les tecnologies relacionades amb l'energia eòlica marina (parts d'aerogeneradors i aerogeneradors flotants), l'amoníac combustible (bufador combustió), l'hidrogen (turbines per a la generació d'energia, fabricació d'acer amb reducció d'hidrogen, vaixells de transport, electrolitzadors d'aigua), i reactors d'energia nuclear (energia nuclear per a la producció d'hidrogen), entre d'altres.

Amagar més opcions de El Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050
TIC i transformació digital

Japó

TIC i transformació digital


Nova iniciativa Digital Garden City Nation

L'any 2022, el Govern japonès ha elaborat un pla de digitalització rural en el marc de la iniciativa d'expansió de les tecnologies digitals a tot el país, per revitalitzar les zones rurals.

Desplegar més opcions de Nova iniciativa Digital Garden City Nation

El pla inclou les iniciatives següents:

  1. Construir una infraestructura digital per a totes les persones, a tot arreu, escalant el desenvolupament i les xarxes per garantir que el 90% de la població tingui accés a la cobertura 5G el 2023.
  2. Implementar serveis digitals per resoldre problemes rurals, incloent l'agricultura intel·ligent, les clíniques mòbils, l'experiència digital en la logística mitjançant l'ús de drons i robots, i l'entorn educatiu de les TIC.
    També, com fins ara, tindran oportunitats les tecnologies relacionades amb les ciutats intel·ligents, l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible i les energies renovables.
Amagar més opcions de Nova iniciativa Digital Garden City Nation
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Japó

Automoció, moto i mobilitat lleugera


El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

El Japó és el tercer productor mundial de vehicles, amb una producció de 8,07 milions l'any 2020. Tota la producció del Japó és per a marques japoneses. També hi ha marques de motos reconegudes mundialment.

Desplegar més opcions de El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

Els OEM de vehicles i motos japonesos se senten molt alerta de la necessitat d'adaptar-se al canvi a CASE i de cotxes del futur. Així, hi ha espai per a les empreses innovadores del sector que ofereixen solucions, components o tecnologies relacionades amb el control automàtic, el vehicle connectat, els vehicles de piles combustibles i els vehicles elèctrics.

Amagar més opcions de El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur
Química i plàstics

Japó

Química i plàstics


Solucions per al reciclatge de plàstics i nous materials

El Japó es va comprometre a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050. La societat japonesa s'està conscienciant de la necessitat de controlar l'ús de plàstics i incrementar-ne el reciclatge.

Desplegar més opcions de Solucions per al reciclatge de plàstics i nous materials

Les tecnologies per a reciclar en el sector químic orgànic (reciclatge i transformació de materials) o les tecnologies de sensors (per a detectar contaminació en l'aire i en l'aigua) són algunes de les tecnologies cercades. També moltes empreses químiques cerquen nous materials o l'ús de materials innovadors. Un exemple de materials nous cercats són els bioplàstics.

Amagar més opcions de Solucions per al reciclatge de plàstics i nous materials

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Japó: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial