ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Singapur

Singapur, centre de negoci del sud-est asiàtic

Singapur és un mercat altament desenvolupat, obert, estable i amb una renda per càpita més elevada que la de la majoria de països desenvolupats i un atur pràcticament inexistent. Passa per ser el centre logístic d'Àsia i és un dels llocs del món on és més fàcil fer-hi negocis. Té una fiscalitat molt competitiva, una legislació laboral "pro-business" i l'anglès està consolidat com a idioma de negoci.

Oportunitats de negoci a Singapur, al sud-est asiàtic i a Oceania

Tecnologia per a l'alimentació

Singapur

Tecnologia per a l'alimentació


Augmentar l'autosuficiència alimentària a través de la tecnologia

La pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu la necessitat que Singapur millori la quota d'autosuficiència en la producció d'aliments, que actualment no arriba al 10%.

Desplegar més opcions de Augmentar l'autosuficiència alimentària a través de la tecnologia

Singapur és una illa amb manca de recursos naturals, forçada a importar aigua i recursos energètics, camps en els quals, no obstant, ha augmentat substancialment l'autodependència. No succeeix el mateix al camp dels aliments; el país importa més del 90% del que es consumeix. Fins ara, l'estratègia havia estat diversificar i mantenir una elevada varietat de proveïdors. La pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu que, en casos extrems, fins i tot una forta diversificació podria resultar insuficient. En conseqüència, el país s'ha fixat l'objectiu d'augmentar l'autodependència al 30%, bàsicament a través de tecnologies de l'alimentació, ja que no té terrenys per conrear de forma extensiva ni per construir granges.

Amagar més opcions de Augmentar l'autosuficiència alimentària a través de la tecnologia
Indústria 4.0

Singapur

Indústria 4.0


Robòtica i sistemes autònoms

Singapur té la voluntat d'aprofitar la robòtica avançada i els sistemes autònoms per tal de poder satisfer part de les necessitats pròpies del país, com ara el sector de la salut.

Desplegar més opcions de Robòtica i sistemes autònoms

Es preveu que el desplegament de la robòtica alliberi mà d'obra i recursos, redueixi la dependència de la mà d'obra estrangera i redirigeixi la pròpia a tasques de més valor afegit. Amb aquest objectiu es va llançar el National Robotics Programme, una iniciativa del 2016 amb 450 milions de SGD i ampliada al 2018 per dirigir i coordinar la recerca en tecnologia robòtica, el desenvolupament de solucions i la seva adopció. El focus inicial del programa serà el desenvolupament de solucions innovadores a la indústria manufacturera, logística, salut, transport, serveis mediambientals i indústries de la seguretat.

Amagar més opcions de Robòtica i sistemes autònoms
Indústria 4.0

Singapur

Indústria 4.0


Una plataforma de llançament i escalatge de tecnologies deep tech a Àsia

Singapur té un ecosistema d'emprenedoria ric i complex, centrat en les start-ups tecnològiques. També presenta les condicions necessàries per al desenvolupament d'start-ups en tecnologies deep tech, més exigents que en d'altres camps.

Desplegar més opcions de Una plataforma de llançament i escalatge de tecnologies deep tech a Àsia

Crear una start-up en tecnologies deep tech, com ara la intel·ligència artificial, elblockchain, els material avançats, la fotònica o la computació quàntica, habitualment suposa costos d’entre 2 i 5 milions de SGD, una quantitat entre 2 i 3 cops superior al que una start-up de negoci a Internet normalment requereix. El temps necessari per desenvolupar el producte també és més llarg. Ateses aquestes dificultats, Singapur va anunciar el 2020 la dedicació d'un fons públic específic per a start-ups de deep tech, a través del qual el Govern de Singapur coinvertirà fins a 4 milions de dòlars, juntament amb tercers inversors qualificats, en start-ups de deep tech que estiguin ubicades al país.

Amagar més opcions de Una plataforma de llançament i escalatge de tecnologies deep tech a Àsia
Electrònica i electricitat

Singapur

Electrònica i electricitat


L'evolució puntera al sector electrònic

L'Electronics Industry Transformation Map (ITM) nacional té per objectiu fer créixer i transformar el sector a través de la productivitat, l'automatització i la millora de la barreja de productes manufacturats.

Desplegar més opcions de L'evolució puntera al sector electrònic

Algunes de les foneries de semiconductors més grans del món tenen plantes a Singapur, a més d'altres empreses d'assemblatge i proves per a semiconductors. Singapur també és un centre internacional en la cadena de subministrament per a productes que van des de productes de memòria i emmagatzematge a sistemes microelectromecànics (MEMS), amb l'ecosistema necessari de materials i d'equipament.

Amagar més opcions de L'evolució puntera al sector electrònic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Singapur: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial