La perla dels Països Bàltics
Lituània és el país més gran en extensió dels tres estats Bàltics i també ho és en termes econòmics: produeix al voltant del 50 % del PIB de la regió. A més, concentra gairebé la meitat de la població de la zona.
Utilitzem Cookies pròpies i de tercers per a personalitzar el contingut de la web, proporcionar anuncis més rellevants per a vostè i els seus interessos així com per a analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre com vostè utilitza el nostre lloc web amb els nostres socis d'analítica. A continuació, pot acceptar totes les Cookies clicant el botó "Accepto" o configurar o rebutjar el seu ús clicant
AQUÍ.Lituània és el país més gran en extensió dels tres estats Bàltics i també ho és en termes econòmics: produeix al voltant del 50 % del PIB de la regió. A més, concentra gairebé la meitat de la població de la zona.
Contacta'ns!
El mercat va assolir el 2018 vendes per un valor de 96.000 milions de lliures, gràcies a la presència de grans empreses líders en comerç digital. Els productes més comprats són peces de roba, material esportiu, viatges i productes per a la llar; tanmateix, el comerç en línia s’està estenent a moltes altres àrees i ja representa un 6 % del PIB del país.
Aquests actors faciliten la col·laboració del sector públic i privat per al desenvolupament de productes i sistemes innovadors. Aquest desenvolupament es dona en el marc de l’AK BioRegio, un programa que té l'objectiu de promocionar i coordinar les diferents iniciatives locals i regionals del sector. Es compatibilitzen fins a 30 bioregions que es coordinen amb les diferents administracions en l'intercanvi de coneixement i la promoció de diferents projectes. És doncs, un ecosistema idoni on establir-se, amb la presència de nombrosos BioParks amb infraestructures de qualitat.
Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci
Vols saber més sobre oportunitats de negoci?
Si la teva empresa té relacions amb el Regne Unit, ja siguin directes o indirectes, l'acord final del Brexit pot generar moltes incerteses. Et responem les preguntes freqüents que et pots fer sobre duanes, logística, marc legal o fiscalitat
La sortida del Regne Unit de la Unió Europea s’ha fet efectiva amb un acord d’última hora que impacta en el dia a dia de les empreses catalanes interessades en aquest mercat.
Les exportacions catalanes a Suïssa segueixen una tendència creixent de la mà dels productes farmacèutics, els vehicles i els productes químics orgànics. L'any 2019 han assolit els 3.081,3 milions d'euros, un 30,5% més que l'any anterior, el valor més alt de la sèrie històrica.
El mercat suec és un receptor a l'alça dels productes catalans. Les exportacions de Catalunya al país se situen en els 583,9 milions d'euros l'any 2019, un 12,1% més que l'any anterior, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes més exportats són els vehicles (20,4%), els aparells de mesura i mèdics (11,7%) i maquinària (8,6%).
Les exportacions catalanes a Portugal representen un volum de 4.846,6 milions d'euros i centrades principalment en vehicles (14,1%), plàstics (10,2%) i maquinària (8,4%).
Les exportacions catalanes a Noruega han crescut un 0,6% el 2019 i se situen en 140,9 milions d'euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes catalans amb més èxit al país nòrdic són els aparells i material elèctric, la maquinària i les begudes.
Vehicles, plàstics i matèries colorants són els productes més exportats per les empreses catalanes a Luxemburg el 2019. Les exportacions catalanes representen el 23,7% de les vendes de l’Estat espanyol a aquest país.
Les exportacions catalanes a Lituània s'han situat en 102,3 milions d’euros el 2019. Dels productes catalans exportats al país, els que tenen millor acollida són principalment la maquinària, la carn de porc i els plàstics.
Les exportacions catalanes a Letònia segueixen una tendència creixent i assoleixen els 64,5 milions d’euros el 2019, un 5,1% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta principalment a Letònia begudes (18,7%), fruita (10,2%) i maquinària (7,2%).
Les exportacions catalanes a Irlanda han crescut un 8,8% el 2019 fins a superar els 700 milions d'euros. Els principals productes catalans que s'hi exporten són els productes farmacèutics, els químics orgànics i els vehicles.
Els beneficis a la indústria dels videojocs a Suècia es van incrementar en un 15 % entre 2016 i 2017, i els llocs de treball en el sector van augmentar un 24 %. Hi ha diverses fires a Suècia relacionades amb la indústria dels videojocs. Destaquen Nordic Game 2019 i Scandinavian Gaming Show. Alguns casos d’èxit als països nòrdics són: Minecraft (Suècia), Angry Birds (Finlàndia), Clash of Titans (Finlàndia) i Candy Crush Saga (Suècia).