ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Lituània

La perla dels Països Bàltics

Oportunitats de negoci a Lituània i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Lituània

TIC i transformació digital


El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial

Actualment hi ha més de 200 empreses de tecnologies financeres operant a Lituània, cosa que el converteix en el segon centre de tecnologies financeres més gran d'Europa per nombre d'empreses amb llicència.

Desplegar més opcions de El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial

El 2016, el Banc de Lituània va llançar el seu pla d'acció per a atraure empreses emergents financeres, amb un enfocament especial en el sector dels pagaments i transferències utilitzant tecnologia de cadena de blocs. Això va resultar en un augment important del nombre d'empreses de tecnologies financeres, especialment les de pagaments i transferències, que representen el 43 %. El 2020, Lituània va emetre 15 noves llicències d'EMI i 5 de PI. D'entre les causes principals d'aquest creixement, destaca el passaport europeu, document que possibilita a les empreses de tecnologies financeres registrades a Lituània operar en tots els països de la Unió Europea.

Amagar més opcions de El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial
Indústria farmacèutica

Lituània

Indústria farmacèutica


Lituània se situa com un gran importador de productes farmacèutics

Lituania es caracteritza per ser un importador habitual en el sector farmacèutic europeu gràcies a l'alta demanda i als pocs competidors nacionals.

Desplegar més opcions de Lituània se situa com un gran importador de productes farmacèutics

En ser un país membre de la UE, Lituania aprofita el mercat comú per a importar medicaments d'altres països europeus, atès que en el mercat nacional no compta amb grans empreses farmacèutiques. Per tant, el mercat lituà es presenta com una opció profitosa per a les empreses catalanes que vulguin exportar a l'estranger amb les garanties que ofereix un país europeu.

Amagar més opcions de Lituània se situa com un gran importador de productes farmacèutics
Construcció sostenible i infraestructures

Irlanda

Construcció sostenible i infraestructures


Projecte Irlanda 2040

El projecte Irlanda 2040 és un paquet de mesures destinat a actualitzar les infraestructures del país tenint en compte un augment de la població del 20 %, fins a 6 milions d'habitants.

Desplegar més opcions de Projecte Irlanda 2040

Els transport, l'habitatge i l'aigua seran grans protagonistes de les inversions que es preveuen en els propers anys, sense descartar altres plans en l'educació o l’àmbit sanitari. Es preveu que la inversió fins al 2040 sigui de prop de 116.000 milions d’euros. Prop d'un 25 % de la inversió es concentra a la capital, Dublín, que ja ens els últims anys ha experimentat un impressionant boom en l’àmbit de la construcció, si bé les oportunitats seran presents arreu de la República.

Amagar més opcions de Projecte Irlanda 2040
Indústria farmacèutica

Itàlia

Indústria farmacèutica


El canal farmàcia a Itàlia

El canal farmàcia ofereix moltes oportunitats a Itàlia, per als medicaments ètics, productes OTC, dispositius mèdics, productes cosmètics i complements alimentaris (dels quals Itàlia n'és el mercat líder europeu).

Desplegar més opcions de El canal farmàcia a Itàlia

La distribució en el canal farmàcia a Itàlia reflecteix en gran part l'estructura de la distribució espanyola. El mercat compta amb la presència d'unes 25.000 farmàcies i parafarmàcies. Això no obstant, aquest està evolucionant cap a una pròxima liberalització, de la qual ja s'observen les primeres creacions de cadenes farmacèutiques. El mercat és receptiu per a noves empreses que ofereixen productes diferenciats (que tenen un valor afegit) respecte a l'oferta corrent o bé per a aquelles que proposin serveis de contract manufacturing o enfocats a la marca blanca.

Amagar més opcions de El canal farmàcia a Itàlia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa occidental: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial