ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Noruega

Informes país

Els aparells i material elèctric, la maquinària i els plàstics són els principals productes que Catalunya exporta a Noruega. Hi arriben, en bona part, a través de les més de 830 empreses catalanes que hi exporten de manera regular.

Oportunitats de negoci a Noruega

Oportunitats de negoci a Noruega

Els principals sectors per volum de negoci a Noruega són les infraestructures i la construcció, l’energia i la logística de mercaderies, mentre que els secors amb major creixement de volum de negoci són els videojocs, l'hàbitat i la salut animal.

Noruega importa principalment logística de mercaderies, maquinària i béns d’equip i automoció. Els seus principals proveïdors són la Xina, Suècia, Alemanya els Estats Units.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Noruega:

  • El país amb la mobilitat més sostenible del món. Amb 5,2 milions d'habitants, és el país amb major propietat de vehicles elèctrics per càpita al món i Oslo és reconeguda com la capital dels vehicles elèctrics. Oslo, distingida amb el títol d'European Green Capital 2019 per la Comissió Europea, preveu prohibir la venda de vehicles amb motor de combustió a partir de 2025.
  • La superpotència energètica d'Europa. La demanda domèstica d'electricitat manté una tendència a l'alça en els últims anys i Noruega va ser el segon país a nivell mundial en consum d'electricitat per càpita el 2015. El sector elèctric noruec coneix l'elevat saber fer de les companyies elèctriques catalanes.
  • Oslo, la ciutat més intel·ligent del món. L’accés a les dades obertes fa possible el testatge i l'aplicació de solucions de ciutat intel·ligent i Noruega és pioner en les dades obertes al públic i accessibles. Hi ha una àmplia gamma de projectes públics de ciutat intel·ligent a Noruega, que es duen a terme a través d'organismes públics, ja siguin locals, estatals o d'àmbit internacional. La majoria dels projectes apareixen per mitjà de licitacions públiques.

Consulta totes les dades sobre Noruega i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Noruega (document .PDF).