• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Noruega

El país més feliç del món

Els 5,4 milions d'habitants de Noruega són, segons les Nacions Unides, els més feliços del món. Una gran confiança en l'Estat i les seves institucions i un dels PIB per càpita més alts del món hi contribueixen. El país és ric en recursos naturals, petroli i gas.

Oportunitats de negoci a Noruega i a l'Europa occidental

Educació, formació i serveis editorials

Noruega

Educació, formació i serveis editorials


Noruega és idònia per als serveis editorials

Noruega gaudeix d'una tradició literària amb una gran quantitat d'Autors, tant novells com reconeguts, programes estatals d'ajudes a l'escriptura i la publicació.

A més a més, els llibres estan exempts de l'impost sobre el valor afegit del 25 % i la xarxa de biblioteques nacional compra per al seu autoabastiment entre 10.000 i 15.000 còpies de pràcticament la totalitat de llibres que es publiquen al país. Aquesta aposta, juntament amb la cultura nacional es tradueix en una alfabetització del 100 %.

Biotecnologia

Regne Unit

Biotecnologia

Salut i equipaments mèdics


Digital Health i tecnologies mèdiques

El Regne Unit és un referent en salut digital i té el potencial de convertir-se en un líder mundial de la medicina preventiva, motivat també per la seva aposta estratègica per la investigació genòmica.

Amb Londres, Oxford i Cambridge a l'epicentre, les grans empreses farmacèutiques, incloent AstraZeneca o GlaxoSmithKline, impulsen iniciatives d'Open Innovation o de Corporate Venturing en aquest àmbit. Per la seva banda, el Department of Health o l’NHS utilitzen la compra pública per impulsar la innovació. Un bona oportunitat per conèixer aquest ecosistema vibrant són els esdeveniments de referència a l’àmbit europeu com BioTrinity, Anglonordic Life Science Conference o Genesis.

Mobilitat sostenible

Alemanya

Mobilitat sostenible


Cotxe del futur: cotxe elèctric i conducció autònoma

Com a país líder a Europa en la fabricació de cotxes amb marques com Porsche, Mercedes, BMW, Audi i VW amb seus centrals a Alemanya és al capdavant de la cursa del cotxe del futur, que serà elèctric i autònom.

Les noves tecnologies digitals, juntament amb la limitació de recursos energètics i naturals, són els motors del cotxe del futur. Els principals fabricants alemanys estan invertint grans volums per no perdre aquesta cursa davant de competidors d'altres continents i nous actors d'altres sectors com poden ser Google o fins i tot startups com Unity Car.

Alimentació especialitzada i gurmet

França

Alimentació especialitzada i gurmet


Productes i ingredients naturals i ecològics

França és el segon mercat europeu de productes alimentaris ecològics. El govern i els consumidors francesos donen cada vegada més importància als productes alimentaris ecològics.

Les vendes de productes procedents de l'agricultura ecològica pel conjunt dels circuits de distribució van sobrepassar els 8.000 milions d'euros el 2017, xifra que representa un creixement d'un 14,3% respecte al 2016. Destaca el nombre de distribuïdors que va créixer un 18%.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Noruega: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial