ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

França

El soci número 1 del negoci català

El país veí compta amb una economia altament diversificada i concentra el 16 % de les exportacions catalanes. És el país més visitat del món, amb 83 milions de turistes l'últim any. El PIB ha crescut un 1,1 % el 2016 i el Govern continua donant suport a mesures per augmentar la competitivitat de la indústria i reduir les xifres de l'atur.

Oportunitats de negoci a França i a l'Europa occidental

Indústria 4.0

França

Indústria 4.0


Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

Com a part del pla de recuperació de l'economia, el Govern francès ha mobilitzat 40 milions d’euros el 2020 per donar suport a la inversió en la indústria del futur. Aquest sistema es renovarà amb 140 M€ el 2021 i 100 M€ el 2022.

Desplegar més opcions de Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

França ocupa el segon lloc a Europa en termes d’inversions relatives a la fàbrica del futur. Se situa darrere del Regne Unit però per davant d’Alemanya, país d’origen del concepte d’Indústria 4.0. Entre 2016 i 2019, a França es van identificar 239 projectes significatius (per valor de més de 30 milions d’euros) que compleixen almenys un dels criteris de la «fàbrica del futur». Amb la rebaixa del preu de les tecnologies, cada vegada són més assequibles per a les pimes i amb les mesures del govern francès per afavorir la relocalització, les oportunitats per a les empreses amb solucions per a la indústria 4.0 es multiplicaran.

Amagar més opcions de Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D
Infraestructures i construcció

França

Infraestructures i construcció


Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa

Per a cobrir les necessitats dels dos projectes, cal recórrer a proveïdors estrangers, però hi destaquen les empreses amb solucions innovadores per complir amb els requisits d'excel·lència mediambiental i d'accessibilitat universal.

Desplegar més opcions de Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa

D'aquí a l'1 de gener de 2024, Solideo, l'entitat que supervisa i coordina totes les obres dels Jocs Olímpics, té com a missió entregar 62 obres de construcció i està buscant empreses a escala mundial amb solucions de construcció sostenibles, atès que el 75% del seu pressupost s'ha de dedicar a realitzar d'obres duradores i que respectin el medi ambient. Per l'altra banda, el Grand Paris, el projecte d’ordenació urbana de la regió metropolitana d'Île de France amb la construcció del Grand Paris Express (un metro automàtic amb 200 km de noves línies i 68 estacions pilotat per la Société du Grand Paris) ofereix grans oportunitats en enginyeria civil i obres tècniques.

Amagar més opcions de Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa
Biotecnologia

França

Biotecnologia


Teràpies innovadores, medicaments orfes

En el proper pressupost francès de la Seguretat Social, l’esforç d’estalvi sol·licitat a la indústria de la salut el 2021 disminuirà i s’accelerarà la comercialització de medicaments innovadors.

Desplegar més opcions de Teràpies innovadores, medicaments orfes

El Govern francès ha engegat una política per reduir les traves administratives pels assaigs clínics i l'autorització de comercialització dels nous tractaments. Els objectius fixats són: la reducció dels terminis administratius de 5 mesos, des dels assajos clínics fins a la comercialització, la simplificació de l'explotació econòmica de les idees dels investigadors i la cooperació publicoprivada, un accés més fàcil a les dades de salut per part de les empreses i canvi del mecanisme actual d'avaluació dels productes sanitaris, entre altres mesures. A més, per als medicaments de teràpies innovadores, s'ha creat un fast track per accelerar encarà més les peticions d'autoritzacions d'assaigs.

Amagar més opcions de Teràpies innovadores, medicaments orfes
Mobilitat sostenible

França

Mobilitat sostenible


Vehicle del futur: elèctric, d'hidrogen i autònom

El Govern francès ha anunciat a la primavera del 2020 un pla de 8.000 milions d'euros per accelerar la transformació del sector de l'automòbil.

Desplegar més opcions de Vehicle del futur: elèctric, d'hidrogen i autònom

El pla, que finançarà principalment mesures per desenvolupar el cotxe elèctric, també inclou mesures de suport a l'R+D en el sector per a projectes com la fabricació de sistemes d’hidrogen o de components electrònics fabricats fins ara a Àsia. Es donarà suport a les inversions en la modernització del sector de l’automòbil per ajudar les empreses a guanyar competitivitat mitjançant l'acceleració de les inversions en automatització i digitalització dels seus processos industrials.

Amagar més opcions de Vehicle del futur: elèctric, d'hidrogen i autònom

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

França: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial