ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

França

El soci número 1 del negoci català

El país veí compta amb una economia altament diversificada i concentra el 16 % de les exportacions catalanes. És el país més visitat del món, amb 83 milions de turistes l'últim any. El PIB ha crescut un 1,1 % el 2016 i el Govern continua donant suport a mesures per augmentar la competitivitat de la indústria i reduir les xifres de l'atur.

Oportunitats de negoci a França i a l'Europa occidental

Química i plàstics

França

Química i plàstics


Química verda, packaging ecològic i solucions de reciclatge del plàstic

La química verda a França és transversal i està present a molts sectors industrials. Hi ha diverses oportunitats de mercat, especialment en els subsectors dels bioplàstics, la bioenergia o la nanocel·lulosa.

Desplegar més opcions de Química verda, packaging ecològic i solucions de reciclatge del plàstic

La Unió de les Indústries Químiques Franceses es va comprometre a fabricar un 20% de productes químics amb productes biobased; el sector de la química verda a França creix un 6% anual. Es busquen especialistes en biorrefineria, nanocel·lulosa, catàlisi enzimàtica i fermentació. Pel que fa a l'embalatge, el govern francès té com a objectiu una reducció del 20% en envasos de plàstic d'un sol ús d'aquí al 2025. El pla de reactivació de l'economia inclou mesures d'economia circular dotades de 500 milions d’euros en dos anys; aquestes accions donen suport a inversions per desenvolupar el reciclatge i modernitzar els mitjans de recollida, classificació i recuperació de residus.

Amagar més opcions de Química verda, packaging ecològic i solucions de reciclatge del plàstic
Logística, e-commerce i distribució

França

Logística, e-commerce i distribució


Digitalització del comerç tradicional

El novembre del 2020, el govern francès ha anunciat un pressupost de 100 milions d’euros destinat a la digitalització del comerç independent, amb l’objectiu de digitalitzar el 50% de les empreses.

Desplegar més opcions de Digitalització del comerç tradicional

El sector retail està fortament lligat a l'e-commerce i el context actual posa de relleu la necessitat de digitalització del comerç tradicional. En el retail de major dimensió, les tendències giren entorn de la IA, el big data i la RV per a la hiperpersonalització de productes i la millora del procés de compra. També prenen importància nous conceptes com el pagament invisible/automatitzat (a través del mòbil o contactless), el comerç conversacional, l'entrega prèmium o ecològica de productes i la robotització dels magatzems.

Amagar més opcions de Digitalització del comerç tradicional
Infraestructures i construcció

França

Infraestructures i construcció


Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa

Per a cobrir les necessitats dels dos projectes, cal recórrer a proveïdors estrangers, però hi destaquen les empreses amb solucions innovadores per complir amb els requisits d'excel·lència mediambiental i d'accessibilitat universal.

Desplegar més opcions de Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa

D'aquí a l'1 de gener de 2024, Solideo, l'entitat que supervisa i coordina totes les obres dels Jocs Olímpics, té com a missió entregar 62 obres de construcció i està buscant empreses a escala mundial amb solucions de construcció sostenibles, atès que el 75% del seu pressupost s'ha de dedicar a realitzar d'obres duradores i que respectin el medi ambient. Per l'altra banda, el Grand Paris, el projecte d’ordenació urbana de la regió metropolitana d'Île de France amb la construcció del Grand Paris Express (un metro automàtic amb 200 km de noves línies i 68 estacions pilotat per la Société du Grand Paris) ofereix grans oportunitats en enginyeria civil i obres tècniques.

Amagar més opcions de Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa
Indústria farmacèutica

França

Indústria farmacèutica


Relocalització de la producció de medicaments a França i Europa

Durant la crisi sanitària, el problema del subministrament de medicaments va ser significatiu. En aquest context, el Govern va presentar una estratègia per relocalitzar la producció de medicaments a França i establir una coordinació europea.

Desplegar més opcions de Relocalització de la producció de medicaments a França i Europa

S’han mobilitzat prop de 200 milions d’euros per desenvolupar la indústria farmacèutica i donar suport a la relocalització d’activitats d'R+D i de producció a França. Aquest import, que finançarà projectes llançats el 2020, s’incrementarà el 2021 per finançar nous projectes.

Amagar més opcions de Relocalització de la producció de medicaments a França i Europa

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

França: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial