ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Implicacions de la nova llei de residus per al sector tèxtil de França

Alertes de comerç internacional

La llei francesa contra els residus per a una economia circular preveu mesures i obligacions a les empreses del sector tèxtil. La llei vol millorar la informació relacionada amb el reciclatge del producte o iniciar la posada en marxa d’un sistema de gestió de residus per a les empreses d'aquesta indústria.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

La llei francesa contra els residus per a una economia circular (AGEC), que va entrar en vigor a principis de 2022, conté més d’un centenar de mesures per avançar cap a un model econòmic més sostenible com l'eliminació del plàstic d’un sol ús, millorar la informació que es dona als consumidors o actuar contra l’obsolescència programada, entre d’altres.

L’àmbit d’aplicació d’aquesta llei és fins l’any 2040 i el sector tèxtil n’és un dels més afectats amb noves mesures que han entrat en vigor enguany com les següents:

  • Per informar millor els consumidors sobre les exigències de reciclatge, la llei imposa un logotip i marcatge únics per tal de facilitar el reciclatge i harmonitzar els procediments de classificació i el color dels contenidors d'escombraries. Aquesta informació s’ha d’indicar al producte, a l’embalatge o, si no és possible, a altres documents proporcionats amb el producte.
  • Tots els productors que ofereixen nous productes tèxtils al mercat francès han de posar en marxa un sistema de gestió dels residus, en aplicació del principi de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP). A més, per lluitar contra el rebuig, la llei va prohibir la destrucció de productes invenuts no alimentaris. En aquest sentit, des de l’1 de gener del 2022, els productes tèxtils no venuts a França no es poden destruir sinó que s'han de donar o reciclar.

Vols saber-ne més? Descarrega la nova Alerta de comerç internacional sobre les implicacions per al sector tèxtil de la llei contra els residus (document .PDF).

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional