ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

França

El soci número 1 del negoci català

Oportunitats de negoci a França i a l'Europa occidental

Química i plàstics

França

Química i plàstics


Química verda, packaging ecològic i solucions de reciclatge del plàstic

La química verda a França és transversal i està present a molts sectors industrials. Hi ha diverses oportunitats de mercat, especialment en els subsectors dels bioplàstics, la bioenergia o la nanocel·lulosa.

Desplegar més opcions de Química verda, packaging ecològic i solucions de reciclatge del plàstic

La Unió de les Indústries Químiques Franceses es va comprometre a fabricar un 20% de productes químics amb productes biobased; el sector de la química verda a França creix un 6% anual. Es busquen especialistes en biorrefineria, nanocel·lulosa, catàlisi enzimàtica i fermentació. Pel que fa a l'embalatge, el govern francès té com a objectiu una reducció del 20% en envasos de plàstic d'un sol ús d'aquí al 2025. El pla de reactivació de l'economia inclou mesures d'economia circular dotades de 500 milions d’euros en dos anys; aquestes accions donen suport a inversions per desenvolupar el reciclatge i modernitzar els mitjans de recollida, classificació i recuperació de residus.

Amagar més opcions de Química verda, packaging ecològic i solucions de reciclatge del plàstic
Alimentació

França

Alimentació


Alimentació sostenible

El 40% de la població francesa afirma que vol reduir el consum de carn i peix a favor dels productes vegetals. Paral·lelament, els restauradors van augmentar l'oferta de plats vegans un 44% el 2020 respecte al 2019, fet que reflecteix una ecologització de l'oferta d'alimentació horeca. Pel que fa la distribució, el país compta amb més de 3.000 punts de venda especialitzats en productes ecològics, i als supermercats i hipermercats tradicionals les vendes de productes ecològics s'han duplicat en els darrers 5 anys i constitueixen el 4,8% de la facturació.

Amagar més opcions de Alimentació sostenible
Salut i serveis sanitaris

França

Salut i serveis sanitaris


Salut digital i tecnologies mèdiques

En el marc del pla d'inversió pública per la competitivitat France 2030, es mobilitzen 7.500 milions d'euros per al sector sanitari, dels quals 400 milions per a donar suport a les empreses de dispositius mèdics de França.

Desplegar més opcions de Salut digital i tecnologies mèdiques

L'objectiu és invertir massivament en el desenvolupament de tecnologies de dispositius estratègics com ara els robots quirúrgics, facilitar l'accés dels establiments sanitaris a dispositius mèdics innovadors, donar suport a projectes d'industrialització i reduir el temps de llançament al mercat.

Amagar més opcions de Salut digital i tecnologies mèdiques
Logística, e-commerce i distribució

França

Logística, e-commerce i distribució


Digitalització de la venda al detall

La digitalització del comerç independent es va accelerar en un temps rècord el 2020. Per liderar aquesta transformació, múltiples marques del sector estan en el focus d'atenció per part de les empreses.

Desplegar més opcions de Digitalització de la venda al detall

El sector de la venda al detall està molt lligat al comerç electrònic i el context actual evidencia que cal digitalitzar el comerç tradicional. En la venda al detall de més volum, les tendències giren entorn de la IA, les dades massives i la RV per a hiperpersonalitzar productes i millorar el procés de compra. També prenen importància nous conceptes com el pagament invisible/automatitzat (amb el mòbil o contactless), el comerç conversacional, l'entrega prèmium o ecològica de productes i la robotització dels magatzems. Avui dia, els gegants del web, les marques tradicionals, els editors del mercat web o la tecnologia de la venda al detall volen ajudar les petites empreses i aprofitar les oportunitats inherents a la seva transició digital.

Amagar més opcions de Digitalització de la venda al detall

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

França: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial