ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

França

El soci número 1 del negoci català

Oportunitats de negoci a França i a l'Europa occidental

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

França

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


França aviva la recolocació: oportunitat per als subcontractistes

Un estudi de PWC de 2022 indica que els plans d'inversió pública i privada destinats a assegurar els subministraments estratègics del país podrien generar, d'aquí a 2030, una inversió addicional en l'eina de producció de 98.000 milions d'euros.

Desplegar més opcions de França aviva la recolocació: oportunitat per als subcontractistes

L'objectiu d'aquests plans d'inversió és incrementar el pes de la indústria al país i, per tant, la necessitat de treballar amb proveïdors industrials de proximitat nacionals i europeus. Les empreses catalanes de subcontractació industrial podran, doncs, beneficiar-se d'aquestes noves oportunitats que oferirà el mercat francès arran d'aquesta política de reindustrialització.

Amagar més opcions de França aviva la recolocació: oportunitat per als subcontractistes
Maquinària i béns d'equip

França

Maquinària i béns d'equip


Descarbonització de la indústria i hidrogen verd

El govern francès destinarà 1.200 milions d’euros a la millora de l’eficiència energètica, a nous processos de fabricació, a l’electrificació i a la producció de calor descarbonitzada de la indústria i 7.000 milions d’euros per a l'hidrogen verd.

Desplegar més opcions de Descarbonització de la indústria i hidrogen verd

Les mesures de descarbonització de la indústria suposen oportunitats per als proveïdors industrials que ofereixin maquinària i solucions per millorar l'eficiència energètica i transformar els processos que permetin contribuir significativament a la descarbonització de la indústria. Pel que fa l'hidrogen verd, els tres objectius de França són: instal·lar electrolitzadors; desenvolupar la mobilitat neta (vehicles pesats); constituir un nou sector industrial. La constitució d'un nou sector industrial genera oportunitats per a tots els actors del sector de la maquinària i dels béns d'equip: fabricants, subcontractistes, enginyeries, centres d'R+D, etc.

Amagar més opcions de Descarbonització de la indústria i hidrogen verd
Indústria farmacèutica

França

Indústria farmacèutica


Relocalització de la producció de medicaments a França i Europa

Durant la crisi sanitària, el subministrament de medicaments va ser un problema significatiu. En aquest context, el Govern francès va presentar una estratègia per a relocalitzar la producció de medicaments al país i establir una coordinació europea.

Desplegar més opcions de Relocalització de la producció de medicaments a França i Europa

S’han mobilitzat prop de 200 milions d’euros per a desenvolupar la indústria farmacèutica i donar suport a la relocalització d’activitats d'R+D i de producció a França. Dels 30 medicaments que més mancaven a França a l'inici de la pandèmia, 24 s'estan traslladant, i el pla de recuperació finança una quarantena de projectes de relocalització de principis actius el 2022.

Amagar més opcions de Relocalització de la producció de medicaments a França i Europa
Automoció, moto i mobilitat lleugera

França

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Electrificació dels vehicles

El nou pla d'inversió per a la competitivitat del Govern francès, France 2030, preveu produir 2 milions de vehicles elèctrics i híbrids a França l'any 2030, a més del pla de recuperació ja engegat el 2021.

Desplegar més opcions de Electrificació dels vehicles

La creació de 3 gigafactories de bateries i la instal·lació de 7 milions de punts de recàrrega públics i privats d'aquí al 2030 seran necessaris per a acompanyar aquesta transició. El pla de recuperació finança principalment mesures per al desenvolupament del cotxe elèctric i també inclou mesures de suport a l'R+D en el sector per a projectes com la fabricació de sistemes d’hidrogen o de components electrònics fabricats fins ara a l'Àsia. Dóna suport a les inversions en la modernització del sector de l’automòbil per ajudar les empreses a guanyar competitivitat mitjançant l'acceleració de les inversions en automatització i digitalització dels seus processos industrials.

Amagar més opcions de Electrificació dels vehicles

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

França: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial