ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

França

El soci número 1 del negoci català

El país veí compta amb una economia altament diversificada i concentra el 16 % de les exportacions catalanes. És el país més visitat del món, amb 83 milions de turistes l'últim any. El PIB ha crescut un 1,1 % el 2016 i el Govern continua donant suport a mesures per augmentar la competitivitat de la indústria i reduir les xifres de l'atur.

Oportunitats de negoci a França i a l'Europa occidental

Alimentació

França

Alimentació


Productes i ingredients naturals, ecològics i amb proteïnes vegetals

França és el segon mercat europeu de productes alimentaris ecològics. El Govern i els consumidors francesos donen cada vegada més importància als productes alimentaris ecològics.

Desplegar més opcions de Productes i ingredients naturals, ecològics i amb proteïnes vegetals

El mercat de productes procedents de l'agricultura ecològica va representar més d'11.900 milions d'euros el 2019, amb un creixement del 13,5% en un any. El francesos dediquen un 6% del seu pressupost alimentari als productes ecològics. El país compta amb més de 3.000 punts de venda especialitzats en productes ecològics, en els supermercats i hipermercats tradicionals les vendes de productes ecològics s'han duplicat en els darrers 5 anys i constitueixin el 4,8% de la facturació. Per categoria de productes, el creixement més significatiu l'obté la secció a granel, així com la de fruites i verdures. La categoria de cosmètica i d'higiene ecològica també és molt dinàmica, així com els productes de neteja ecològics.

Amagar més opcions de Productes i ingredients naturals, ecològics i amb proteïnes vegetals
Infraestructures i construcció

França

Infraestructures i construcció


Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa

Per a cobrir les necessitats dels dos projectes, cal recórrer a proveïdors estrangers, però hi destaquen les empreses amb solucions innovadores per complir amb els requisits d'excel·lència mediambiental i d'accessibilitat universal.

Desplegar més opcions de Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa

D'aquí a l'1 de gener de 2024, Solideo, l'entitat que supervisa i coordina totes les obres dels Jocs Olímpics, té com a missió entregar 62 obres de construcció i està buscant empreses a escala mundial amb solucions de construcció sostenibles, atès que el 75% del seu pressupost s'ha de dedicar a realitzar d'obres duradores i que respectin el medi ambient. Per l'altra banda, el Grand Paris, el projecte d’ordenació urbana de la regió metropolitana d'Île de France amb la construcció del Grand Paris Express (un metro automàtic amb 200 km de noves línies i 68 estacions pilotat per la Société du Grand Paris) ofereix grans oportunitats en enginyeria civil i obres tècniques.

Amagar més opcions de Jocs Olímpics i Grand Paris: les grans obres d'infraestructures d'Europa
TIC i transformació digital

França

TIC i transformació digital


Solucions digitals per als Jocs Olímpics de París 2024

El 13 de setembre de 2017, el CIO va designar París com a ciutat organitzadora dels Jocs Olímpics d'estiu del 2024. Això implica unes inversions importants a França pel que fa a les obres de construcció, però també per a les empreses tecnològiques.

Desplegar més opcions de Solucions digitals per als Jocs Olímpics de París 2024

Del pressupost total de 3.200 milions, 50 milions d'euros es destinaran a un fons de suport per a la innovació de caràcter ecològic. Hi ha un fort interès per a empreses dels sectors digital, de biodiversitat urbana, d'economia circular, de zero emissions de carboni i de preparació dels edificis per a episodis climàtics extrems. Les empreses catalanes amb know-how heretat dels Jocs Olímpics del 92 i les start-ups amb solucions tecnològiques innovadores hi podran trobar moltes oportunitats comercials i de col·laboració.

Amagar més opcions de Solucions digitals per als Jocs Olímpics de París 2024
Indústria 4.0

França

Indústria 4.0


Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

Com a part del pla de recuperació de l'economia, el Govern francès ha mobilitzat 40 milions d’euros el 2020 per donar suport a la inversió en la indústria del futur. Aquest sistema es renovarà amb 140 M€ el 2021 i 100 M€ el 2022.

Desplegar més opcions de Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

França ocupa el segon lloc a Europa en termes d’inversions relatives a la fàbrica del futur. Se situa darrere del Regne Unit però per davant d’Alemanya, país d’origen del concepte d’Indústria 4.0. Entre 2016 i 2019, a França es van identificar 239 projectes significatius (per valor de més de 30 milions d’euros) que compleixen almenys un dels criteris de la «fàbrica del futur». Amb la rebaixa del preu de les tecnologies, cada vegada són més assequibles per a les pimes i amb les mesures del govern francès per afavorir la relocalització, les oportunitats per a les empreses amb solucions per a la indústria 4.0 es multiplicaran.

Amagar més opcions de Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

França: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial