ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Indonèsia

Indonèsia, l'economia més important del sud-est asiàtic

Oportunitats de negoci a Indonèsia, al Sud-est asiàtic i a Oceania

Automoció, moto i mobilitat lleugera

Indonèsia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Indonèsia és el tercer mercat mundial de motocicletes

A posteriori de la caiguda de vendes del sector als anys 2020 i 2021 a conseqüència de la pandèmia, el sector va rebotar el 2022 amb un creixement del 3,2 % i vendes totals de 5,2 milions de motos.

Desplegar més opcions de Indonèsia és el tercer mercat mundial de motocicletes

La recuperació de vendes al 2022 va ser modesta tenint en compte les caigudes prèvies. No obstant això, al primer trimestre del 2023 el mercat s'ha disparat amb un 44 % de creixement i vendes totals d'1,89 milions d'unitats, xifra que fa que per a finals d'any les vendes s'apropin als màxims històrics de gairebé 8 milions d'unitats. Empreses proveïdores de components pel tuning i de l'styling de motos, així com accessoris i complements (roba, cascos...) tenen un potencial mercat on poden adreçar-se.

Amagar més opcions de Indonèsia és el tercer mercat mundial de motocicletes
Salut i serveis sanitaris

Indonèsia

Salut i serveis sanitaris


Indonèsia importa gairebé la totalitat dels equipaments mèdics

El sector d'equipaments mèdics i de laboratori a Indonèsia va passar de 2,85 bilions d'USD al 2019 a 3,85 bilions al 2022, sense que la pandèmia l'afectés negativament. A l'entorn del 94 % dels equipaments mèdics al país són importats.

Desplegar més opcions de Indonèsia importa gairebé la totalitat dels equipaments mèdics

El país produeix fungibles com màscares o guants, també llits, però els equips més tecnològics (scanners, ventiladors…) són d'importació. Per aquest motiu, el govern també ha obert a inversors estrangers la possibilitat de tenir el 100 % del capital de la seva subsidiària al país.

Amagar més opcions de Indonèsia importa gairebé la totalitat dels equipaments mèdics
Educació, formació i serveis editorials

Indonèsia

Educació, formació i serveis editorials


Edutech per a la transformació digital d'Indonèsia

Amb 55 milions d'estudiants des de les llars d'infants fins a l'educació terciària, i amb una creixent penetració d'internet al país el sector de les tecnologies de l'educació ofereix grans possibilitats de desenvolupament durant els propers anys.

Desplegar més opcions de Edutech per a la transformació digital d'Indonèsia

El potencial del sector va més enllà del sector educatiu tradicional: el govern indonesi va llançar el programa "Kartu Prakerja", un programa digital d'aprenentatge per facilitar l'adaptació d'adults al mercat laboral. Els qui entren reben 67 USD que poden gastar en cursos online de 156 entitats de formació al país i mitjançant 6 plataformes digitals. A finals del 2022 14 milions de persones s'havien enregistrat al programa.

Amagar més opcions de Edutech per a la transformació digital d'Indonèsia
Maquinària i béns d'equip

Vietnam

Maquinària i béns d'equip


El Vietnam s'està convertint en el centre manufacturer del sud-est asiàtic

Les facilitats per a la inversió estrangera, els baixos costos laborals i la diligència de la mà d'obra, juntament amb l'encariment i les tensions polítiques amb la Xina, fan que el Vietnam sigui el país predilecte de l'estratègia Xina+1.

Desplegar més opcions de El Vietnam s'està convertint en el centre manufacturer del sud-est asiàtic

El Vietnam possiblement ofereix la millor ràtio qualitat/preu pel que fa a la producció industrial al sud-est asiàtic. El país permet als inversors estrangers mantenir el 100 % del capital de la seva inversió i això, junt amb el progressiu encariment dels proveïdors xinesos i les dificultats comercials entre aquest país i els Estats Units, ha reforçat el seu paper com a principal alternativa per diversificar l'origen de les compres. L'augment d'inversions reverteix també en una major necessitat de maquinària i equipaments.

Amagar més opcions de El Vietnam s'està convertint en el centre manufacturer del sud-est asiàtic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Indonèsia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial