ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Turquia

La bona marxa d'un país que aposta per les infraestructures

Oportunitats de negoci a Turquia, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Alimentació

Turquia

Alimentació


Creixen les oportunitats per a productes d'alimentació

El 2022, les importacions del sector alimentació a Turquia des d'Espanya representen 200 milions de dòlars i creixen en una mitjana del 27,5 %, comptant els darrers 5 anys.

Desplegar més opcions de Creixen les oportunitats per a productes d'alimentació

Turquia ofereix oportunitats sòlides a les empreses catalanes per a l'exportació d'extractes, essències i concentrats de cafè, te o herba mate, a més de succedanis del cafè, els seus extractes, essències i concentrats. El 2022, aquest àmbit es valora en la xifra de 49 milions de dòlars, i la mitjana de creixement en els darrers 5 anys ha estat del 72 %. Peixos i crustacis, també congelats, ocupen la 2a posició del rang amb 20 milions de dòlars. La fruita de closca, fresca o seca, ocupa el 3r lloc amb 18 milions de dòlars. D'altra banda, els preparats per a l'alimentació animal han assolit el 4t lloc, com a subproductes, amb un valor d'importació de 13,5 milions de dòlars.

Amagar més opcions de Creixen les oportunitats per a productes d'alimentació
Paper, cartró i packaging

Turquia

Paper, cartró i packaging


Alt creixement en la importació de 'packaging' d'alta qualitat

El 2022, el ritme de creixement interanual de les importacions turques va ser del 27 %, amb un valor importat de 5.000 milions de dòlars. Espanya, amb 135 milions de dòlars, se situa com a país proveïdor amb una quota en creixement.

Desplegar més opcions de Alt creixement en la importació de 'packaging' d'alta qualitat

El 2021, Turquia representava un mercat de consum de packaging de 28.000 milions de dòlars. Té com a objectiu arribar a 50.000 milions de dòlars el 2030. Els plàstics van representar el 70 % dels materials de packaging. Seran benvinguts els productes innovadors sostenibles i mediambientals que siguin conformes al Pacte Verd Europeu, el qual manté en l'agenda la visió de l'economia circular i el reciclatge. El codi aranzelari més importat des d'Espanya va ser el 4811, amb un valor importat de 41 milions de dòlars el 2022 i una taxa de creixement d'importació mitjana del 7 % en els darrers 5 anys.

Amagar més opcions de Alt creixement en la importació de 'packaging' d'alta qualitat
Química i plàstics

Turquia

Química i plàstics


Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?

Turquia, una economia molt dinàmica en el sector químic i plàstic, depèn molt de la importació. Tot i que és el 16è productor químic més important del món, importa un 70 % de les matèries primeres. Vosaltres en podeu ser un dels proveïdors!

Desplegar més opcions de Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?

Hi ha oportunitats per a empreses catalanes a totes les subcategories, en què la qualitat té importància màxima, ja que la majoria dels clients del sector exporten els productes finals a països europeus i tant necessiten matèries primeres com especialitats químiques certificades. Químics orgànics i inorgànics, químics per al sector plàstic, farmacèutic i cosmètic, i dels detergents; també per a la construcció, l'agricultura i ramaderia. Aquests són alguns dels sectors més actius del mercat turc. La preocupació per produir productes que compleixin les noves normatives mediambientals europees fa que els productors turcs sentin cada dia més la necessitat d'abastir-se d'ingredients químics ecològics.

Amagar més opcions de Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Turquia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Turquia, gran 'hub' de producció i consum de cotxes elèctrics

Amb la transformació dels productors de vehicles de combustió convencional en productors de vehicles elèctrics i els plans de relocalitzar-ne les bases de producció, Turquia comença a ser una potència productora de vehicles elèctrics.

Desplegar més opcions de Turquia, gran 'hub' de producció i consum de cotxes elèctrics

Amb els incentius acordats per als productors OEM globals per l'estat turc, hi ha una gran mobilització de noves inversions pels productors, tant internacionals com nacionals, en la producció de vehicles elèctrics i peces d'intercanvi per a vehicles elèctrics de diverses menes, com els de bateria elèctrica recarregable, de plug-in híbrid i de vehicles elèctrics.

Amagar més opcions de Turquia, gran 'hub' de producció i consum de cotxes elèctrics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Turquia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial