ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Empreses importadores de productes sanitaris turques denuncien el retard en la preparació del certificat A.TR

Alertes de comerç internacional

L’Oficina Exterior de Turquia comunica queixes per part d’empreses importadores turques de productes sanitaris.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Aparentment, les duanes espanyoles, els organismes competents per preparar els A.TR, tarden de mitjana uns 5 dies, mentre que les duanes d’altres països de la Unió Europea, com ara Alemanya, tarden 1 dia.

Quan el producte, com és el cas de molts productes mèdics, és perible i depèn del temps d’entrega, el retard en la preparació de l’A.TR esdevé una barrera; això està fent que aquestes empreses s’estiguin plantejant comprar els seus productes a altres països amb una burocràcia més àgil.

 

Què és el certificat A.TR? 

El Certificat de l’Associació entre la Unió Europea i Turquia (A.TR) és un requisit per validar les peticions d'entrada de mercaderies lliure d'impostos o d'impostos reduïts, tant a Turquia com des de Turquia.

  • El formulari es pot preparar en totes les llengües de la UE o en turc.
  • El certificat A.TR l'elabora normalment l'exportador quan s'envia una mercaderia i ha de ser validat per les autoritats duaneres del remitent.
  • El certificat té una validesa de tres mesos.
  • L'A.TR no es pot utilitzar cap a Turquia o des de Turquia per a productes d'acer i de carbó ni per als productes agrícoles enumerats als capítols 1-24 dels «Sistemes harmonitzats».

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.